Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2019 19:17 - ДВАМАТА МОНАСИ ОТ МАНАСТИРА "СВЕТИ ПЕТЪР И ПАВЕЛ" ЗАКЛЕЙМЯВАТ ЕЗИЧЕСКИТЕ СУЕВЕРИЯ
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.01.2019 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СУЕВЕРИЯ СРЕД ДНЕШНИТЕ ХРИСТИЯНИ-ЧУКАНЕТО НА ДЪРВО Е ГРЯХ, НОСЕНЕТО НА МАРТЕНИЦА СЪЩО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ! 

♦♦♦♦♦♦♦

   •НОВОИЗДАДЕНАТА книга вече е на разположение на всички епархии и се радва на истински успех и сред свещениците, издава славянобългарски манастир "Свети вмчк Георги Зограф" Света Гора, Антон.

Автор: йеромонах Васарион (Зографски), йеромонах Йоан (Филипов) Двамата монаси от манастира "Свети Петър и Павел" в Бяла черква заклеймяват езическите суеверия, които носят проклятие и по този начин ние викаме дявола и му се кланяме.

♦♦♦♦♦♦♦

   •МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ, че когато се правят тези ритуали и суеверия с вяра, по- надолу ще разберете за кои суеверия става въпрос, по този начин, дявола иска да се прави връзка с него и неговите демони. Според тях, невежеството на хората, които не са запознати с ученията на Свещените Христови писания, изпълняват на дявола неговата воля и ритуали и когато човек ги прави те се сбъдват. Дявола с тези езически суеверия, държи хората по-близо до себе си. Кара ги да слагат преданията и суеверията над Библията, която отрича всичките тези глупости и дяволски заблуди. Целта му е да държи хората по-далеко от Исус и Свещените писания. Тази дълбоко вкоренена езическа черта, тези езически обреди предавани от поколения на поколения, от дядо и баба да се чука на дърво, кара хората да го правят с вяра, за да се предпазят от злото и дявола. Колко хитро измислено от дявола! Това е една от перфектните измами, лъжи и заблуди на дявола, която води хората към грях и по-близо до него и ги отдалечава по-далеко от Исус и Неговото живо слово. Когато я няма Библията, дявола гледа колкото може по-далеко да отдалечи човека от Исус. Там където го няма Исус, там е силен и тази територия е негова. Запомнете, целта на дявола е само една, да отдалечи човека колкото се може по-далеко от Исус и Библията. Дявола трепери, ако види, че някой чете Свещените писания. Не му е приятно да бъде разкрит. Дявола бавно и сигурно с течение на времето е успял да убеди хората във всякакви безсмислени заблуди, с които да ги държи близо до себе си и по -далеко от Исус и Библията. Задайте си въпроса, защо дявола не иска да се чете Библията? Исус изобличи пред народа фарисеите: "А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?" Матей 15:3

♦♦♦♦♦♦♦

   •ЧЕРКОВНА СВЕЩ с вързана мартеничка на корицата подсказва тематиката на томчето. Близо 200 страници в книгата двамата монаси са описали най-честите суеверия, с които се сблъскваме всеки ден и карат човека да върши грях и по този начин да се покланя на дявола, да се доближава по-близо до него и да го вика. Една от последните глави монасите пишат и предупреждават, че "не на бял и червен конец трябва да се надяваме за благословение, ние християните, а само на Единствения Бог, Господ Исус, който е жив Бог и си има име-Исус? Той ни дава благословението, закрилата и спасението." Не случайно Исус каза:

"Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища;Защото Аз съм Бог, и няма друг"Исая 45:22

" Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя". Матей 11:28

" Прочее, ако Исус Христос  ви освободи, ще бъдете наистина свободни". Йоан 8:36

" Отделени от Мене, не можете да сторите нищо". Йоан 15:1-5

" И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим (освен, единствено чрез Исус Христос)". Д.Ап 4:12

♦♦♦♦♦♦♦

   •ТЕ ОБЯСНЯВАТ как една душа може да се изчисти и да се освободи от присъствието на дявола и неговите демони, след като е ходил за съвет и помощ при врачки, екстрасенси или при някой, който гони духове, екзорсист. Ето какво ни открива Библията в Еремия 17:5,  когато се обръщаме за помощ и изцеление към човек, а не направо към Исус, така ние сами се проклинаме. "Така казва Господ: Проклет да бъде оня човек,     

♦♦♦♦♦♦♦

   •КОЙТО УПОВАВА НА ЧОВЕКА, И прави плътта своя мишца, И чието сърце се отдалечава от Господа" Какво проклятие си навлича всеки човек, който се обръща за помощ и спасение към човека, а не направо към Исус?-всякакво. Запомнете тази думичка "проклет да е" Тази душа трябва да започне да чете Библията от Новия Завет и да започне да се моли само на Исус и да знае най-важното, че трябва да се споменава задължително името на Бога Исус. Но не само да се вика името на Исус, но и да се чете от Библията. Исус изгони дявола като цитираше стихове от Словото. За предпочитане да се започне от евангелието на Йоана и чак тогава от Матей, Марко, Лука и пак Йоан. Защо?  

