Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2019 22:16 - КАКВО ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА НАСЛЕДЯ ВЕЧЕН ЖИВОТ?
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

КАКВО ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА НАСЛЕДЯ ВЕЧЕН ЖИВОТ?

 "ТОГАВА НАЧАЛНИКЪТ ПОИСКА СВЕТИЛА, скочи вътре, и разтреперан падна пред Павла и Сила; и изведе ги вън и рече: Господа, що трябва да сторя, за да се спася? А те казаха: Повярвай в Господа, Исуса [Христа], и ще се спасиш, ти и домът ти."Д.Ап 16:29-31

       НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ НИЩО ДА ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ТИ ОТ ТОЗИ ВЪПРОС. Това е въпрос на живот и смърт, който трябва да уредиш за вечността. Изследвай скъпоценните истини с гладно сърце... Никога не се отказвай от изследването докато не се увериш, че имаш жива връзка с Исус и коя е Неговата воля за теб. От Неговото Слово разбираш дали си за спасение или си за унищожение, дали стоиш или падаш, имено оттам ще разбереш какво се изисква от теб, за да станеш истински християнин, защото има и фалшиви християни.

"ПО ТОВА СЕ РАЗПОЗНАВАТ БОЖИИТЕ ЧАДА И ДЯВОЛСКИТЕ ЧАДА; никой, който не върши правда, не е от Бога, нито оня, който не люби брата си." 1Йоан 3:10

"За да изпитвате нещата, които се различават, та да бъдете искрени и незлобни до деня на Христа" Филипяни 1:10

       ПОВЯРВАЙ, ЖИВОТА ТИ НЕ Е ДАДЕН СЛУЧАЙНО. Това, което избереш да направиш с Исус Христос днес, а не утре, е най-важното решение, което някога ще вземеш, защото утре може да е вече много късно. Твоето решение за Исус Христос е по-важно от твоята идеология. То е по-важно от твоята кариера. То е по-важно  от избора на партньор в живота ти. Ако Исус Е Бог и има друг живот (вечен), тогава трябва да решиш какво да правиш с тази информация. Ако Той не е Бог и няма друг живот освен този на тази земя, тогава не трябва да имаш нищо общо с Него.

"Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото" Второзаконие 30:15.

       ДА СЕ СЪМНЯВАШ ДАЛИ ИМА БОГ ИЛИ НЯМА, И ДА ОТЛАГАШ Е ПРОСТО ГЛУПАВО.

 Първо - или Бог съществува, или не.  Второ - аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случай, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален. С какво основание някои твърдят, че не можем да възкръснем? Кое е по-трудно – да се родиш или да възкръснеш, изобщо да не си бил и да бъдеш или да си бил и отново да бъдеш? По-мъчно ли е да дойдеш в битието или да се върнеш в него? Свикнали сме да смятаме едното лесно, а по липса на навик – другото невъзможно (наивен начин на разсъждение! Блез Пласкал).

       УТРЕ ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА РЕШИШ, ТАКА ЧЕ ЗАЩО НЕ ДНЕС? Нима мислиш, че утре ще си по-мъдър? Нима мислиш, че утре ще си по-жизнен? Нима мислиш, че утре ще си по-млад, по-свеж от днес? Утре ще бъдеш по-стар и смелостта ти ще е по-малка, а страха по-голям; Утре ще си по-опитен и хитростта ти ще е по-голяма; Утре ще погледнеш назад и ще видиш, че много си се отдалечил от Исус. С всяко твое отлагане ти все повече се отдалечаваш от Исус и все повече се доближаваш до дявола и смъртта. Утре смъртта ще е по-близо - и ще започнеш да се колебаеш и да се страхуваш повече. Никога не отлагай за утре. Кой знае, утре може да дойде, а може и да не дойде. Ако трябва да решаваш, трябва да решиш сега, в този момент. "(Защото казва: - "В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах"; ето, сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден). " 2Коринтяни 6:2

