Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2018 14:27 - НЯМА ПО-ГНУСНО НЕЩО ОТ ЧОВЕКА!
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2088 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 30.12.2018 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НЯМА ПО-ГНУСНО НЕЩО ОТ ЧОВЕКА!

„Що е човек та да е чист, И роденият от жена та да е праведен? Ето, на светите Си ангели Той не се доверява, И небесата не са чисти в очите Му; Колко повече е гнусен и непотребен човек, Който пие неправда като вода!“ (ЙОВ 15:14-16)

image

   ДЯВОЛА ЧРЕЗ ГРЕХА е обезобразил човека до неузнаваемост. Исус Христос изобличава свещениците.

“Горко вам лицемери, слепи водители, варосани гробища, змии рожби ехидни." Матей 23:3-27

   ЧОВЕКЪТ Е ВСЕЯДНО ЖИВОТНО. Какви ли не животни не са попадали в корема му. Като гробище варосано е. Какви ли не храни са минавали през него и се е превърнал едва ли не в боклукчийска кофа. Разбираго когато остарее и тялото не може да преработи  храната. Ако не вярваш отиди сутрин при един възрастен човек, наведи се над него и изчакай да издиша въздуха, и сам ще се убедиш какво те чака и теб, когато остарееш. Учените са правили опит със стари хора. От стар човек, който яде всякакви меса, деградирал, разлагащ се от злоба, алчност, омраза и завист, взимат от дъха му и я инжектират на каналджийски плъх (те са кафяви и сиви). Това много ще те учуди! Човек, когато бива ухапан от  змия, умира след минути, часове и дни, а при дъха на човека, каналджийският плъх умира след няколко секунди. Повтарям го, за да не го забравиш… колкото и да не вярваш, след няколко секунди. Никой не вярва, че ние сами си съкращаваме живота и сами се самоунищожаваме чрез неправилното хранене, завистта, злобата, алчността, омразата, която произвежда необяснима за нас отрова. Не можете да си представите как задушава и убива клетките ни! Как? - чрез тези сатанински качества, които сме наследили от дявола, с тях се раждаме и после те се доразвиват, ако не позволим на Исус Христос да ги премахне чрез Неговата кръв и Словото Божие, което е гарант за нашето спасение.

"Ето, нечестивият е в мъки да роди беззаконие, зачна нечестие и роди лъжа." Псалми 7:14

"Още от рождението си нечестивите се отстраняват; Заблуждават, говорейки лъжи, щом се родят" Псалми 58:3

"Нито даже си слушал, нито си знаел, Нито даже са били отворени от древността ушите ти; Защото знаех, че ти постъпваше много коварно, И още от утробата си бил наречен престъпник" Исая 48:8
image

ТОВА СА: злобата, гнева, егоизма, алчността, завистта, омразата и още много други. Никой не вярва, но е така, това е самата истина колкото и да не ти се вярва. И хората не вярват, че има Творец, Бог, но има! Но за жалост, никой не вярва в Бога, а вярват, че има дявол, демони и зли хора, даже и чукат на дърво, да не чуе дявола или казват по дяволите. И винаги в устата им е „по дявола“. Какво излиза: има дявол, но няма Бог; има зло, но няма добро! Ето какво е направил дявола с най-красивото същество-човека. От нещо свято, чисто и Божествено красиво го е направил да бъде не нищо, а по-малко от нищо.  Преобразил го е в бавно разлагащ се, вмирисан труп.