Матей обяснява  Бог Исус Христос като цар на царете.

Марко обяснява  Бог Исус Христос като слуга на слугите.  

Лука обяснява     Бог Исус Христос като обикновен човек.

Йоан обяснява     Бог Исус Христос като Бог на Боговете.

Дявола бяга от тази душа, която вярва само на Библията и я чете и се моли само на Исус.

Когато носиш Библията… дявола получава главоболие.

Когато я отваряш… той припада.

Когато те види, че я четеш…той отслабва.

Когато те види, че я живееш… той бяга.

И точно когато решиш да споделиш с някой какво си прочел от Библията за Исус…той ще се опита да те обезкуражи, за да не учиш другите как да се пазят от дявола, как да вярват и на кого само да се молят!

♦♦♦♦♦♦♦

СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ПОКОЙНИЦИТЕ

"Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници и казаха: Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? Понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. А Исус в отговор им каза: Защо и вие заради вашите човешки традиции и предание престъпвате Божията заповед?" Матей 15:3

" А Исус в отговор им рече: Заблуждавате се, като не знаете писанията нито Божията сила". Матей 22:29

♦♦♦♦♦♦♦

ДАЛЕЧ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО, А И ОТ НАЙ-ОБИКНОВЕНИЯ ЗДРАВ ЧОВЕШКИ РАЗУМ" СЕ ОКАЗВАТ НАПРИМЕР, ТОВА КОЕТО ДЯВОЛА Е ВНУШИЛ НА ХОРАТА ДА ГО ПРАВЯТ:

♦♦♦♦♦♦♦

•ПОД ПРАГА да се сложи усукани бял и червен конец или малко камъче. Това предпазва от уроки.

♦♦♦♦♦♦♦

•НАМАЗВА СЕ С ВАР СТЕНАТА, близо до мястото, където е била главата на покойника, ако до една година се прави ремонт в къщата, да не пада прах в очите на покойника който е отдавна в гроба и станал на пръст!   

♦♦♦♦♦♦♦

•ВЗЕМА СЕ ЖИВ петел и му се откъсва главата над гроба, преди да спуснат ковчега в гроба.(Езически ритуал)

♦♦♦♦♦♦♦

•ПРИ ПУСКАНЕ на ковчега в гроба "задължително" всички (а най-вече роднините) се обръщат с гръб и да се хвърли през главата пръст без да се обръщат, "за да не ги гледа мъртвеца" (Езически ритуал от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•ПРИ ТРЪГВАНЕ на погребално шествие никой не трябва да се обръща назад.(Езически ритуал от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•ЗАБРАНЯВА СЕ в дома на починалия да се говори за него, а само за живите.(Езически ритуал от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•СЪЩЕСТВУВА И СУЕВЕРИЕТО, че най-близките роднини на покойника не трябва да носят неговия ковчег, защото по този начин уж изразявали радостта си от смъртта му. (Езически ритуал от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•ДА НЕ СЕ оставя покойник в къщата, може някой да се разболее или да умре. (Езически ритуал от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•НА ВРЪЩАНЕ от гробищата не се минава по същия път, по който са дошли,"за да не им се случи нещастие"

♦♦♦♦♦♦♦

•ВСИЧКИ огледала се покриват с кърпи, както и телевизора, за да не се види уж в тях душата на покойника.

♦♦♦♦♦♦♦

•МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ, че душата на покойника е неговата кръв. Когато човека умре тялото и душата му, която е неговата кръв са в гроба, а не както казват някои, че душата отивала в небето. Как кръвта, която е душата на умрелия ще отива на небето?  Прочети в православната Библия тези стихове и мисли върху тях.

"Защото душа на всяко тяло е кръвта му, тя е неговата душа" Левит 17:14

"Само гледай строго, да се не яде кръв, защото кръвта е душа: не яж душата заедно с месото; не яж я: изливай я на земята като вода" Втозаконие 12:23  

♦♦♦♦♦♦♦

СУЕВЕРНИТЕ НЕЛЕПОСТИ ОБАЧЕ НЕ СВЪРШВАТ ДОТУК

♦♦♦♦♦♦♦

   •ЧЕТИРИДЕСЕТ ДНИ същите „християни” ходят на гроба с бутилка вода и я разливат около него, а на 40-я ден я чупят, събират стъклата и ги заравят. И стриктно следят за изпълнението на тази безсмислица, да не би да пропуснат някой ден. (Езическо суеверие и заблуда от дявола) Никъде в Словото го няма. Тези заблуди са дошла от езичеството, от дявола. Целта на дявола е да отклонява човека да не чете Библията.

