Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2019 19:15 - 23-ЛЕОНАРД ОЙЛЕР (1707-1783)
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
23-
ЛЕОНАРД ОЙЛЕР (1707-1783) Леонард Ойлер, швейцарският математик и физик от XVIII век, е един от най-блестящите и продуктивни учени на всички времена. Неговите разработки намират широко приложение във физиката и в инженерните науки. Математик, физик и астроном, основател на аналитичната механика и на математическия анализ Ойлер е един от най-великите математици на 18-ти век. Той е основател на чистата математика и на теорията на числата. По настояване на баща си той започва да учи богословие, гръцки език и иврит, подготвяйки се да стане пастор.

♦♦♦♦♦♦♦

♦ НА ВЪПРОСА “Вярно ли е, че нашият свят е най-добрият от всички възможни светове?”, Леонард Ойлер отговаря:

♦♦♦♦♦♦♦

♦ “БЕЗСПОРНО Е, че нашият свят съвършено отговаря на първоначалния план, който Бог е замислил преди сътворяването на нашата Вселена. Очевидно е, че материалните тела и обекти притежават възможно най-съвършената форма и структура.

♦♦♦♦♦♦♦

"ТРЕПЕРЕТЕ ПРЕД НЕГО, жители на целия свят; Защото вселената е утвърдена, та не може да се поклати."1Летоп 16:30

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "ПОМИСЛЕТЕ САМО ЗА ПРЕКРАСНАТА СТРУКТУРА НА ЧОВЕШКОТО ОКО. Вие неизбежно ще признаете, че отделните части на окото са съвършено съгласувани помежду си, за да могат да изпълнят своята цел – ясното разпознаване на външните обекти. Каква прецизност и какви умения са необходими за да бъде сътворено окото, което може да функционира безотказно в продължение на цял един живот!

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "НЕ ПО-МАЛКО ПРЕКРАСНА Е СТРУКТУРАТА И НА ДРУГИТЕ ЧАСТИ НА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО; а същото можем да кажем и за телата на всички животни, та дори и за най-дребните насекоми.

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "ЕТО ЗАЩО НИ Е ТРУДНО ДА ПОВЯРВАМЕ, че все още има хора, които казват, че няма Бог и че Вселената е възникнала по случайност, а не чрез един Божествен замисъл. Но в крайна сметка винаги е имало и винаги ще има хора с атеистични възгледи. Забелязал съм и ми е правило силно впечатление, как тези жалки и ограничени хора, които се имат за велики и умни и претендират, че знаят много, когато изпаднат в някоя ситуация и няма излизане от нея, започват да споменават името Бог. Питам ги тези същества, създадени по образ и подобие на Бога, как така не признават съществуването на  Бог, а в трудности се обръщат към него за помощ - те мълчат! Каже те ми, не са ли за съжаление, не са ли  жалки и заблудени? Кой ги кара да са такива самонадеяни и заслепени?

♦♦♦♦♦♦♦

"ЗА ТИЯ, НЕВЯРВАЩИТЕ, чиито ум богът на тоя свят е заслепил, за да ги не озари светлината от славното благовестие на Исуса Христа, Който е образ на Бога." 2Корин4:4

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "ОБАЧЕ ВСИЧКИ ОНЕЗИ, които имат солидни научни знания за природата и не се страхуват от справедливостта на Бога, са убедени, заедно с нас, че съществува един Всемогъщ Творец, Който е сътворил цялата Вселена и всички отделни неща по възможно най-съвършения начин.”

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "КОЛКОТО И ДА НЕ ГО ПРИЗНАВАТ И ДА ОТХВЪРЛЯТ НЕГОВОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ, има Бог, Той съществува и продължава да твори и никой не е в състояние да го спре и да му попречи."

♦♦♦♦♦♦♦

"ДА, ПРЕДИ ДА Е ИМАЛО ВРЕМЕ, Аз съм; И няма кой да избавя от ръката Ми; Аз действувам, и кой ще Ми попречи?" Исая 43:13

♦♦♦♦♦♦♦

♦ “ЧОВЕШКАТА ДУША МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ПЪТЯ на доброто само чрез един доброволен и свободен избор. Апостолите и другите ученици на Иисус Христос се посветиха на добродетелния мисионерски живот, именно защото видяха с очите си и усетиха завладяващата сила на учението на нашия Божествен Бог, Господ, Учител и Спасител Исус Христос. Те усетиха Божествената сила на Неговите чудеса, на Неговите страдания, на Неговата смърт и Неговото възкресение. Учениците на Исус бяха преки свидетели на всички тези събития.

♦♦♦♦♦♦♦

"ТОВА, КОЕТО БЕШЕ ОТНАЧАЛО, което чухме, което видяхме с очите си, което изгледахме и ръцете ни попипаха, за Словото на Живота, (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), това, което сме видели и чули, него възвестяваме и на вас, за да имате и вие общение с нас; а пък нашето общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос."1Йоан 1:1-3

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "РАЗБОЙНИКА НА КРЪСТА ВИДЯ ТАЙНАТА, скритата Божественост в пребитото и разкъсано тяло от ударите на бича и извика:

♦♦♦♦♦♦♦

"[ГОСПОДИ] ИСУСЕ, спомни си за мене, когато дойдеш в Царството Си. А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая."Лука 23:42,43

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "ТЕЗИ ПОТРЕСАВАЩИ СЪБИТИЯ, които станаха част от най-благородното религиозно учение, пробудиха в сърцата на учениците най-пламенната любов и най-дълбоката почит към Бога, който даде живота си за нас и ни откупи с най-скъпата цена, Неговата свята кръв. Учениците обожаваха Исус Христос като свой Небесен Баща и като абсолютен Господар на Вселената. Живите спомени от тези събития със сигурност са потушили всяка зла склонност в душите на учениците и са насочили душите им по пътя на доброто.”

♦♦♦♦♦♦♦

"(НАИСТИНА НЯМА друго име чрез което можем да се спасим, освен Исус Христос). И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим. Д.Ап 4:12

♦♦♦♦♦♦♦



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1079318
Постинги: 1120
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930