Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2019 23:28 - ЧЕТИРИТЕ ДУХОВНИ ПРИНЦИПА
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   ЧЕТИРИТЕ ДУХОВНИ ПРИНЦИПА

КАКТО ИМА ФИЗИЧЕСКИ ЗАКОНИ, на които се подчинява животът във вселената, така има и духовни принципи, които описват връзката с Бога.

   "ЗАЩОТО, КОЛКОТО ЗА ВЪТРЕШНОТО МИ ЕСТЕСТВО, аз се наслаждавам в Божия закон; но в телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми. Окаян аз човек! кой ще ме избави от тялото на тая смърт? Благодарение Богу! има избавление чрез Исуса Христа, нашия Господ. И тъй, сам аз с ума слугувам на Божия закон, а с плътта - на греховния закон."Римляни 7:22-25

1  ПЪРВИ ПРИНЦИП

ВЕЧНИЯ, БЕЗСМЪРТНИЯ, НЕВИДИМИЯ, СВЕТИЯТ, ЕДИНСТВЕНИЯТ БОГ ТЕ ОБИЧА И ПРЕДЛАГА ЧУДЕСНА ЦЕЛ ЗА ЖИВОТА ТИ И ТВОЕТО СПАСЕНИЕ.

   БОЖИЯТА ЛЮБОВ

   „ЗАЩОТО БОГ ТОЛКОВА ВЪЗЛЮБИ СВЕТА, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот“ (Йоан 3:16).

   БОЖИЯТА ЦЕЛ

   ИСУС ХРИСТОС КАЗВА: Аз дойдох да имат живот, и да го имат изобилно“(да живеят пълноценно и смислено) (Йоан 10:10).

   ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ТАКА ПЪЛНОЦЕННО И КОЯ Е ПРИЧИНАТА?

   "ЗАЩОТО ИЗВРАТИХА СЕ ЧРЕЗ СВОИТЕ МЪДРУВАНИЯ, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха" И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба; шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви; които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." Римляни 1:28-32

2  ВТОРИ ПРИНЦИП

ЧОВЕКЪТ Е ГРЕШЕН И ОТДЕЛЕН ОТ БОГА. ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПОЗНАЕ И ИЗПИТА БОЖИЯТА ЛЮБОВ И ЦЕЛ ЗА ЖИВОТА СИ.

   ЧОВЕКЪТ Е ГРЕШЕН

   "КАКТО Е ПИСАНО: - "Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога“ (Римляни 3:10-18;23).

   ЧОВЕКЪТ Е СЪЗДАДЕН ДА ИМА ОБЩЕНИЕ (близка духовна връзка) с Бога, но той избира да върви по собствен, независим от Бога път и общението му с Бога бива прекратено. Тази своеволност се изразява в активно отхвърляне или пасивно безразличие и Библията я нарича „грях“.

   "ИМА ПЪТ, КОЙТО СЕ ВИЖДА ПРАВ НА ЧОВЕКА, Но краят му е пътища към смърт."Притчи 14:12

   ЧОВЕКЪТ Е ВЕЧНО ОТДЕЛЕН

   „ЗАЩОТО ЗАПЛАТАТА НА ГРЕХА Е СМЪРТ; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.“ (духовна отделеност от Бога) (Римляни 6:23)

   БОГ Е СВЯТ, А ЧОВЕКЪТ - ГРЕШЕН. Между тях съществува огромна бездна. Всички опити на човека да достигне до Бога и да живее пълноценно посредством добри дела, са неуспешни. Интересното е, че всичко това което вярват и изпълняват го няма в Библията. Тези неща само прикриват примамките на Сатана.    

   САТАНА ЗНАЕ, че истината (Исус), приета с любов, освещава душата и я спасява.

   Най лесно може да заблуди тези които нямат Библията за единственото правило в живота си.  Затова дявола се стреми да я замени с фалшиво евангелие,  различно от Исус Христовото, което е единственото и истинското. Това са човешки теории, басни, традиции, предания, обичаи, канони, легенди, с който (дявола) е успял да ги накара да им станат стил на живот.

   ХРИСТИЯНСТВОТО НЕ Е РЕЛИГИЯ. Религията е човешкият опит да се стигне до Бога чрез добри дела. Християнството е Богът, Който идва при хората чрез Исус Христос, за да им предложи взаимовръзка със самия Себе.