♦♦♦♦♦♦♦

   •ПО ВРЕМЕ на панихидите най-напред се разстила на гроба една голяма софра. Слагат се всевъзможни ястия и питиета. Като се почне от бонбони, вафли и баници, и се стигне до кюфтета, кебапчета, твърд алкохол и цигари. От всички ястия се събират парченца храна в чиния и се оставя на гроба, „да има какво да яде мъртвецът”, както казват, когато се събуди и огладнее да си хапне. (Езическо ритуал, суеверие и заблуда от дявола) После забучват до паметника вилици, лъжици, цигари и всичко, което може да се сетят, после преливат с вода, вино, ракия, бира, кока-кола и каквото още му дойде на ум на човек. Отвратителен сатанински, езически ритуал и суеверие от дявола! Никъде в Библията няма да намерите Исус да ги е казал или наредил тези отвратителни, дяволски помии, езически обреди, лъжи и измами. Но нека благочестивият читател да не ни се сърди за това, че изнасяме тези факти. Такава е нашата тъжна действителност за съжаление и това е самата истина в православната църква, която не прави нищо за тяхното спиране! И ние, православните християни, които се придържаме само към Свещеното писание и вярваме в единствения Бог, Господ Исус Христос сме длъжни да знаем това и да се пазим от всички тези езически, отвратителни, гнусни, дяволски безобразия, глупости и простотии и да предупредим миряните, че това, което правят е грах и носи проклятие! "Сине човешки, поставих те страж за Израилевия дом; слушай, прочее, словото от устата Ми, и предупреди ги от Моя страна". Езекил 3:17 Ако ги попитаме: „Кой ви каза да правите всичко това, което го няма в Библията? От кои църковни или свещени книги го научихте? Покойникът няма нужда от такава храна!”- отговор от тяхна страна няма. Съвременните хора трудно възприемат истините на вярата, защото „За тия, невярващите, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Исуса Христа, Който е образ на Бога за да не се спасят." 2Кор. 4:4. Не могат да дадат никакво логично, разумно обяснение на безсмислиците, а въпреки това продължават да ги вършат по силата на навика. Не знаят, че по този начин служат и викат дявола и контактуват с него, а той от своя страна им носи само проклятие. Понеже няма как да се оправдаят казват, понеже всички го правят затова и ние го правим. А това, което вършат, без да знаят е грях и е остатък от древно езическо поверие, че душите на мъртвите могат да причинят зло на живите, и за да си отиде душата на покойника обратно в нейния си свят, тя трябва да бъде добре нагостена, за да се "откупят” живите, за да не им навредят. Но те не знаят, че

това не са душите на умрелите, понеже душата на човека е кръвта. Няма как кръвта на умрелия да навреди на живия. Вто 12:323; Левит 17:14  Това са демони, които се явяват в лицето на умрелия. Хората не знаят, че не се явява мъртвия, а това е дявола или някой демон, които имат  тази сила да се преобразяват на мъртвия с неговото лице, неговия глас и неговите маниери. Това е успял дявола да направи с хората, да ги заблуди, защото знае, че те не четат Библията, Словото Исус Христово.

♦♦♦♦♦♦♦

•ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ КАКВО КАЗА БИБЛИЯТА ПО ВЪПРОСА ЗА МЪРТВИТЕ

"Защото живите знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето. Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш." Екл 9:5,6,10  

♦♦♦♦♦♦♦

   МНОГО ЧЕСТО ХОРАТА оставят храна на гробовете. Ако ги попитате защо го правят, ще ви отговорят, че това е останало от баба и дядо или по навик, по традиция и предания. Но какво ползва мъртвецът от яденето, което му оставят на гроба? Мъртвия няма нужда от земни ястия. Чували ли сте как хората казват, когато човека умре душата му отивала горе при Бога. Сега внимавайте какво казват: когато се събуди мъртвия и огладнее, той идва да си хапне. Прави ли ви впечатление как дявола се подиграва с човека, стои отстрани и му се смее. Един път му е внушил, че е горе на небето при Бога, втори път, че е в гроба и щом се събуди да си хапне. Добре, ако е на небето, няма нужда от нашата изкуствена, заразена, отровна храна. Бог казва: щом човека издъхне той заспива, защото смъртта е сън. Мъртвия се разпада на съставните си части: тяло, душа и дух.