"Докато се казва:-"Днес, ако чуете гласа Му, Не закоравявайте сърцата си както в преогорчението"  Евреи 3:15

       КАКВО ТИ ПРЕЧИ СЕГА ДА ПРИЕМЕШ ИСУС? Нито ще го носиш на гръб, нито в джоба си, нито ще ти пречи в  живота. Напротив, ще видиш колко по-леко се живее с Исус. Ще имаш мир, ще бъдеш спокоен, ще има надежда и един който ще те закриля и ще мисли за теб. Ако кажеш: не, не искам никой, не вярвам в никакъв Бог и мога сам да взимам решения и да се оправям в живота; досега да не би Исус да ми е помагал в живота и да ми е спечелил парите, властта, която имам и уважението на хората? Всичко това съм постигнал сам с акъл и с моите две ръце. Имам всичко и от нищо не се нуждая.

       КАКВО КАЗВА ИСУС ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ?

"А Бог му рече: Глупецо! тая нощ ще ти изискат душата; а това което си приготвил, чие ще бъде?"Лука 12:20

       ТЕЗИ ЗАБЛУДЕНИ ХОРА СА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. Освен да мислят за пари-друго няма. Забравят, че не са създадени да живеят вечно в тези тела и на тази планета. Забравят, че са кратковременни и дните им са преброени. Не знаят дали любов или омраза ги очаква; всичко е неизвестно пред тях. Никой не знае как ще премине утрешния ден, дали няма да му е последен... ако може да се каже на това живот, живот в непрекъснато напрежение (дали няма да те нападнат, непрекъснато данъците и цените се вдигат, градушки помитат всичко след себе си, наводненията и земетресенията се увеличават и т.н).

"Защото каква полза на човека от всичкия му труд И от грижата на сърцето му, За което се изморява под слънцето? Понеже всичките му дни са само печал, И трудовете му скръб; И още и нощем сърцето му не си почива. И това е суета." Еклисиаст 2:22,23

       ВРЕМЕНАТА СЕ ПРОМЕНИХА, нито зима като зима, нито пролет като пролет, да не говорим за лятото. Всяка година лятото се изменя: или е много топло, или много дъждовно. Всички тези природни промени подсказват, че идването на Исус е много близко и неизбежно.

       ИСУС ХРИСТОС НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПРИВЪРЗВАМЕ КЪМ ТАЗИ ЗЕМЯ И КЪМ НЕЙНИТЕ БЛАГА, понеже всичко е болно, заразено и сатанинско. Рано или късно Исус ще унищожи тази покварена планета с огън. В сравнение с вечността живота е изключително кратък. Земята е само временно жилище, което рано или късно трябва да напуснем.

"Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци. А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат." 2Петрово 3:7,10

       МНОЗИНА ОСЪЗНАВАТ СВОЯТА НЕДОСТАТЪЧНОСТ, четат и се молят, и вземат решения, и все пак не напредват. Изглеждат безсилни да устояват на изкушенията. Причината е, че не се задълбочават достатъчно. Не се стремят към пълно обръщане на душата, така че потоците, които извират от нея да бъдат чисти, и поведението да свидетелства, че Исус царува в нея. Всички дефекти на характера произлизат от сърцето, необновено от благодатта на Христос: гордост, завист, омраза, суета, зъл нрав и лоши пожелания.

"Сърцето е измамливо повече от всичко, И е страшно болно; кой може да го познае?"Еремия 17:9

"Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота."Пр 4:23

"Който уповава на своето си сърце е безумен, А който ходи разумно, той ще се избави."Притчи 28:26

       НЕКА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ С ИСУС И ДА РАЗБЕРЕМ КАКВО НИ ПРЕДЛАГА ДОКАТО СМЕ ОЩЕ ЖИВИ, като изследваме обещанията Му. Хубаво е да си припомняме това от време на време, защото няма да бъдем тук за дълго, живота и годините са ни определени, времето ни изтича, гроба ни чака.