3  ТРЕТИ ПРИНЦИП

   "И ЧРЕЗ НИКОЙ ДРУГ НЯМА СПАСЕНИЕ; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Д.Ап 4:12

ИСУС ХРИСТОС Е ЕДИНСТВЕНОТО РАЗРЕШЕНИЕ, ДАДЕНО ОТ БОГА НА ПРОБЛЕМА С ЧОВЕШКИЯ ГРЯХ. ЧРЕЗ НЕГО МОЖЕШ ДА ПОЗНАЕШ И ИЗПИТАШ БОЖИЯТА ЛЮБОВ И ЦЕЛ ЗА ЖИВОТА СИ.

   ТОЙ Е УМРЯЛ ВМЕСТО НАС

   „Но Бог препоръчва (изявява) своята към нас любов в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас" (Римляни 5:8).

   Той е възкръснал от мъртвите

   „Христос умря за греховете ни... бе погребан... биде възкресен на третия ден според Писанията... и се яви на Кифа, после на дванадесетте, след това се яви на повече от петстотин...“I Коринтяни 15:3-6

   Исус Христос е единственият път към Бога

   „Исус му казва: Аз съм пътят, истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене“ (Йоан 14:6).

  image ТАЗИ СХЕМА ПОКАЗВА НАГЛЕДНО как Бог поставя мост над бездната, която те разделя от Него, като изпраща Своя Син Исус Христос да умре на кръста вместо теб, за да понесе наказанието за твоите грехове.

   НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ЗНАЕШ ТЕЗИ ТРИ ПРИНЦИПА, НИТО САМО ДА СИ СЪГЛАСЕН С ТЯХ...

4  ЧЕТВЪРТИ ПРИНЦИП

   ВСЕКИ ЛИЧНО ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ ИСУС ХРИСТОС КАТО БОГ И ЛИЧЕН СПАСИТЕЛ: САМО ТОГАВА МОЖЕМ ДА ПОЗНАЕМ И ИЗПИТАМЕ БОЖИЯТА ЛЮБОВ И ЦЕЛ ЗА ЖИВОТА НИ.

   ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕМ ИСУС ХРИСТОС

   „А НА ОНИЯ, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч на тия, които вярват в Неговото име“ (Йоан 1:12).

   ПРИЕМАМЕ ИСУС ХРИСТОС ЧРЕЗ ВЯРА

   „ЗАЩОТО ПО БЛАГОДАТ (МИЛОСТ) сте спасени, чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой“ (Ефесяни 2:8-9)

   КОГАТО ПРИЕМЕМ ИСУС ХРИСТОС, НИЕ СЕ НОВОРАЖДАМЕ (РАЖДАМЕ СЕ ДУХОВНО)

   "КАКТО НЕ ЗНАЕШ КАК СЕ ДВИЖИ ДУХЪТ, Нито как се образуват костите в утробата на непразната, Така не знаеш и делата на Бога, Който прави всичко." Еклисиаст 11:5

(Прочетете Йоан 3:1-8.)

 

   ПРИЕМАМЕ ИСУС ХРИСТОС С ЛИЧНО РЕШЕНИЕ

   ХРИСТОС КАЗВА: „Ето, стоя на вратата и хлопам, ако чуе някой гласа ми и отвори вратата, ще вляза при него“ (Откровение 3:20).

   ДА ПРИЕМЕШ ИСУС ХРИСТОС означава да се обърнеш от себе си към Бога (покаяние) и да се довериш на Исус Христос да влезе в живота ти, за да опрости греховете ти и да те направи такъв, какъвто иска да бъдеш. Не е достатъчно само да признаваш, че Исус Христос е Божият Син и че е умрял на кръста заради греховете ти, нито само да имаш необичайни религиозни преживявания. Приемането на Исус Христос става с обмислено решение, взето с искрена, чиста вяра.

МОЖЕТЕ ДА ПРИЕМЕТЕ ИСУС ХРИСТОС ОЩЕ СЕГА, КАТО СЕ ПОМОЛИТЕ С ВЯРА

(Молитвата е разговор с Бога.)

