Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2019 20:22 - КАК ИСУС ОТГОВАРЯ НА МОЛИТВИТЕ НИ?
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2019 20:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 КАК  ИСУС ОТГОВАРЯ НА МОЛИТВИТЕ НИ?

♦♦♦♦♦♦♦

СЪБЕРЕТЕ цялата си енергия и гледайте нагоре към Всевишния. Не падайте под товара на своите проблеми и затруднения и не ще се изгубите по пътя. Сенките ще се вдигнат и вие скоро ще видите Исус, простиращ ръката Си, за да ви помогне. Всичко, което трябва да направите, е със семпла вяра да хванете тази ръка и да се оставите да ви води. Исус, Величието на Небето, е верен Приятел на тези, които идват при Него със своите проблеми и грижи, със своите слабости и мъки. Той успокоява нашия страх, укрепва християнския ни живот, винаги действа за наше добро. Вярата е условие за удовлетворяване на молитвите ни. Ако изглежда, че отговорът се бави, нека помним Исусовите обещания, защото времето за изпълнението им непременно ще дойде. И тогава ще получим благословението, от което имаме най-належаща нужда. Не се страхувайте да поставите в Него доверието си дори тoгaвa, когато не виждате незабавното изпълнение на молитвите си.

♦♦♦♦♦♦♦

ПРОШКАТА ПРАВИ НЕЩАТА РАЗЛИЧНИ

♦♦♦♦♦♦♦

Често на молитвите ни не се отговаря, защото първо не сме изповядали греховете си и не сме се молили Исус да ни ги прости; или пък защото самите ние не сме простили.

♦♦♦♦♦♦♦

МОЛИТВАТА ДЕЙСТВА

♦♦♦♦♦♦♦

В ЕДИН АПРИЛСКИ ДЕН през 1912 г. известният кораб "Титаник" плувал бързо към Ню Йорк. Никой не знаел, че това ще бъде единственото му и последно пътуване. Когато огромният кораб се ударил в айсберг с работещи на пълна пара двигатели, в корпуса му зейнала дупка.

♦♦♦♦♦♦♦

МАСИВНИЯТ плавателен съд започнал бавно да потъва под вълните. Повече от 1 500 души загинали през тази фатална нощ. Историята, която силно впечатлява, е за един малко известен човек на име полковник Арчибалд Грейси. Съпругата на полковник Грейси не могла да заспи в нощта, когато "Титаник" потъвал. На хиляди километри от мястото на трагедията в северния Атлантик, тя нетърпеливо очаквала пристигането на съпруга си от Ливърпул, Англия. Обхванало я странно усещане за зла орис.

♦♦♦♦♦♦♦

РАНО ПРЕДИ ИЗГРЕВА тя се събудила за молитва. Изобщо нямала представа, че "Титаник" се е сблъскал с айсберг.

♦♦♦♦♦♦♦

СЪПРУГЪТ И  БИЛ СКОЧИЛ зад борда в ледените води на Атлантика и се борел за живота си. След молитвата странно усещане за мир завладяло госпожа Грейси. По-късно тя коментира: "Сякаш Божиите ръце ме обгърнаха. Върнах се в леглото си и спокойно заспах." В този час полковник Грейси си мислел: "Това е то. Животът свършва." Точно когато не можел да издържа повече, една спасителна лодка се появила сякаш от нищото. Той отчаяно се хвърлил към нея. Силни ръце го измъкнали на борда.

♦♦♦♦♦♦♦

БОГ НАИСТИНА отговаря на молитвите. За един съпруг е вълнуващо да знае, че съпругата му се моли за него. Блажен е мъжът, чиято жена познава Исус и се моли за него. Блажена е жената, чийто мъж познава Исус и се моли за нея. Блажени са тези младежи, чиито родители познават Исус и се молят за тях.

♦♦♦♦♦♦♦

ЧРЕЗ МОЛИТВА влизаме в тронната зала на Всемогъщия Бог, заставаме пред Неговия трон и представяме своята нужда. Исус знае нашите имена. Той ни е създал и е загрижен за нас, познава ни лично. Понякога може да се чувстваме самотни, но Той е винаги на разположение. Неговите интереси са свързани с нашите. Нищо, засягащо нас, не убягва от вниманието Му. Осъзнай нуждата си от Исусовата сила и я потърси. Когато сме безпомощни, тогава имаме най-голяма нужда от Някого, Който има силата да ни помогне. Това означава да не разчитаме преди всичко на разума, способностите и качествата си, колкото и да са добри. Нуждаем се от Исусовата мъдрост и всемогъщество. Ние сме ограничени във всичко, Исус е Всемогъщ във всичко.

♦♦♦♦♦♦♦

ЦЕЛТА НА МОЛИТВАТА

♦♦♦♦♦♦♦

ПРЕДСТАВЯЙТЕ пред Исус вашите желания, радости, грижи и страхове. Няма да Го претоварите, вашият товар няма да Го затрудни или умори. Донесете при Него всичко, което ви смущава. Нищо не е толкова голямо за Него, че да не може да го понесе, защото Той носи световете, управлява всичко във Вселената. Няма положение, колкото объркано, и трудно да е, което Той да не може да разреши. Доверете се на Господа Исус Христос с цялото си сърце и Той никога няма да предаде доверието ви.

♦♦♦♦♦♦♦

ЖИВОТ С ИСУС

♦♦♦♦♦♦♦

ПРЕЗ ДЕНЯ, на светло, е невъзможно птичката в кафеза да се научи да пее. Нейното ухо долавя толкова други звуци, че тя не може да задържи нищо определено. Но ако бъде поставена на тясно и тъмно място, където да не може да чува друго, освен мелодията, която трябва да научи, тя ще се опитва да я възпроизведе. Ще спира, ще започва отново, до като я научи цялата без колебание. Тогава птичката може да се сложи на светло и да бъдем сигурни, че тя вече няма да забрави научената мелодия. Така, по същия начин Исус действа с децата Си. Той ни учи в мрака на нашите скърби на една песен, която никога няма да забравим.

♦♦♦♦♦♦♦

ЗАПОМНИ: ИСУС ДОЙДЕ  ДА  НИ СПАСИ

♦♦♦♦♦♦♦

Лука-5:32-Не съм дошъл да призова праведните, но грешните на покаяние”.

♦♦♦♦♦♦♦

Лука-9:55-А Той се обърна и ги смъмри; [и рече: Вие не знаете на какъв сте дух; защото Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души, но да спаси]”.

♦♦♦♦♦♦♦

Лука-15:6-10- И като си дойде у дома свиква приятелите си и съседите си и им казва: Радвайте се с мене, че си намерих изгубената овца. Казвам ви, че също така ще има повече радост на небето за един грешник, който се кае, нежели за деветдесет и девет праведници, които нямат нужда от покаяние. Или коя жена, ако има десет драхми, и изгуби една драхма, не запаля светило, не помита къщата, и не търси грижливо докле я намери? И като я намери, свиква приятелките и съседките си и казва: Радвайте се с мене, защото намерих драхмата, която бях изгубила”.

♦♦♦♦♦♦♦

Лука-19:10-Понеже Човешкият Син дойде да потърси и да спаси погиналото”

♦♦♦♦♦♦♦

Йоан-12:47- „И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света”.

♦♦♦♦♦♦♦

Йоан-6:37- "Всичко което Ми дава Отец, ще дойде при Мене, и който дойде при Мене никак няма да го изпъдя;”

♦♦♦♦♦♦♦




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1074214
Постинги: 1119
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930