Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2018 17:46 - ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС TИ Е НЕОБХОДИМ
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   ЗАЩО ИСУС ХРИСТОС TИ Е НЕОБХОДИМ

  Сам Исус Христос ти казва: Не упорствай, не се прави на знаещ и можещ, не знаеш с кого си имаш работа (дявола и неговите демони). Без Мен и моята закрила, не може и няма как да победиш дявола, и да имаш мир в сърцето си. Това е невъзможно! Защото има зло и то се казва Луцифер, (дявол Сатана).

"И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него."Откровение 12:9 Дявола е много по-силен и хитър от теб, той е извънземен, страхувай се не от човека, а от дявола, който е в човека. Малка е ползата от очите на тези, които ги имат, ако дяволът е заслепил умът им и нямат Исус в живота си. Не случайно Бог ни предупреждава:

"Отделени от Мене, не можете да сторите нищо" "Проклет да бъде оня човек, който уповава на човека", "Оставете се от човека, в чиито ноздри е лъх; Защото за какво може да се разчита на него", "Исус никога не се е доверявал на човека, защото знае от какво е направен". (Йоан 2:24,25)

  Иди в полицията и се оплачи, че имаш някакъв проблем (открадна ли са ти колата, пребили са те и са те ограбили, заплашват те и искат да те убият, или се опитват да те нападнат, или са влезли в твоята лична собственост с взлом, и не само са искали да те ограбят, а и да изнасилят прекрасната ти дъщеря, която обичаш до полуда). Успяваш да се отскубнеш и защитиш. При защитата ти си го убил и ставаш без вина- виновен. Ще те осъдят и то само защото не си постъпил по правилния и законен начин. Колкото и да им обясняваш как стоят нещата и да им доказваш истината, че е било при самозащита, те ще държат на своето и ще те убеждават така: Ти трябваше веднага да съобщиш на полицията, защото това е единственият орган, който има това морално право да защитава и да убива при нужда. Това, че те са те нападнали в твоята частна собственост и ти си се защитил, няма закон, който да те оправдае. Това, че си в критично положение, невинен и от притеснение не може да мислиш, това тях не ги интересува. Има закони, които ти си длъжен да спазваш. Така е на тази земя, за тези с пари има закони, за другите-не!

Имаш ли пари, няма страшно! Парите командват този свят и правят чудеса! Но нямаш ли пари, тогава ще си носиш последствията - не чакай справедливост! Ти нямаш никакво морално право да се защитаваш! Кой си ти? Никой! Тогава нищо не ти остава, освен да извикаш с цяло гърло: Къде си Господи, Исусе Христе? Защо допусна да ме сполети това голямо зло? Защо не спря тези гнусни изроди, дяволски изчадия? Защо няма справедливост и закони на тази земя? Къде си Исусе? Защо не се намеси и не ги спря тези изроди, чрез които дявола върши мръсните си дела? Интересно, кога спомена името на Исус? Кога потърси Исус? Когато пострада и преживя този ужас, и мина през страшния (дяволски ад), и когато вкуси човешката гнусота, злоба, омраза, поквара и деградация, и усети дявола в човека. Човек може да е толкова пропаднал, обезобразен, изроден, гнусен и отвратителен в душата си, без жал, без милост и човечност, даже и да е по-лош от дявола!

"Проклет да бъде оня човек, който уповава на човек, а не на Бога." (Еремия 17:5)

♦Ето защо Исус Христос ти е необходим. Той иска да ти помага в живота, но има условие - ако го поканиш и помолиш за помощ.

"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш."Псалми 50:15

♦Бог ни разкрива чрез Библията много важни истини. Малко хора знаят, че Бога на този свят е дявола.

"За тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Христа, Който е образ на Бога."2 Коринтяни 4:4

♦Земята с нейните жители е предадена в ръцете на дявола и той владее телата, душите и сърцата на мнозина (съдии, адвокати, управници и.т.н). Навсякъде е успял да пусне пипалата си, защото Адам и Ева го предпочетоха. Повярваха му, ще ги направи богове. Каква измама! Каква заблуда и лъжа! Дявола направи от техните наследници бунтовници, лъжци и крадци. Убеди ги, че няма Бог и живота е само на тази планета. Внуши им да обичат властта и парите. И успя да пристрасти всички, ако не получат своето, няма как да помагат и да изпълняват желанията им, защото няма стимул. Ето как дявола е успял да научи хората да живеят. Ако имаш някакъв проблем в съда и не дадеш подкуп на адвоката и на съдията, няма как да спечелиш (няма го стимулът, няма го желанието за работа). За какво да работи и да се поти? За какво да осъжда правото на сирачето, или делото на вдовицата? Какво печели и какви облаги има? Никакви! Той не вярва в тези простотии и глупости, в които ти вярваш (в някакъв си Бог, дявол, страшен съд, възмездие, проклятие и наказание). Това за него са пълни глупости, защото ако вярваше в Бога никога нямаше да постъпва така.

"Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; сториха развалени дела; Няма кой да прави добро. Господ надникна от небесата над човешките чада За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога. Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един."Псалми 14:1-3

"Понеже присъдата против нечестиво дело не се изпълнява скоро, Затова сърцето на човешките чада е всецяло предадено да струва зло." Еклисиаст 8:11

"Двете им ръце се простират към злото за да го вършат прилежно; Първенецът явява желанието си, и съдията, срещу подарък, се съгласява, И големецът изказва нечестивата мисъл на душата си; Така те заедно тъкат работата."Михией 7:3

Исус ни казва:

"Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места."Ефесяни 6:12 

♦Дявола е навсякъде (в парламента, съдилища, болници, учреждения). Това е така, защото го няма Исус. Видял ли е някой в предприятие или където и да е, да се съберат всички и преди да започнат работа да поканят Исус Христос да ги пази от дявола, да ги ръководи и закриля? Никъде! Как тогава искаш да ни командват управниците честно, искрено и право?

"Който не е с Мене, той е против Мене; и който не събира с Мене, разпилява."Матей 12:30

♦Когато не поканиш Исус, идва дявола. Празно пространство няма. И какъв е крайният резултат? Омраза, убийства, грабежи, подкупи, изнасилвания, беззакония, мизерия и глад.

"А който ме пропуска онеправдава своята си душа; Всички, които мразят мене, обичат смъртта." Притчи 8:36

♦Всичко се върти в един омагьосан кръг.

"Когато нечистият дух излезе из човека, той минава през безводни места да търси покой, и не намира. Тогава казва: Ще се върна в къщата си отгдето съм излязъл. И, като дойде намира я празна, пометена и наредена. Тогава отива и взема при себе си седем други духове, по-зли от него, и, като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. Също така ще бъде и на това нечестиво поколение." Матей 12:43-45.

"Но Господ видя всичко това, и стана Му мъчно, че нямаше правосъдие, няма кой да защити човека. Видя че дявола успя да поквари човека. На земята нямаше човек, праведен и честен, който да съди справедливо, да защитава човека, почуди се, че нямаше посредник, защитник, адвокат, който да защитава грешника."Исая 59:16

♦Тогава Неговата любов и милост издейства спасение за човека, и  реши да подкрепи правдата. Защото целият всемир видяха как дяволът действа с всички, съдии и първенци, как управляват, как съдят за подкупи, свещениците също го правят за заплата.

"Свещениците й престъпваха закона Ми и оскверняваха светите Ми вещи; не правеха разлика между свето и скверно, нито показваха на хората различието между нечисто и чисто; и криеха очите си от съботите Ми; и Аз съм осквернен всред тях."Езекил 22:26.

♦Най-безскрупулно и най-нагло споменават името Му и казват:

"Ние вярваме в Господ, Той е всред нас и с нас. Ето, никакво зло няма да ни сполети и не ни е сполетяло. Михей 3:1.

"И чух глас от небето, който казваше: Напиши: Блажени от сега нататък мъртвите, които умират в Господа; да! казва Духът, за да си починат от трудовете си; защото делата им следват подир тях."Откровение 14:13

♦Нашата планета е учебника на вселената, всички учат от нея какво е грях. Затова Исус остави дявола и греха да се развият до последно, за да се убедят всички, какво е грях, и какво щеше да направи дявола с вселената, ако му беше позволено да остане. Но Божието триединство е предвидило тази трагедия и Бог е взел мерки. Ако Бог беше веднага унищожил дявола, нямаше как вселената да разбере какви последствия носи грехът. Благодарение на Бога има избавление, чрез Исус Христос.

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Исус Христос, но да има вечен живот:“ Понеже Бог не е пратил Исус на света да съди света, но за да бъде светът спасен, чрез Исус Христос. Който вярва в Исус Христос не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син."Йоан 3:16

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1081906
Постинги: 1121
Коментари: 19
Гласове: 717
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930