   БОГ ПОЗНАВА СЪРЦЕТО ТИ и се интересува не толкова от твоите думи, колкото от отношението и мотивите ти. Ето една примерна молитва:

   „ГОСПОДИ ИСУСЕ, НУЖДАЯ СЕ ОТ ТЕБ. Благодаря Ти, че умря на кръста заради мен. Моля Те, прости ми греховете. Отварям сърцето си за Теб и Те приемам за мой Спасител и Господ. Благодаря Ти, че опрощаваш греховете ми и че ми даваш вечен живот. Застани начело на живота ми и ме направи такъв, какъвто искаш да бъда!“

   ТАЗИ МОЛИТВА СЪОТВЕТСТВА ЛИ НА ИСКРЕНОТО ТИ ЖЕЛАНИЕ?

   АКО Е ТАКА, още сега се помоли с нея и Исус Христос ще влезе в живота ти, както е обещал.

КАК РАЗБИРАМЕ, ЧЕ ИСУС ХРИСТОС Е В ЖИВОТА НИ

   ПРИЕХТЕ ЛИ ИСУС ХРИСТОС ЗА БОГ И ЛИЧЕН СПАСИТЕЛ В ЖИВОТА СИ?

   СПОРЕД НЕГОВОТО ОБЕЩАНИЕ В Откровение 3:20 къде е Той сега по отношение на вас? Христос казва, че ще влезе в живота ни. Той би ли ни подвел? На какво основавате увереността си, че Бог е отговорил на молитвата ви? (На верността на самия Бог и на Неговото Слово.)

  БИБЛИЯТА ОБЕЩАВА ВЕЧЕН ЖИВОТ на всички, които приемат Исус Христос за Бог и личен Спасител

   „И СВИДЕТЕЛСТВОТО Е ТОВА, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му. Който има Сина, има тоя живот; който няма Сина, няма тоя живот. Това писах на вас, които вярвате в името на Божия Син, за да знаете, че имате вечен живот“ (1 Йоан 5:11-13).

   НЕ СПИРАЙТЕ ДА БЛАГОДАРИТЕ НА БОГА, че изпрати Исус Христос да ви спаси, че Исус е в живота ви и че никога няма да ви напусне.

   "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"(Евреи 13:5).

   МОЖЕТЕ ДА СТЕ СИГУРНИ, че от момента, в който сте отворил сърцето си за Исус и сте го приели за Бог и личен Спасител, Той е заживял във вас и вие имате вечен живот, понеже това е Неговото обещание.

   "ЗАЩОТО, АКО ИЗПОВЯДАШ С УСТАТА СИ, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами". Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават. Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Римляни 10:9-13

   ТОЙ НЯМА ДА ВИ ИЗЛЪЖЕ.

   "БОГ НЕ Е ЧОВЕК ТА ДА ЛЪЖЕ, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?" Числа 23:19

ПОВЯРВАЙ В ИСУС ХРИСТОС И ЩЕ СЕ СПАСИШ

   НАРОДЪТ ОТИДЕ ПРИ ИСУС И ГО ПОПИТА: учителю, какво добро да направим, за да получим вечен живот? Исус не им нареди да палят свещи или да изпълняват ритуали, предания и да спазват традиции. Каза им: повярвайте в Мене. Йоан 6:28,29. 

   ФАРИСЕИТЕ ОТИДОХА ПРИ ИСУС И ГО ПОПИТАХА: ние какво да направим, за да получим вечен живот? Исус им отговори: повярвайте в Мене.

   ЕДИН ЗАКОННИК ОТИДЕ ПРИ ИСУС И ГО ПОПИТА: учителю, коя е най-голямата заповед от закона? Исус му отговори: да възлюбиш Бога и да изпълниш волята му. А тя коя е? " Това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот и Аз да го възкреся в последния ден" Йоан 6:40. 

   ОТИДЕ ПРИ ИСУС ЕДИН БОГАТАШ И ГО ПОПИТА: какво да направя, за да получа вечен живот? Исус му отговори: повярвай в Мене и ме последвай. Матей 19:16-22

   НАЧАЛНИКА НА ЗАТВОРА РЕШИ ДА СЕ САМОУБИЕ. Павла и Сила му рекоха: недей струва никакво зло на себе си. Разтреперан падна пред Павла и Сила; и изведе ги вън и рече: Господа, що трябва да сторя, за да се спася? А те казаха: Повярвай в Господа, Исуса [Христа], и ще се спасиш, ти и домът ти". Д.Ап 16:27:33

   И СВИДЕТЕЛСТВОТО Е ТОВА, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му Исус. Който има Сина Исус, има тоя живот; който няма Божия Син Исус, няма тоя живот.1Йоан 5:11,1       

   БАЩА БИЛ ЕДНА ВЕЧЕР САМ С МАЛКАТА СИ ДЪЩЕРЯ. Той искал да чете, а момиченцето - да играе, така че комбинацията не била много подходяща.