♦♦♦♦♦♦♦

 •ТЯЛОТО се връща в пръста: " С пот на лицето си ще ядеш хляба си, докле се върнеш в земята, от която си взет; защото пръст си и в пръст ще се върнеш". Битие 3:19

♦♦♦♦♦♦♦

 •ДУШАТА умира заедно с тялото и също се връща в земята заедно с тялото: " Защото ето, всички души са Мои: както душата на бащата, тъй и душата на сина са Мои: която душа греши, тя ще умре"Езекил 18:4

♦♦♦♦♦♦♦

 •ДУХЪТ е космична енергия, който задвижва тялото и душата. Само духът се връща обратно при Бога: "И ще се върне пръста в земята, каквото си е била; а духът ще се върне при Бога, Който го е дал". Екл 12:7

♦♦♦♦♦♦♦

•БИТОВИТЕ ЗАБЛУДИ И СУЕВЕРИЯ, КОИТО ПОПАДАТ В СВОЕОБРАЗЕН "ЧЕРЕН СПИСЪК"

♦♦♦♦♦♦♦

•НЕ ДАЙ БОЖЕ да се чукнат короните на младоженците при венчавка. Това суеверие вещае раздяла, както и ако пръстенът на младоженеца не влиза веднага. Това е успял да направи дявола с хората.

♦♦♦♦♦♦♦

•АКО СРЕЩНЕШ съседката си с празни ръце и вярваш, че няма да ти върви и деня ще ти е празен.

♦♦♦♦♦♦♦

•КОГАТО СИ ТРЪГНАЛ за някъде и видиш някой лош човек, веднага да заключиш пръсти и да се огледаш за карфица на земята, но да внимаваш да не се набодеш, да не те постигне лошо или да се върнеш. Глупости, простотии, заблуди и всичко това е да може да те отклони от Исус, за да не четеш Библията.

♦♦♦♦♦♦♦

•ПЛИСВАНЕ НА ВОДА пред човека преди да тръгне на път, за да му върви по вода е (Езическо ритуал, суеверие и заблуда от дявола). Вместо да се покани в молитва Исус да пази тръгващия, дявола е измислил по-лесен начин, плисни вода и тя ще го пази. Жалко за хората, не знаят, че не вода, която ще я плиснеш ще го запази, а Исус е който ще го пази. Исус ще му бъде предна и задна стража. Исусе, тръгвам на път-моля те, бъди ти пред менe, аз след тебe.  

♦♦♦♦♦♦♦

•ВЯРВАНЕТО, че като носиш кръстче и при някакво нещастие го целунеш, така гониш дявола и злото. (Езическо ритуал, суеверие и заблуда от дявола) Невежеството е страшно и е за съжаление. Жалко за хората, не знаят, че не кръстчето ги спасява, а Исус, който виси на кръста, от който дявола най-много се страхува и бяга, когато грешната душа вика Исус на помощ. Самото кръстче те води при Исус. Самото кръстче ти показва Исус. Самото кръстче ти показва, кой е Твоя Бог и Спасител. Самото кръстче ти показва на кой да се молиш за да те пази от дявола и неговите демони и злите хора, които не знаеш кои са и къде са. Някой носи Библията и мисли, че тя ще го пази от дявола, това са пълни лъжи и заблуди. Исус, който е в  Библията ще го запази, ако призове Исус, защото Библията насочва погледа на  грешника към Исус. Библията учи как да вярваш в Исус. Някой вярва в десетте заповеди и си мисли, че те ще го опазят от дявола, това също е заблуда. Всяка заповед по отделно ти показва Исус и всяка заповед те води при Исус. Исус, който виси на кръста те спасява и благославя и ако се обърнеш към Исус за помощ и го призовеш, тогава има стойност кръстчето, защото ти е показало кой е твоя Спасител и кой е твоя Бог и Господ и какво е направил Исус за тебе на кръста. Показва ти името на Бога, Исус Христос. Исус каза "Погледнете към Мене и спасение бъдете" Павел е вярвал и си мислил, че след като силно вярва в Бога, а мрази и ненавижда Исус и християните, по този начин доказва вярата и любовта си в Бога. Това му дава право да преследва християните, като първо ги измъчва и ги кара да се откажат от Исус и да хулят това име и после ги убива. Той вярвал, че правел добро и доказвал на Бог Отец, че много го обича и му е верен. Павел без да знае е бил слуга и инструмент на дявола и му е служил. Всичко това го правех от незнание, простотия и невежество, но така съм го вярвал, докато Исус не ми се яви. Така и невежите хорица от незнание се обръщат към водата, дървото, врачките, екстрасенсите, екзорсистът, вместо да обърнат внимание на Исус, който е бил на това дърво. Не дървото и кръста спасява и гони дявола, а Исус, който виси на това дърво и на този кръст, предпазва вярващия от дявола. Не е важно дървото, а е важен Исус, който е на дървото. Исус каза "Когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си". Йоан 12:32

♦♦♦♦♦♦♦

   ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ отвратителни дяволски, езически ритуали са измислени от дявола с цел, да заблуждават и да отклоняват хората от Исус, за да не отидат при Исус да ги спаси и да не споменават името Исус. Когато дявола види, че ти вярваш и ги правиш неговите езически ритуали, лъжи и заблуди, за него е знак, че вярваш на тези глупости, измислени от него и по този начин ти правиш контакт с него и го викаш.   

