Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2019 12:03 - ТОРА ЛЕВИТИ И ЕВРЕИ
Автор: elcho Категория: История   
Прочетен: 1214 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През 3 — 100 г. от нашата ера малки групи вярващи юдеи и неверници живеещи както в Израел (Палестина) така и в пределите на Римската империя започнали да се обединяват в самостоятелно течение вътре в юдаизма — възникнала малка християнска община от хора, които свято вярвали в заветите на Исус Христос и в Неговото скорошно възкресение.

Този факт се потвърждава от множество исторически монографии, в това число и от самата Библия.

         
image

С една дума, фактът, че християнското учение е започнало със събирането на малка еврейска община е потвърден.

Но хайде сега да се опитаме да определим по какъв начин учението на тази малка община изведнъж се е внедрило в Римската империя, в днешна Европа и в Русия?

Откъде изобщо за него са научили много страни? Щом дори в Израел за него са знаели малцина.

         
image

Жреците ръководещи юдеите през това време, са се досетили, че при определена доработка, или по-точно преработка на християнското учение, то може да сформира робски тип човек, който лесно може да бъде управляван. Този тип частично или почти напълно изключва собственото си логическо мислене, и човек започва да вярва в това, което му говорят свещенослужителите или някой друг. По-точно — формира се човек-биоробот, който се подчинява на зададена програма.

   
image

(Човекът-биоробот е човек, който се е съгласил, разбира се не съвсем доброволно, а под въздействието на специална окултна програма, да вярва в нереалния свят. А тъй като нереалния свят се изгражда от някого с определена цел, то този някой твърди, че познава законите на нереалния свят и изисква от човека да им се подчинява. А фактически подчинява човека лично на себе си.)

          
image

После, от жреците на юдаизма, притежаващи по това време не само знанията, но и практическия опит за внедряване сред масите на нужните им типове учения, били подготвени стотици проповедници от средите на християните, били снабдени с пари и изпратени в различни страни за внедряването на нужното им учение.

Като косвено доказателство за този факт служи следното.

                  
image         
 

В края на второ столетие на нашата ера еврейските християнски общини разгърнали най-широка мисионерска дейност в различни страни. А тази дейност била предшествана от усилена евангелизация (издаване и тиражиране на християнската еврейска Библия).

На всички прекрасно е известно, че издаването на книги и днес изисква пари. В стародавните времена производството на всяка книга е изисквало не просто пари, а много пари. Не малки средства са били нужни и за пътуванията в другите страни. Такива пътешествия можели да си позволят търговците или състоятелните, знатни хора.

По какъв начин такава скъпоструваща и широкомащабна операция е осъществила община, в която за влизали преимуществено селски жители?

Разбира се, те са получили квалифицирана теоретична подготовка и немалко финансиране. Вниманието към тях от страна на жречеството, моралната и материална поддръжка превръщали вярващия селянин във фанатик.

image


Само си представете израелския селянин, комуто внезапно казват: „Ние виждаме в тебе велик мисионер и проповедник. Малко ще се понаучиш, ще получиш пари и ще учиш народа, но… Само не в нашата страна. Ти трябва да отидеш в други страни.“

И те се научили, получили пари и тръгнали. Тръгнали в другите страни. И в крайна сметка какво? Постигнали ли са успех? Ни най-малко. Населението на всички страни отхвърляло еврейските проповедници. Не просто ги е отхвърляло, първо ги изслушвало, после ги молело да се оттеглят, а особено досадните били бити и гонени с кучета.

              
image


Истината е, че римската религия "ристенство" е КОНСПИРАТИВНА РЕЛИГИЯ. Как е станала конспирацията на римляни с йудеи? Римляните са имали огромен проблем с демоничните евреи, които вечно чакат еврейския месия да ги направи царе на Земята и да експлоатират другите народи и материални богатства на Земята. За това евреите нагаждат древните писания, които НАИСТИНА касаят Бога, а евреите им придават ЧИСТО МАТЕРИАЛНО ИЗРАЖЕНИЕ-тука на Земята! И компилират от древните преди тях това в сборник книги, с огромни неточности и противоречния, наречен "стар завет"(танах). Там евреите са създали своя бог по свой образ и подобие-може да се види що помия се излива по всички други нееврейски племена. Това нещо е оправдано под прикриетието "бог", така както диктатурите винаги се правят за "доброто на народите и тяхната сигурност и спасение". По-интересен е ходът с месията-гуру Исус Христос, който е НЕОЧАКВАН, ПРОТИВОПОЛОЖЕН месия на това, що евреите чакат. Римляните вижат удобен случай да преобразуват властта си- този път те решават "да управляват с духовност". Но какво пак иска да управялват, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, МНОГО Е ВАЖНО-РИМЛЯНИТЕ ПАК ИСКАТ ЗЕМЯТА.И така има пресечна точка- и римляни и евреи се нуждаят от БОГ САМО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА НАРОДИТЕ И МАТЕРИАЛНИTE ИМ БОГАТСТВА....
И така- ЗАГОВОРЪТ МЕЖДУ РИМЛЯНИ И ИУДЕИ Е СЛЕДНИЯ: Йудеите им позволяват да публикуват Стария завет(който се е криел от окото на неевреи, така както Тал"муд (идва от санскр. тал"Муд Ра)се крие ДНЕС от ортодоксалните йудеи-равини!)към фабрикувания от самите тях Нов Завет, където на Исус са придадени качества, които НЕ ПРИТЕЖАВА, качества на Бог от доеврейските времена на Земята, примерно-на Кришна, .....почти цялото житие на Исус Христос е копие на това на Кришна, а римляните се задължават пред йудеите да наричат Исус "ЕДИНСТВЕН СПАСИТЕЛ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И НАРОДИТЕ". Трудно ли е да се разбере конспирацията? И като факт - Нерон, който се смята за първи антихрист, който е гонел истинските християни, преди нагоденото ристенство да стане РИМСКА РЕЛИГИЯ, сиреч днешните ристени са РИМСКИ РИСТЕНИ, тъй като се водят по 6"И6лията, книга НАГОДЕНА и ПУБЛИКУВАНА ПРОМОЦИОНАЛНО от римската империя! Нерон подпалва Рим и се омъжва за йудейка. Много равини днес в Германия се хвалят, че са кръвни наследници на Нерон. Вторият антихрист е католическата църква, а третият- "синагогата на сатаната", това са МИЛИОНИТЕ ПРОТЕСТАНСКИ СЕКТИЧКИ, които са т.нар. "апостолски", но не съзнават, че "апостолите" са също фабрикация на Рим. Павел и Петър никога не са били в Рим!