“Всичките народи са като нищо пред Него, Считат се пред Него за по-малко от нищо, да! за празнота.“

 Ето, вие сте по-малко от нищо; И това, което вършите е по-малко от нищо; Мерзост е оня, който ви избира.“ Исая 40:17; Исая 41:24   

  АКО СИ ИСКРЕН пред себе си, сложи ръка на сърцето и се обърни назад във времето да видиш как си живял и ще разбереш, че животът ти е преминал само в притеснения, ядове, мъки, злоба, омраза, завист, алчност и безсънни нощи. Накрая се виждаш като една отрепка, разлагаща се, миризлива, воняща, разпадаща се плът, сбръчкана фигура, която гледа премрежено и блуждаещо, и която не само че не вижда добре, а и не чува; и замислен  с въпрос, на който не може да си отговориш: защо се родих, защо живях, защо се трепех и за какво ми е било всичко това; сега друг наготово да се наслаждава на труда ми, а той и пръста не си е мръднал и не знае с какви мъки и безсънни нощи съм постигнал всичко това?
image

СТАВАШ СУТРИНТА, къде спал, къде не спал, защото, ако си имал някакви притеснения, те не са ти дали мира в душата. Ако имаш бизнес и не ти върви, къде те лъжат, къде те крадат; има опасност, ако така се развиваш, да фалираш и после накъде в тези несигурни времена? Ако си бил с компания ял и пил, с претъпкан стомах и от алкохола, тялото се чуди как да се справи с тези отрови и когато трябва да станеш, ставаш като пребит, с главоболие и веднага тичаш да си направиш силно кафе, за да те ободри, защото без кафето си неадекватен, вие ти се свят; след това  ходиш по голяма и малка нужда; ако имаш баня се изкъпваш, ако нямаш, тръгваш миризлив и вонящ, без да те е грижа, че ще миришеш на околните на миризлива пот и разлагаща, воняща плът.
image

 ВСИЧКОТО това те е постигнало и си в това отвратително окаяно състояние, само защото си мислил, че си прав и си се имал за много умен, знаещ и можещ, отворен; а си толкова жалък и смешен! Ако можеше да се видиш отстрани какво представляваш!Това си ти в действителност, колкото и да не ти се вярва. Без надежда, без вяра, пред теб стои неизвестност, тъмнина… умираш бавно и сигурно и си казваш: леле, ще умра като хлебарка и затова ли се родих-за да умра? Хваща те такъв панически страх, че без да се усетиш си напълнил гащите, защото ти си бил голяма работа и си се хвалил: кой съм аз (голямата работа)?  Сега твоите способности, с които си се хвалил, излизат от теб и като пуснеш водата, вече ги няма. Искаш, не искаш, ти не може да ги задържиш. Рано или късно всичко излиза на яве, както ти си в момента: изоставен, самотен, с треперещи ръце и крака, с окапал перчем, с виснали, лигави бърни, с премрежен и блуждаещ поглед.

ДОКАТО СИ ОЩЕ ЖИВ и в това окаяно състояние, в което си, Исус Христос те чака, моли и ти предлага да опиташ вкуса от дружбата с Него, поне от любопитство. Цял живот си Му обръщал гръб и не си вярвал в съществуването на Бог, какво ти пречи да го направиш преди да умреш? Това е така, понеже дявола чрез греха те е обезобразил, и ти си станал много горд, тъп, прост, всезнаещ, можещ, компетентен по всички въпроси, но всъщност си ограничен и продължаваш да си мислиш: кой съм аз? Не може да повярваш, че ти умираш бавно и сигурно!   

НЕ Е ЛИ БИЛО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ да си се трепел и да си мислил, че ще си осигуриш живота за старини? Но в един момент се виждаш парализиран, с инсулт, с тежка склероза, с треперещи ръце, високо кръвно и с диабет, с окапал перчем, слаб, кожа и кости, подгърбен, с подпиращ се бастун и само лежиш в леглото, завит с юрган, понеже непрекъснато ти е студено; до теб е  цукалото, и от време на време идват наследниците, за да те видят и ти да ги видиш, защото ако имаш някакво богатство, те ще го наследят, въпреки че и пръста не са си помръднали. И ако това не е отврат, гадост, да гледаш как си отиваш, бавно се топиш и гаснеш като свещ и нищо не можеш да направиш! В главата ти бие  камбанен звън и ти виждаш лопата, кирка, поп, кръст и една черна, студена, дълбока яма и ковчег сред цветята, а ти лежиш в него и чакаш всеки момент да те пуснат в дупката. Колко малко му трябва на човек, една дупчица - два на един, и няма по-нататък! Това е твоят край, така завършва животът ти, с който си се фукал. Виждате ли ме, имам много пари, коли, къщи?! На това му се казва човешка простотия! И какво като имаш, сега да си взел нещо с теб в ковчега?