♦♦♦♦♦♦♦

   ЗАПОМНИ, тези глупости и езически ритуали няма да ти донесат проклятие, ако не им обръщаш никакво внимание и не вярваш в тях и не ги правиш. Тогава дявола няма смисъл да идва при теб да си губи времето, защото е разбрал, че си го разкрил. Проклятие ще ти донесе вярването и спазването на тези заблуди и глупости, защото така викаш дявола и му служиш и му се кланяш. Проклятие ще ти донесе също, ако нямаш Исус в живота си и не го викаш Исус за помощ и не четеш на Исус Словото Божие. Понеже няма празно пространство, няма ли Исус, идва дявола. Чрез тези ритуали ти правиш връзка с дявола и неговите демони. Когато започнеш да ги изпълняваш, ти викаш дявола и той идва. Всички неприятности идват от дявола, а не от предметите, те са само повод и връзка, и така дявола идва, а той само това чака. Много хора, когато им дойде нещастие веднага бързат да споменат името на дявола (по дяволите) (чукат на дърво, да не чуе дявола). Ако ги попиташ, защо го правят и защо го казват, няма да могат да ти отговорят? Откъде са го научили? Кой им го е казал? Какво ще постигнат, и това от какво ще ги предпази? Ето я истината, която дявола я крие от всички. Обърни внимание на тези стихове, които ти откриват коя е истината. "Ето девицата ще зачне и ще роди син; И ще го нарекат Емануил" (което значи, Бог с нас)". "Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус (Сапасител); защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им (и от дявола)".Матей 1:23 Дяволът хитро си разпростира мрежите, казват Божите служители: йеромонах Васарион, йеромонах Йоан. И продължават: Тези дребни незначителни вярвания, правят ти деня: нещастен, живота горчив, нервен, напрегнат в очакване на нещастие и цял ден си напрегнат и нервен в очакване на злото. Това е показателно, че дявола е при тебе и че си поел по неправилния път и че Исус го няма в твоя живот. Как може да разбереш дали дявола е в тебе и при тебе? Много лесно: когато си напрегнат, когато ти е нервно и нямаш нито спокойствие, нито мир, а в главата ти се въртят всякакви лоши мисли, това е червена лампа, дявола е тук, до теб и в теб. Колко лесно може всеки да се освободи от дявола, само да се обърне към Исус и да го помоли да бъде с него! Това е целта на дявола, да държи човека в напрежение, да го кара веднага да отиде при врачка или да си гледа на кафе, а всичко това е грях, да вярваш на тези глупости (цитира св. Йоан Златоуст). Това са пълни дяволски измислици, с които иска да отклони всеки от Исус и Библията. Ако се обърнете към Исус и Свещените писания, от първата страница до последната, сами ще се убедите, че тези заблуди ги няма. Но от първата страница до последната, тя ти открива и те запознава с най-великата личност Бог Исус, който те спасява от греха, смъртта, дявола и ти дава даром вечен живот. Павел, който е бил слуга на дявола ни споделя: Аз мразех Исус и всички християни, които вярваха и се молеха само на Исус ги преследвах, измъчвах и убивах. Сега ни споделя радостта си:  "Благодаря на Исус, моя Господ Исус, Който ми даде сила, че ме счете за верен и ме настани на службата, при все, че бях изпърво хулител, гонител и пакостник. Но придобих милост, понеже, като невеж, сторих това в неверие. Вярно е това слово и заслужава пълно приемане, че Исус дойде на света да спаси грешните, от които главният съм аз". 1Тимотей 1:13

"А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия" Филипяни 3:7,8

"Съразпнах се с Христа, и сега вече, не аз живея, но Исус живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене". Гал 2:20

Обобщението за всички разпространени вярвания е, че те са измислени от дявола и са езически, окултни въдици и който се хване на тази плитка въдица, си носи последствията и проклятието. Павел споделя, колко е прекрасен Исус и Неговата истина при трудност, само да погледнеш към Исус и да призовеш името на Исус! Исусе, имам нужда от тебе, моля те, помогни ми. Амин Исусе. 

"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш". Псалми 50:15

♦♦♦♦♦♦♦

СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ПАЛЕНЕТО НА СВЕЩИ (И КАНДИЛА)

   •Целият ни живот: тялото, душата и духът трябва да бъдат една добре изправена и огнена свещ, както пред Исус, така и пред човека. Исус няма да ни съди по това, колко свещи сме запалили и колко са били дебели, а по вярата в Исус, делата и живота в Исус. Относно руските суеверия за паленето на свещи, свещеникът с мъка  отбелязва, че „пази Боже някой да запали свещта с лява ръка или да пренареди свещи, поставени вече от някой друг. Това моментално ще предизвика буря от гняв и посегналият на чужда свещ може да бъде обвинен дори в магьосничество”. Що се отнася до множеството суеверия, свързани с паленето на свещи, то те не само нямат никакъв дълбок християнски смисъл, но и са пълни безсмислици, разпространявани от духовно невежи хора.