"Възлюбени, умолявам ви, като пришелци и чужденци на света" 1Петрово 2:11

"Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение. Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи. Тъй като дните му са определени, И числото на месеците му е у Тебе, И Ти си поставил границите му, които не може да премине" Йоав 14:1-5

       ВСЕКИ ДЕН И ЧАС ДЯВОЛА И НЕГОВИТЕ ДЕМОНИ ПРИБИРАТ НЕПОДГОТВЕНИТЕ, НЕ ОРИЕНТИРАНИТЕ, заблудени и заслепени души, които упорито и съзнателно отказват поканата на Исус (да ги освободи от примките на дявола и да ги спаси за вечен живот). Ангелите наблюдават този свят, дали има някой, който търси и иска да бъде спасен. Ангелите изпитват всяка сериозна и искрена молитва. Трябва да престанем по-скоро да удовлетворяваме собственото си “аз” за сметка на общуването с Исус. И най-дълбоката бедност, и най-решителното себепожертвувание, щом са одобрени от Него, са по-добри от богатства, власт, почести и удобства. Трябва да си отделяме време за четене и молитва. Ако позволим умовете ни да бъдат погълнати от светски интереси, Исус може да ни даде време като отнеме за наше добро идолите ни от злато, къщи или плодородни земи.

       ИСУС ХРИСТОС ДОПУСКА ДА ИЗПИТВАМЕ ЗНАЧИТЕЛНА МЪКА, болка и недоволство и да бъдем разочаровани от живота на тази земя, в която владее злото (дявола) и да бъдем неудовлетворени в копнежи, които никога няма да бъдат реализирани от тази страна на вечността. Исус Христос иска да разберем, че тук няма как да бъдем напълно щастливи, радостни и спокойни, защото този свят е на дявола и се командва от него. Ние живеем в царството на дявола и неговите демони,  земята не е нашия постоянен дом. Ние сме създадени за нещо много по-добро.

"Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене"Йоан 14:30

       ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ НАКАЗАНИЕ ВИНАГИ ИМА ПОКАНА ОТ СТРАНА НА ИСУС, МОЛБА ОТ СВЕТИЯ ДУХ, изчакване да се осъзнае човека. Божията благодат и търпение са големи, но не са безгранични и когато някой започне да се подиграва с Божието търпение, с Божията любов, тогава той ще загуби и ще си понесе наказанието, което сам е предизвикал. Бог никога не наказва, човек сам се наказва.

"Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне." Галатяни 6:7

       ЕТО КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВСЕКИ, ЧИЕТО СЪРЦЕ Е БИЛО ДОКОСНАТО ОТ ИСУС ХРИСТОВАТА ЛЮБОВ. Това е свидетелството, към което ни призовава Исус, и поради липсата на което светът загива. Евангелието трябва да се представя не като безжизнена теория, но като жива сила, която променя живота. Исус желае Неговите слуги да носят свидетелството за истината, че чрез Неговата благодат човеците могат да притежават Неговия характер и могат да се радват в уверението на Неговата голяма любов. Души са възпирани от покоряване на истината поради объркване на идеи, а също и защото не знаят как да предадат волята и умът си на Исус. Те се нуждаят от специални напътствия как да станат християни.      

       КОГАТО СЕ ХРАНЯТ ОТ ИСУСОВОТО СЛОВО, ТЕ ОТКРИВАТ, ЧЕ ТО Е ДУХ, ПЪТ, ИСТИНА И ЖИВОТ. Словото унищожава плътското, земното и дарява нови идеи и желания, нов живот в Исус Христос.

"И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог."1Коринтяни 6:11

"Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг."Тит 3:3

        ИСКРЕНАТА ВЯРА ПРИЕМА ПЪТЯТ, ИСТИНАТА И ЖИВОТА, КОЙТО ИСУС ХРИСТОС ни предлага и грешникът става победител с Христос, защото е участник в божественото естество и по този начин Божествената природа се обединява с човешката. Този, който се опитва да достигне небето със свои собствени сили и дела като спазва закона (10 заповеди), жестоко се заблуждава и опитва невъзможното. Човек не може да бъде спасен без послушание на Божия закон, но добрите му дела не трябва да бъдат от него самия; Исус Христос трябва да работи в него и Исус трябва да ги изпълни, а не човека.