"Както е излязъл из утробата на майка си, Гол ще отиде пак както е дошъл, Без да вземе нещо от труда си, За да го занесе в ръката си. "Еклисиаст 5:15
image

"И рече: Гол излязох из утробата на майка си; гол ще и да се върна там. Господ даде, Господ отне; да бъде благословено Господното име. Във всичко това Иов не съгреши, нито се изрази безумно спрямо Бога." Йов 1:21,22

"Защото нищо не сме внесли в света, нито можем да изнесем нещо"1Тимотей 6:7

   РАЗБИРАШ СЛЕД ВРЕМЕ, че си започнал да се изпускаш, без да се усещаш. А ти си мислил, че си голяма работа, че вечно ще бъдеш млад и никога няма да остарееш. Къде е всичко онова, което си постигнал в твоя кратък живот? Чака те един студен и влажен гроб, с нетърпеливи и мазни, тлъсти, лигави червеи, готови да те преработят в обикновена пръст. Това беше ти, дотук си, стана никой, нищо, по-малко от нищо!
image

СПРИ И СЕ ЗАМИСЛИ, защото  ти се предлага последна възможност. Нищо не губиш, а само можеш да спечелиш, опитай и ще видиш какво ще почувстваш. Пробвай, опитай, нищо не губиш, просто го направи от любопитство! Така и така умираш, и си отиваш от този свят, и никога повече няма да те има. Живял си, и ти не знаеш защо, стремял си се към земното и преходното (образование, пари и власт). Загубил си целият си живот, потърси сега Исус преди да умреш.

ИСУС ХРИСТОС ТЕ ОБИЧА такъв, какъвто си.  Той ти дава последна възможност. Сега, в това твое критично състояние, въпреки че си вмирисан, насран, напикан и бавно гаснещ, усещащ, че си отиваш от този свят и повече никога няма да те има.

НА ТЕБ ТИ СЕ ПРЕДЛАГА последна възможност в този момент лично от Исус, Който иска да те спаси. От теб се иска да го помолиш за прошка.

"Само признай беззаконието си, Че си станал престъпник против Господа своя Бог" Еремия 3:13  "Смили се за мене, Исус, според милосърдието Си; Според множеството на благите Си милости изличи беззаконията ми. Измий ме съвършено от беззаконието ми, И очисти ме от греха ми. Защото престъплението си аз признавам, И грехът ми е винаги пред мене. На Тебе, само на Тебе, съгреших, И пред Тебе сторих това зло; Признавам това, за да бъдеш оправдан, когато говориш, И да излезеш непорочен, когато съдиш. Ето родих се в нечестие, И в грях ме зачна майка ми. Ето, понеже желаеш искреност вътре в човека, Научи ме мъдрост в скришното на сърцето ми. Поръси ме с исоп, и ще бъда чист; Измий ме, и ще стана по-бял от сняг. Дай ми да чуя радост и веселие, За да се зарадват костите, които си строшил. Отвърни лицето Си от греховете ми. И всичките ми беззакония изличи. Сърце чисто сътвори в мене, Исус, И дух постоянен обновявай вътре в мене, Да не ме отхвърлиш от присъствието Си, Нито да отнемеш от мене Светия Си Дух. Повърни ми радостта на спасението Си: И освобождаващият Дух нека ме подкрепи. Тогава ще науча престъпниците на Твоите пътища, И грешници ще се обърнат към Тебе. Избави ме от виновността за кръвта, Исусе, Боже на спасението ми; И езикът ми ще пее високо за Твоята правда. Господи Исусе, отвори устните ми; И устата ми ще разгласят Твоята хвала." Псалми 51:1-19

КОЛКО МАЛКО СЕ ИСКА ОТ ТЕБ! Ако ти се вижда много дълго това изказване, кажи само това: Мили Исусе Христе, признавам се за виновен, моля те, спаси ме. Амин, Исусе Христе. И ако и това не го кажеш, никой не може да те накара насила да отидеш при Исус Христос в рая.