♦♦♦♦♦♦♦

ЕТО И НЯКОИ ОТ ПО-ИЗВЕСТНИТЕ СУЕВЕРИЯ

♦♦♦♦♦♦♦

•Ако изгасят свещта ни, преди да изгори докрай, нашата молитва и жертва към Бога няма да бъдат приети; това са лъжи и пълни глупости. Исус не иска да заставаме пред свещ. Исус иска да влезнем в скришната стаичка.

♦♦♦♦♦♦♦

•НЯКОИ ХОРА ПАЛЯТ СВЕЩИ, за да им върви бизнеса или работата, но не взимат под внимание, че самият им бизнес е свързан с начина на поведение, вяра, живот и различни форми на непочтеност, лъжи и измами; тежко и горко на тези, които правят неща, които ги няма в Библията и Исус не ги е правил. Днес всичко се прави за пари, а Исус остава на заден план. Кой те спасява, свеща, направена от човек или Исус, който казва?- "Елате при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя". Мат 11:28

♦♦♦♦♦♦♦

•НЯКОИ палят църковни свещи у дома си, „за да изгорят отрицателната енергия”, например след посещение на неприятен за тях човек. Със същата цел палят и тамян, като наричат това „освещаване на дома”; Глупости (Езически ритуал от дявола). Дявола не бяга от дом, където се палят свещи и тамян, а бяга от дом, където се чете Библията и се споменава името на Бога Исус. Исусе, моля те, изгони всички нечисти сили от твоя дом.

♦♦♦♦♦♦♦

•АКО разтопим долния край на свещта, за да стои по-стабилно на свещника, това е смъртен грях; Какво дяволско, суеверие и заблуда! Смъртен грях е, да знаеш коя е истината, а тя е, да не четеш моето слово и да не се молиш на Мене, а се занимаваш с дяволските ритуали е грях. Защото ти не вярваш на Мене, а на него.

♦♦♦♦♦♦♦

•АКО запалената свещ внезапно изгасне, това е лош знак и може да ни сполетят беди; Това е дяволско, езическо суеверие и заблуда. Исус не каза гледай свеща, която човека я е направил за да печели от нея, а каза, погледни към Мене и ме призови.

♦♦♦♦♦♦♦

•Отдава се изключително голямо значение на реда на запалването на свещите: дали трябва първо да се пали свещ за живи и след това за починали, или обратно; Исус каза, че със смъртта на човека приключва всичко.

♦♦♦♦♦♦♦

•Още по-лошо е да се пали свещ за здраве от свещ, поставена за упокой; (Езически ритуал и заблуда от дявола)

♦♦♦♦♦♦♦

•НАШАТА свещ не трябва да бъде поставена близо до друга свещ (поради страх от греховете на другия, които „мистично” може да се прехвърлят върху нас); (Езически ритуал, суеверие и заблуда от дявола) Къде е Исус?

♦♦♦♦♦♦♦

•Трябвало да се пали свещ само с дясната ръка.(Езически ритуал, суеверие и заблуда  от дявола) Къде е Исус?

♦♦♦♦♦♦♦

•ТРЯБВА да стоим със запалена свещ точно под купола на храма (някои екстрасенси карат „клиентите” си да вършат това за определено време, например за 10 минути, а после „клиентът трябва да занесе обратно на екстрасенса недогорялата свещ); Много хора не знаят, че всички врачки и екстрасенси са слуги на дявола, демонизирани. Те са слугите му, чрез тях си върши пъклените дела. Как действа дявола? Кара някой да открадне някоя скъпа вещ и да я скрие и после потърпевшия отива при врачката, тя прави някакво заклинание, с което вика дявола и дявола, който е инициатора знае къде е и казва на врачката, тя на човека и човека възхитен и очарован, започва да води и други. Къде е Исус? Няма го. Или дявола е накарал някой да отвлече дете и започва великото търсене. Къде най-добре да се отиде?- естествено при врачка и тя познава. Кой накара да отвлекат детето?- дявола. Кой внуши на крадеца да извърши тази гнусна постъпка?-дявола. Кой накара да скрият детето, за да не бъде открито?-дявола. При кой да се отиде, за да се разгадае проблема?- при врачка. На кого служи тя?-на дявола. Кой и разкрива деянието?-дявола. Исус така ли действа? Ето защо я крие Библията!

♦♦♦♦♦♦♦

НЕ ТРЯБВА да се пали свещ от друга свещ, защото така се „взимат” и греховете на този, който е запалил другата свещ (ето защо някои хора винаги се опитват да запалят свещите си от кибрит или от кандилата пред иконите на иконостаса); (Езически ритуал, суеверие и заблуда от дявола)

Да чуем мнението на Исус от Неговото Свещено, Свято Писание-Библията, коя е истинската свещ.

