Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2019 21:17 - ЗАЩО КРАСИВИТЕ ЖЕНИ СА БЕДНИ?
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1559 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.02.2019 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАЩО КРАСИВИТЕ ЖЕНИ СА БЕДНИ?
image

♦♦♦♦♦♦♦

ВЕДНЪЖ една владетелка запитала Буда:

♦♦♦♦♦♦♦

-ЗАЩО красивите жени са бедни?

БУДА ОТГОВОРИЛ:

ВСЯКО ПРАВИЛО ИМА И ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Има много красиви жени, които са богати, не само външно, но и вътрешно. Отличават се не само с чистотата си, но и са мъдри, и имат вътрешна духовна красота.

ИМА ЖЕНИ, КОИТО СА КРАСИВИ, НО БЕДНИ. Те са красиви само отвън, но отвътре са гнили, като гробище варосано; като красива змия, но пълна с отрова. Носят в себе си качествата и характера на демона. Тях ги владее демон, а някои имат и по няколко демона. Само да се докоснеш до нея и ти предава проклятие. Те нямат божествената мъдрост и разум. Такива жени са плиткоумни. Те също имат вътрешна мъдрост и  красота, но тя е демонска. Душата им е завистлива, зла, подла, алчна и коварна; не се уморяват да вършат зло. Привидно са мили, но са отровни като змията, никога не са искрени, честни и добронамерени. Каквото и да правят, го правят със замисъл и сметка. Буда като видял, че го гледа и слуша с голямо внимание, продължил. Парите им са като растения, които виреят на отровена почва и всичко в тях носи само проклятие. До каквото тяхно се докоснеш, зло се залепва и тръгва с тебе. Начинът им на живот и поведение бързо ги състарява и съкращава живота им, благодарение на отровата, която носят в себе си. Те говорят за Бога, но не за истинския Бог. Имат страх от Бога, но не от истинския Бог, а от Бога на демоните, който  ги е завладял. Живота, поведението и делата им ги издават какви са. Вътрешното естество и характера е изписан на лицето им. Тяхната красота е смразяваща, студена и отблъскваща. В нейното присъствие не може да се отпуснеш, защото нейните коварни подбуди и мисли ти ги предава като вълни и усещаш студена тръпка и страх.        

ТОГАВА ЦАРИЦАТА ПОПИТАЛА ДРУГО:

♦♦♦♦♦♦♦

- А ЗАЩО жените с неприятна външност разполагат с богатство?

♦♦♦♦♦♦♦

БУДА ОТВЪРНАЛ:

-ЖЕНИТЕ С НЕПРИВЕТЛИВА ВЪНШНОСТ имат забележителни духовни качества. Те са мъдри, спокойни, искрени, мили, търпеливи и имат вътрешна чистота. Като отворена книга са и вършат делата си мъдро, с внимание и отдаденост. Добро (похвала или награда) не очакват каквото и да направят. Това им помага бързо да се сдобият с пари и най-важното, знаят как да ги задържат.

Тези отговори само разбудили допълнително любопитството на владетелката и тя отново попитала:

♦♦♦♦♦♦♦

-А КАК ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА да има хора, които са грозни и бедни?

♦♦♦♦♦♦♦

БУДА ОТГОВОРИЛ:

-Ако даден човек е с лошо сърце, зъл, егоист, алчен, завистлив и е мързелив, и ако това се чете в очите му и е изписано на лицето му, няма как той да поеме по пътя на трайното богатството. То само минава покрай човека и няма как да се задържи. Този човек сам се е проклел и сам си е виновен за съдбата. С такъв каквото и да тръгнеш да правиш или решиш да му помогнеш, не само ще получиш проклятие, но ще те завлече към бездната и Бог да ти е на помощ. И ако успееш да се отървеш от такъв човек, ще го помниш докато си жив. И преди да решиш да помогнеш на такъв, първо провери, изпитай нещата и тогава прави каквото си решил да правиш. Защото доброто, което искаш да направиш може да ти донесе обратния ефект- такова проклятие, че твоя живот да тръгне надолу, а неговото проклятие да се прехвърли на тебе. Не бъди прекалено добър, но и не бъди прекалено зъл.

-РАЗБРАХ ТЕ, благодарила  и си тръгнала владетелката.

♦♦♦♦♦♦♦

"ПРЕЛЕСТТА Е ИЗМАМЛИВА И КРАСОТАТА Е ЛЪХ; Но жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена. Дайте й от плода на ръцете й, И делата й нека я хвалят ". Притчи 8:14-18

♦♦♦♦♦♦♦




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1080045
Постинги: 1120
Коментари: 19
Гласове: 716
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930