Излиза, че всички, които вярват в Исус Христос са глупави, прости, заблудени, побъркани, луди, фанатици; вярват в нещо, което не съществува,  губели са си времето, вместо да са си живеели. А това какво означава? Да са яли колкото може повече, да са пили до пръсване и да са спали с колкото може повече жени. Това е истинският живот на безверниците. А ти си най-умния, безверника, който отрича съществуването на Бог и се има за мъдър, отворен, който стоиш пред отворения гроб и всеки момент ще те пуснат като чувал и после ще те заровят теб, умния, голямата работа (в момента, който си с насрани и с напикани гащи, където си вмирисал цялата къща). Всички с нетърпение чакат да издъхнеш, за да се отърват от теб, разлагащата се, вмирисана, воняща плът, умния, знаещия, можещия, гледащ с премрежен и с гаснещ поглед всички около теб, на които си давал съвети и си ги учил как да живеят, особено на тези, на заблудените вярващи, които са ти предлагали и са те молили да кажеш само толкова, колкото казва едно малко дете - мамо, прости ми, и майката веднага прощава. А ти в това състояние, в което си насран и напикан, треперещ и вмирисан, се имаш за по-велик от тези, които са до теб и те молят само за две думи и ти не искаш да ги кажеш. Кажи ги, бе човек, отвори си мръсната уста, с която си проклинал и бълвал, какви ли не мръсотии, псувни и гадости; сега ти се дава възможност да кажеш нещо чисто, смислено и свято, което ще ти донесе живот и спасение. Смири се, помоли се на Исус с твои думи и спри. Исус Христос те обича и те чака, ангелите те обичат и те чакат, цялото небе те обича и те чака. Кажи ми какво по-хубаво от това! Всички около теб те чакат да кажеш "да", както пред олтара младоженците да се врекат за цял живот „да“ или "не". Последно те моля, направи го! Оставен си на твоята свободна воля. 

ЖАЛКО, защото в днешно време на човека с религиозни наклонности обикновено се гледа като на смахнат, чудак, смотаняк, страхлив, неоправен, притеснителен, нещастник, жалък, смешен, глупав, прост, тъп, ограничен, болен, с развита фантазия за бабини, народни приказки, враг на житейските чувства и радости и въобще е като досадник, психически разстроен и неуравновесен. А всички, които не вярват като него, са нормални,  уравновесени, мислещи хора и знаят защо живеят и пият с пълни шепи от него. Една от главните причини да има толкова много християнин не е това, че са спрели да мислят, а това, че са започнали да мислят. Освен това, правото учи човека на логическо мислене. Правото носи същото очарование. То не само ни учи да мислим, но и да търсим истината.

МАРК ТВЕН КАЗВА, нещо от рода, че когато счетеш, или признаеш, че си ненормален, тогава всичко в тоя свят започва да прави смисъл и да се подрежда, т.е. света е с краката нагоре, и ако и ти си така, той ще ти се вижда правилен... И че ако някой от тоя луд свят ти каже, че си луд (защото лудия те счита за обратно на него), трябва да го приемеш за комплимент, защото това значи, че си нормален.

Йоан-15:18     -Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.

Матей-27:39   -Минаващите Му се подиграваха на Исус.

Матей-27:63   -Фарисеите казаха на Пилат този е измамник.

Марко-3:21     -Близките хванаха Исус, защото не бил на себе си.

Марко-5:40     -Всички Му се присмиваха.

Марко-6:5,6    -Чудеше им се на тяхното неверие.

Лука-23:2        -Намерихме Исус, че развращава народа ни.