"Твоето слово е светилник на нозете ми (тя е свещта), И виделина на пътеката ми". Псалми 119:105

♦♦♦♦♦♦♦

ПОПУЛЯРНИ БИТОВИ СУЕВЕРИЯ

♦♦♦♦♦♦♦

   •ТАКА КАЗВА ГОСПОД: не вървете по пътя на езичниците и не се плашете от  небесни поличби, от които езичниците се плашат. ” (Ерем. 10:2)

   ОЩЕ преди повече от 1600 години св. Йоан Златоуст говори за опасността от този вид „битови” суеверия, които сега ни заобикалят отвсякъде. Хората са склонни да дават всевъзможни тълкувания не само на небесните поличби, но и на съвсем незначителни събития: Исус предупреждава да не се обръща толкова много внимание на тези поличби, които дявола в последно време ще ги зачести. Исус ни съветва: обърнете внимание на Моето Слово, но хората не искат. Може би тук е редно да изброим някои от най-популярните езически ритуали, суеверия и заблуди от дявола, които не само са много далече от християнството, но дори и от най-обикновения здрав човешки разум: Върнеш ли се, когато си тръгнал за някъде, трябва да преобърнеш нещо или да пипнеш земята и косата си. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. Най-доброто е, човек преди да излезе да покани Исус да му бъде предна и задна стража или да каже: Исусе, моля те, Ти бъди пред мене, аз след Тебе. Ако случайно се върнеш, пак го кажи преди да излезеш. Излизайки от дома си, ако срещнеш изкривен или куц човек, това е лош знак. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. Такъв се подава на дяволски внушения. Ето как дявола е измислил да накара човека да общува с него и после никой не може да го обвини. Не съм го хванал за гушата, той сам се съгласи и сам си ги прави, казва дявола. Вярно е, човека сам си е решил да ги прави, да иде на врачка или на екстрасенс. Не срещата с някой човек прави деня дали да е добър, лош и напрегнат, а твоя греховен живот, с който радваш дявола и чрез ритуалите, които вършиш и това, че си излезнал без Исус и  не си го поканил, Който да те закриля от дявола. Това прави живота ти отвратителен през деня. Също и качествата на дявола, които носиш в себе си, а те са: завист, омраза, злоба, яд, алчност, лъжи, измами, не искреност, те много ясно говорят, че дявола е в теб и затова не ти върви. Тези дребни събития правят деня или живота на човека нещастен, най-вече греховният живот, връзката ти с дявола, който е в тебе. Защото ти живееш с дявола и изпълняваш неговите дела, мислиш за ритуалите на дявола, а Исус го няма никъде в живота ти през деня. Да си го поканил да бъде с тебе?- не. Тогава какво искаш! Имаш завист, омраза, злоба, не си искрен, когато те помолят да направиш добро ти отказваш. На кой се кланяш, не ли на дявола и той не е ли в тебе?

♦♦♦♦♦♦♦

ДА ПРОДЪЛЖИМ С ИЗБРОЯВАНЕ НА СУЕВЕРНИТЕ БЕЗСМИСЛИЦИ, КОИТО СА ДЯВОЛСКИ ЗАБЛУДИ:

•НЕ ТРЯБВА да минаваш под стълба, облегната на стена или други подобни предмети, образуващи               триъгълник, защото ще те сполети беда; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•БРЕМЕННАТА майка не бива да плете дрешки за бебето си, защото така щяло да се оплете пъпчето на бебето; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•БРЕМЕННОСТ не се казва до третия месец; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•БРЕМЕННАТА жена не трябва да се подстригва и да си подрязва косата, така се режело от късмета на бебето; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО СЧУПИШ огледало, на колкото парчета се счупи огледалото, толкова години ще имаш нещастна любов; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ХВЪРЛЯЙ сол през рамо (или направо към предмета, който носи опасност), за да се защитиш от нещастие;

Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ЗА ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО НЕПРИЯТНО, за което става въпрос, трябва да „чукнеш на дърво, да не чуе дявола” Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО СЪНУВАШ, че ти пада зъб, някой ще умре, колкото по-преден е зъбът, толкова по-близък е човекът. И наистина става, сбъдва се съня, защото дявола много добре знае, че човека ще умре. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ ТРЯБВА предварително да се купуват дрешки и други неща за бебето, да не би да стане нещо лошо. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ТЕ СЪРБИ НОСА, ще се караш с някого (или ядосваш), ако пък ти гори носа - ще получиш новина. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ПРЪСТЕНЪТ на младоженеца не влезе веднага на пръста ще се разделят младоженците. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПРИ ИЗЛИЗАНЕ сутрин и влизане вечер трябва да внимаваш с кой крак излизаш и влизаш; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ДА ВИДИШ ДЪГА Е НА КЪСМЕТ; накрая на дъгата има гърне със злато; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•БУЧЕНЕТО в лявото или в дясното ухо-те одумват или хвалят; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО СЕДНЕШ срещу ъгъла, няма да се ожениш или омъжиш; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•Ако те сърби лявата ръка, ще получиш пари, дясната ще даваш. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•Не е хубаво да срещаш свещеник суеверие обратно на предното.Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•Булката да не се обръща назад, когато излиза от бащиния дом; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО НЯКОЙ ти дойде на гости, когато ядеш, той не ти е враг; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО изпуснеш и счупиш чиния или чаша, това е на късмет. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО КУМЪТ чукне короните при венчавката - на раздяла; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ ЗАПОЧВАЙ нищо ново и обличай нищо ново в петък;  Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•Хвърлянето на монета във фонтана и намислянето на желание; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО настъпиш кучешко изпражнение, щял си да имаш късмет. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ТИ бучи лявото ухо, хвалят те, ако е дясното - одумва те; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО видиш падаща звезда и си пожелаеш нещо, ще се сбъдне; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ВЕЛИКДЕНСКО червено яйце запазва от беди и болести. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ТИ „играе дясното око на хубаво е, а лявото  на лошо е. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ ТРЯБВА да се подарява живо цвете в саксия на умряло е. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НОСЕНЕ НА ЧЕСЪН около врата предпазва от вампири; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•Да видиш сова носи късмет, защото тя е символ на мъдростта; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ВИДИШ СВЕЩЕНИК на улицата, пипни го за късмет; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. 

•АКО ТИ СЕ СКЪСА копче е знак за обяснение в любов; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПЪРВИЯТ ДОШЪЛ ГОСТ Е МЪЖ, това е добър знак; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. 

•НЕ ИЗТУПВАЙ покривката по тъмно-на безпаричие е; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ ОСТАВЯЙ чантата си на земята - на безпаричие е;  Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО НАМЕРИШ карфица на земята, ще имаш късмет; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПАДНАЛИ НА ЗЕМЯТА метеорити са добра поличба; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ СЕ РЪКУВА ПРЕЗ ПРАГА на вратата"лош знак"  Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. 

•НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СОЧИ ЛУНАТА по всяко време; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НОСЕНЕ НА РЪКА като амулет предпазва от злото; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПАДАНЕТО НА ВИЛИЦА от масата е знак за гости;  Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•МЕТЛА ПОД ЛЕГЛОТО на бебето гони злите сили. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПОТНИКА НА НЯКОЙ ЧОВЕК"да му чете отчето" Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ОТВАРЯНЕТО НА ЧАДЪР в помещение носи беда; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ПАЯК ПЪЛЗИ по дрехите ти, е добър късмет; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ЧУКАНЕТО НА ДЪРВО КАТО предпазна мярка; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•НЕ СЪБИРАЙ ТРОХИТЕ В РЪКА - на глад е; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•СРЯДА И ПЕТЪК НЕ СЕ ПЕРЕ и не се шие; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•МЛАД ЧОВЕК не трябва да засява орех; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО ЧУЕШ кукумявка, някой ще умре. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. 

•НЕ СЕ ПРЕСИЧА пътя на излизащия; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•МИНАВАНЕТО на пътя от черна котка; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ЧУЕШ ли кукумявка - на умряло е; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•АКО носиш подкова носи късмет. Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ПЕРАТА от орел носят късмет; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

•ЗАЕШКО краче за късмет; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда.

♦♦♦♦♦♦♦

•ТЪРГОВСКО СУЕВЕРИЕ:

♦♦♦♦♦♦♦

•АКО ПЪРВИЯТ КЛИЕНТ ЗА ДЕНЯ Е МЪЖ, това е добър знак; ако е жена - лош знак; На това му се казва простотия. Да, става и се сбъдва, защото дявола също може да те благослови или прокълне. Това е дяволско, езическо суеверие и заблуда. Вярно е, че има хора които, носят проклятие, но ако Исус е до тебе, Исус те пази.

♦♦♦♦♦♦♦

•НЕ ДАВАЙ ПАРИ В ПОНЕДЕЛНИК - цяла седмица ще ти върви на даване; Това е дяволско, езическо, суеверие и заблуда. Вярно е , че не трябва да се дава на всеки. Исус ни учи преди да дадеш, изпитай и тогава давай.

♦♦♦♦♦♦♦

•КОГАТО НА НЯКОЙ ЧОВЕК не му достига решимост да извърши нещо, той е склонен да търси суеверна помощ от заобикалящи го бездушни предмети и събития. Например, започва сам да си измисля и да търси „знамения” от рода на следните „ако асансьорът дойде до 15 секунди, ще си купя ново палто” или „ако светофарът светне зелено докато преброя до 5, ще поканя колежката на вечеря” и т.н.

"Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мене, не можете да сторите нищо". Йоан 15:5,6

" Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват. И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми. Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца. Аз и Отец едно сме". Йоан 10:27-30

♦♦♦♦♦♦♦

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1080601
Постинги: 1120
Коментари: 19
Гласове: 716
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930