Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2019 09:12 - КАК ЛЕКУВА МОЛИТВАТА?
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАК ЛЕКУВА МОЛИТВАТА?

♦♦♦♦♦♦♦

ПО ВРЕМЕ НА СЪСРЕДОТОЧЕНА, УСЪРДНА МОЛИТВА ЧОВЕК СЕ АБСТРАХИРА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.

 ♦♦♦♦♦♦♦

МОЛИТВАТА ОТСЛАБВА СТРЕСА, забавя сърцебиенето, успокоява дишането - всички тези фактори влияят положително на имунната система. Болният оздравява много по-бързо, ако някой се моли за него.

♦♦♦♦♦♦♦

ВЯРАТА НИ ИЗДИГА над собствените ни възможности и прави Исусовите възможности достъпни за нас. Тя е преживяване, което е в състояние да промени поведението на човека и да направлява целия курс на живота му. Истинската вяра ни води до покоряване на Божията воля, което е за наше добро. Вярата и молитвата са тясно свързани.

♦♦♦♦♦♦♦

МОЛИТВАТА Е РАЗГОВОР С БОГА. Тя е не само искане, но и необяснимо чудо. И при все това е просто и леко нещо! Бог разбира нашите думи, нашия език. Той е съпричастен на преживяванията ни и ни слуша. Навсякъде можем да общуваме с Него - когато вървим по пътя, когато сме у дома, на работното място и където и да е. Отговорът може би не ще дойде, както го очакваме и във времето, в което предполагаме, но ще дойде тогава и по начин, който най-добре отговаря на нуждите ни.

♦♦♦♦♦♦♦

МОЛИТВАТА МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ВИСОКО, тихо или на ум. Бог няма определени "приемни" часове. По всяко време на денонощието можем да отидем при Него. Няма време и място, които да са неудобни за молитва. Когато сме сами, когато сме заети с всекидневната ни работа, можем да насочим мислите си в тиха молитва за помощ, за сила, мъдрост и познание. Нека всяко наше дихание да е молитва!

♦♦♦♦♦♦♦

МОЛИТВАТА ВКЛЮЧВА ДОВЕРИЕ

♦♦♦♦♦♦♦

ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ житейски уроци е да се научим да се доверяваме на Исус, когато не можем да разберем нещата и всичко ни изглежда неясно, когато пътят е труден или просто няма път. Когато трудностите и изпитанията на живота ни объркват, нашата вяра може да се държи за Исусовите обещания. Не е необходимо да разбираме защо се случва нещо. Често няма да разбираме какво става в живота ни. Опитът да проумеем защо Исус, допуска да преживяваме разочарования и страдания може само да ни обърка. Винаги обаче можем да вярваме на Исус Христос, Който се е пожертвал за нас.

♦♦♦♦♦♦♦

ВСЕКИ ПРОБЛЕМ Е ПРИЗИВ ЗА МОЛИТВА

♦♦♦♦♦♦♦

ИСУС, НЕ ИСКА ОТ НАС да се справяме и борим със собствени сили в този живот. Той е предвидел Божествена помощ за всички извънредни и непредвидени случаи, при които човешките ресурси са недостатъчни. Дава ни Светия Си Дух, за да ни помогне при всяко затруднено положение, да укрепи надеждата ни, да просвети ума ни и да очисти сърцата ни. Христос е осигурил всичко. Ако осъзнавате греховността си, не чакайте да се поправите! Не можете да направите нищо сами. Исус го каза:

♦♦♦♦♦♦♦

„Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мене, не можете да сторите нищо.”Йоан 15:1-5

♦♦♦♦♦♦♦

ТРЯБВА ДА ОТИДЕМ ПРИ ХРИСТОС ТАКИВА, каквито сме. Ръцете Му са отворени да ни приемат. Той ни уверява с любящите думи:

♦♦♦♦♦♦♦

"Който дойде при Мен, никак няма да го изпъдя" (Йоан 6:37).

♦♦♦♦♦♦♦

КАНИ НИ ДА ОТИДЕМ С ВИНАТА, тревогата, страховете, притесненията и напрежението си, които опустошават живота ни. Да отидем с тежкия товар на греха и да го положим в нозете Му. Той ще ни обгърне с любящите Си ръце и ще ни върне обратно в пътеката на живота. Оставете Бог да ви промени от човек, който губи, в човек, който побеждава с молитва. Молитвата не е подготовка за действие и промяна. Молитвата Е промяна и действие.

♦♦♦♦♦♦♦

СИЛАТА НА ЗАСТЪПНИЧЕСТВОТО

♦♦♦♦♦♦♦

БОГ ЦЕНИ ЧОВЕШКАТА СВОБОДА. Той никога няма да наруши ничия свобода на избора. Той влияе, но никога не принуждава. Убеждава, но никога не насилва.

♦♦♦♦♦♦♦

БОГ ЦЕНИ СВОБОДАТА. Той позволява на хората да правят своя избор дори ако той понякога е погрешен. В противен случай бихме станали просто човешки машини - роботи. В Своята премъдрост Бог допуска злото да се развие, но винаги е на наше разположение сред човешкото ни страдание. Бог ридае с тъгуващите и страда с измъчващите се. Поддържа, укрепва и помага. Насърчава съкрушените, прегръща и лекува наранените ♦♦♦♦♦♦♦

НЕКА СЪРЦЕТО ТИ СЕ ИЗПЪЛНИ С БЛАГОДАРНОСТ! Исус е до теб! Той не е обещавал, че злото в света няма да ни докосне, но е обещал, че ще бъде с нас, когато това се случи. Нашият Баща не е обещал, че децата Му никога няма да страдат в тази велика борба, но е обещал да бъде винаги с тях. Има нещо много по-голямо от наличието на болка. Това е Божието присъствие в нашата болка.Ето къде го е обещал.

♦♦♦♦♦♦♦

А сега, така казва Господ Творецът ти, и Създателят ти, не бой се, защото Аз те изкупих, призовах те по име; Мой си ти. Когато минаваш през водите, с тебе ще бъда, и през реките, те не ще те потопят; когато ходиш през огъня, ти няма да се изгориш, и пламъкът не ще те опали. Защото Аз съм твоят Бог, Светият, твоят Спасител; понеже ти си скъпоценен пред очите Ми, и почетен, и аз те възлюбих. Не бой се, защото Аз съм с тебе.” Исая 43:1-3

♦♦♦♦♦♦♦

ИСТИНСКАТА МОЛИТВА

♦♦♦♦♦♦♦

ДА СЕ МОЛИМ, това означава да разкрием сърцето си пред Исус, както пред най-интимен приятел. Не че молитвата е необходима, за да поучаваме Исус за това, което ни засяга или се отнася за нас, но тя отваря пътя за реализиране на желанието или нуждата ни. Молитвата не прави Исус да слиза до нас - тя ни издига при Него. Тя е разговор с Твореца на Всемира и е ключът в ръката на вярата. Тя е дишането на душата. Тя е секретът за духовната мощ. Никое друго средство не може да я замени. Тя поставя човека в директен контакт с Извора на живота, засилва и укрепва "Hepвa и "мускула" на религиозното ни преживяване

♦♦♦♦♦♦♦

ВСЕКИ ПЪТ денят се явява с красиво утро, което винаги носи лъчи на усмивка. Добре е то да бъде посрещано с молитва към Исус.

♦♦♦♦♦♦♦




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1057941
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031