Йоан-6:66       -Много от учениците Му го оставиха от страх.

Йоан-7:5         -Братята Му и близките не вярваха в него, че е Бог

Йоан-7:12,13  -Не говореха положително за Исус защо заблуждавал

Йоан-7:20       -Народа го обвини, че имал бяс.

Йоан-10:20     -Юдеите разпространяваха, че Исус е луд.

Йоан-12:37    -Исус извърши толкова чудеса и знамения и народа пак не вярваха и тръгнаха против него.

Йоан-18:30    -Фарисеите му рекоха: Ако не беше Исус злодеец, не щяхме да Го предадем на тебе.

Йоан-9:24      -Фарисеите рекоха ние знаем, че Исус е грешник.

" Мнозина от тях казваха (за Исус): Бяс има, и луд е; защо Го слушате? Йоан 10:20

"Исус казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."Йоан 14:6

ТИ САМ РЕШАВАШ по кой път да тръгнеш и сам понасяш последствията от своя избор. Има едно истинско нещо на света и то е любовта. Ако не съумееш да я откриеш в Исус Христос, който наистина те обича- ти потъваш, както подвижните пясъци те всмукват бавно и сигурно! 
image

ТИ МОЖЕШ ДА ОТРИЧАШ ИСУС ХРИСТОС, Него, неговата жертва, пролятата Му кръв, любовта, дълготърпението, милостта,  добротата. Ти можеш да отричаш, да Го отхвърляш от живота си и да не Го искаш, но като се приспособяваш към света, като се държиш непочтено, нелюбезно, обичаш собствените си желания и мнения, оправдаваш своето себелюбие, подхранваш съмнение, създаваш неприятности и живееш в тъмнина и чрез злите си дела: кражби, убийства, лъжи, измами, пиянства, блудства,  прелюбодейства, злоба, омраза, завист, алчност, егоизъм и подлост, във всички подобни ситуации, ти заявяваш чрез делата си, живота си и поведението, че Исус Христос не е с теб и не го искаш, че животът ти принадлежи на дявола, а  с  поведението и  постъпките, доказваш, че си избрал страната на дявола. Жалко за теб, защото чрез злите си думи, лошото поведение, глупавите разговори, неистинните и нелюбезни изрази, нечестивите дела, които вършиш с тях доказваш, че не Го признаваш, не Го приемаш, не Го желаеш и не Го искаш. И въпреки всичко, най-странното, най-необяснимото, най-учудващото е че колкото и да не Го искаш, колкото и да се отричаш, да Го отхвърляш, да Го отблъскваш, да Го мразиш и да му обръщаш гръб, Той те обича с такава любов, която не можем да я обясним. Неговата милост и любов е безкрайна, вечна, неизчерпаема, безгранична, необяснима, неразгадана, непресъхваща. Исус Христос  оставя всеки сам да се осъди, като определи и реши съдбата си, каква да бъде. Божествената Му любов не може да ни осъди. Ние сами се осъждаме: чрез делата, поведението, говора, мислите, желанията, постъпките, храната и чрез тях ние се присъединяваме към противника дявола и неговите демони. Чрез тях ние слизаме надолу в тъмнината, в бездната.
image

ИСКАШ ИЛИ НЕ ИСКАШ, НАКРАЯ ЩЕ КАЖЕШ ТЕЗИ ДУМИ.
САМОПРИЗНАНИЕ
1-Уморих
 се, Исусе мили,
в трудния житейски път,
ето, чезнат вече сили,
пък отпада и духът.
2-Как отминаха ми дните
вдълбочен във суета,
щом повдигнах си очите
ей, съгледах старостта.
3-Как във младост – здраве, сили
аз безцелно пропилях,
днес разбирам, Исусе мили,
че несмислено живях.
4-И склоних глава приведен
и разбрах, че ти си прав,
Ти си, Боже и последен, 
Ти си вечност – аз съм лъх.
image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1082404
Постинги: 1122
Коментари: 19
Гласове: 718
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930