    Най-после бащата намерил разрешение; взел една карта на света, и я нарязал на много парчета.

    - Сега - казал той на детето - можеш добре да се занимаваш. Опитай се да събереш тези парчета така, че в края да се получи картата на света.

    И той се заловил със своето четиво, а момичета със своята игра и всичко било тихо на "домашния фронт".

    За учудване на бащата, след кратко време дъщерята казала:

    - Татко, готово е!

    И наистина, на пода лежала напълно сглобени картата на света.

    - Как можа да я събереш толкова бързо? - попитал той изненадано.

    - О, много лесно беше! На гърба на картата е нарисуван един човек. Аз я обърнах наопаки и, като сглобих образа, излезе и картата на света.

    Библията разкрива Човека и когато хората Го намерят, всичко друго идва на мястото си.   

   Тайната на твоя успех е в Исус. Стой близо до Него! Исус ще те пази от греха. 

КОЙ Е ИСУС ХРИСТОС?

ИСУС НЕ Е САМО "пътя, истината и живота" Исус Христос е:

ИСУС Е АЛФА И ОМЕГА, първият и последният и живият, началото и краят, Господ Бог, Който е, и Който е бил, и Който иде, Всемогъщият. "(Откровение 1:17,18;22:13)

ИСУС Е Ходатай между Бога и човека, (1Тим 2:5)

ИСУС Е Първородният от мъртвите, (Откровение 1:5)

ИСУС Е Господ на Господарите, (Откровение 19:16)

ИСУС Е възкресението и живота, (Йоан11:25)

ИСУС Е Изпратения от небето, ( Йоан 8:16)

ИСУС Е Господ наша правда, (Филипяни3:9)

ИСУС Е Емануил, Бог с нас, ( Матей 1:21-23)

ИСУС Е Словото на живота, (Йоан.1:1)  

ИСУС Е Вратата на овцете, (Йоан.10:7-9)  

ИСУС Е Слуга на слугите, (Марко 10:43-45)

ИСУС Е Звездата от Яков, (Числа 24:17)

ИСУС Е Бог на Боговете,(Откровение 4:11)

ИСУС Е Божият Агнец, (Йоан.1:29)  

ИСУС Е Цар на Царете, (Откровение 19:16)

ИСУС Е Възлюбеният. (Матей 3:16,17)

ИСУС Е Изкупителят, (1Петрово1:18,19)

ИСУС Е Живата вода, (Йоан.4:14)

ИСУС Е Божият Син, (Йоан.1:33,34)

ИСУС Е Посредник,(Евреи 12:24)

ИСУС Е Пророкът, (Йоан.6:14)

ИСУС Е Спасител, (Мат.1:21)

ИСУС Е Светлина, (Йоан.8:12)

ИСУС Е Надежда, (Колосяни1:27)

ИСУС Е Камъкът, (Матей 21:43-44)

ИСУС Е Приятел, (Йоан.15:14-16)

ИСУС Е Аз Съм, (Изход 3:14;Йоан 8:58)

ИСУС Е Творец, (Евреи 1:2)

ИСУС Е Пастир, (Йоан.10:11)

ИСУС Е Любов, (Йоан 15:13)

ИСУС Е Живот, (Йоан.14:6)

ИСУС Е Месия, (Йоан 4:26)

ИСУС Е лозата, (Йоан 15:1-5 )

ИСУС Е Глава, (Колосяни2:10,19)

ИСУС Е Сила, (Йоан-15:1)

ИСУС Е Хляб, (Йоан 6:35,48,51)

ИСУС Е Баща, (Откровение 3:19)

ИСУС Е Брат, (Мат12:50)

ИСУС Е Мир, (Йоан14:27)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1079722
Постинги: 1120
Коментари: 19
Гласове: 716
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930