За това свидетелстват многобройни факти от историята на Римската империя от онова време, където били насочени основните сили на проповедниците.

Резултат от широкомащабната акция била организацията на мрежа от християнски общини в редица места из Римската империя. Но те изобщо не влияели върху основите на традиционните вероизповедания.

Древен Рим с оставал езически, какъвто си бил и преди. Никакво влияние не оказали тези секти и върху политическия живот на империята, и върху формирането на нов тип човек, раб-биоробот, за което мечтаели жреците.

image

Не евреите не са виновни,..само са помагали на левитите, които завладяха планетата.
Императорите на Рим не покровителствали проповедниците от първата вълна.

Император Нерон, който се отнасял спокойно към различни езически вярвания, не приемал само християните. Християните гонили от своите територии и императорите Дионис (249–251), Диоклетиан (284–285) и Галерий (305–311), който бил един от основните им преследвачи.

Успех бил постигнат едва от втората вълна проповедници. Те вече не били фанатици на вярата. Жреците ги подготвили по такъв начин, че от една страна да могат красиво да говорят за вярата, а от друга — да притежават знания на психолози, с които можели да въздействат върху човека, използвайки стремежите му за собствени цели.

          

ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИСТОРИЯ И РЕЛИГИЯ ОТ ЙУДЕИТЕ ЛЪЖЕХРОНОГРАФИ И ЮДОЛЕТОПИСЦИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ.Защо е важно да знаем за религиозната кражба на йудео-християнството?Защото то е ИЗОПАЧЕНИЕ НА ОРИГИНАЛНОТО АРЙАНСКО ХРИСТИЯНСТВО. Йудаизмът е маша на асура-нагите в кали-юга.Те са се настанили трайно в Индо-Европейските общества, манипулирайки

-1.Кураничният ислям като огледален приматски образ на йудаизмът. 

-2. Библейското християнство като МАСИВЕН опит за "ЕВРЕИЗИРАНЕ НА ГОИТЕ"(ИНДО-ЕВРОПЕЙЦИТЕ).Индииският произход на евреите,палегиатство във Библия и Куран.
Абрахам (Авраам) - израелския баща на човечеството и Хирам - свободен зидар са едно и също и историите на двамата се базират на боготворенето на Индийската Нага/змия. 

Флавиус Джозефус казва в историята си за евреите: “Тези евреи произлизат от индийските философи. Индийците ги наричат Калани.”* В някои източници Калдея се нарича Халдея, а Каланите – халани. От Филип Гардинър .

В задачата на проповедниците от втората вълна влизало изключително въздействие върху управниците. Убеждаването на управника в това, че неговата власт ще бъде от укрепена от християнската вяра, която ще я направи вечна, че държавата ще бъде напълно управляема, контролируема и процъфтяваща. А тази цел били въведени доктрините: „Всяка власт е от Бога“ и „Управникът е Божи наместник на земята.“

Изповедта позволявала да се контролират мислите, копнежите и постъпките на всеки член на държавата. С една дума започнали да убеждават управниците, че християнизацията на държавата ще създаде най-удобните условия за управление.

Външно това наистина изглеждало така, но само външно. Управниците, поддали се на тези уловки, не подозирали, че всъщност самите те попадали под управлението на други сили.

Положението на християнството в Римската империя забележимо започнало да укрепва от 312г., когато на тях им се удало да убедят император Константин в това, че за него е изгодно да има християнски църкви в държавата.

Константин се съгласил да ги покровителства, да ги поддържа, заедно с храмовете на римските богове.


image


В резултат положението на християнството в Римската империя значително се подобрило, богатството се увеличило, а следващите поколения християнски епископи добили могъществото на римските сенатори.

Този факт и множество други говорят за това, че даденото учение не би могло да се развива и да оказва някакво сериозно влияние върху обществото без поддръжката на светските управници. Самите му лидери винаги са се стремили към властта.
      

image
Могъществото на Римската църква е голямо и днес, но Римската империя я няма. Случайност ли е това? Изключение от правилата или закономерност? На този въпрос може да отговори историята на държавите през следващите векове чак до наши дни.



Гласувай:
4



1. eva666 - !!!! дааа....
13.06.2019 12:13
прекрасен материал, елчи @
моите специални поздрави!
Юлия
цитирай
2. oia - Адмирации за постинга.
18.06.2019 10:54
Адмирации за постинга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elcho
Категория: История
Прочетен: 286493
Постинги: 164
Коментари: 350
Гласове: 899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031