       ПАВЕЛ Е РАЗБРАЛ ТОВА И ГО СПОДЕЛЯ С НАС, за да не се опитваме сами да правим каквото и да е, защото ще се провалим.

"Защото не зная какво правя: понеже не върша това, което искам; но онова което мразя, него върша. Обаче, ако върша, това, което не искам, съгласен съм със закона, че е добър. Затова не аз сега върша това, но грехът (дявола), който живее в мене. Защото зная, че в мене, сиреч, в плътта ми, не живее доброто (дявола); понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша. Защото не върша доброто, което желая; но злото, което не желая, него върша. Но ако върша това, което не желая, то вече не го върша аз, а грехът (дявола), който живее в мене. И тъй, намирам тоя закон, че при мене, който желая да върша доброто, злото (дявола), е близо. Защото, колкото за вътрешното ми естество, аз се наслаждавам в Божия закон;  но в телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми. Окаян аз човек! кой ще ме избави от (дявола), тялото на тая смърт? Благодарение Богу! има избавление чрез Исуса Христа, нашия Господ. И тъй, сам аз с ума слугувам на Божия закон, а с плътта - на греховния закон." Римляни 7:15-25

       КОЛКО МАЛКО ХОРА ВЯРВАТ НЕПОКЛАТИМО В БОГ И НЕГОВИТЕ ОБЕЩАНИЯ, А КОЛКО МНОГО ВЯРВАТ, че има дявол и за да се предпазят от него чукат на дърво (да не чуе дявол). След като не вярват в съществуването на Бога, за какво се притесняват? За тях няма Бог, няма съд, няма възмездие, няма наказание, няма проклятие.

       ИНТЕРЕСНО, ЗА ТЕЗИ ХОРА ИМА ДЯВОЛ, НО НЯМА БОГ, ИМА ЗЛО, НО НЯМА ДОБРО! Пазят се от дявола, но не се пазят и страхуват от Бог, понеже не вярват, че има Бог. Но когато попаднат в задънена улица, или ги сполети някакво нещастие, болест... тогава, без да се усетят, споменават името на Бога. Що за разсъждение!!! По това може да се разбере, колко са окаяни, жалки и заблудени тези хора. Нали няма Бог, защо го търсят при нужда, да си търсят дявола?

       МНОГО, КОИТО НАРИЧАТ СЕБЕ СИ ХРИСТИЯНИ, СА САМО ЧОВЕШКИ МОРАЛИСТИ.

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. "Maтей 7:21

       ИСУС ХРИСТОС И ДЕЙСТВИЕТО НА СВЕТИЯ ДУХ Е НЕПОЗНАТО ЗА ТЯХ.

"А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви упътва на всяка истина, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14:26

       ТОЗИ, КОЙТО МИСЛИ, ЧЕ Е ДОСТАТЪЧЕН, че е сравнително добър и изхожда от собственото си състояние и не се стреми да стане участник в благодатта и правдата на Христос, такъв е заблуден и си губи времето в празни илюзии и надежди.           

       В БОРБАТА ЗА ВЕЧНИЯ ЖИВОТ, НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ ЕДИН НА ДРУГ. Всеки един трябва да се храни с Хляба на живота. Ние трябва лично да участваме в Него, за да могат душата, тялото и умът да бъдат съживени и укрепени чрез неговата преобразяваща сила.

"Ако тия трима мъже, Ное, Даниил и Иов, бяха всред нея, те щяха да избавят само своите си души чрез правдата си, казва Господ Иеова. Пак, заклевам се в живота Си казва Господ Иеова, ако бяха всред нея Ное, Даниил и Иов, те не щяха да избавят нито син нито дъщеря, но щяха да избавят само своите си души чрез правдата си." Езекил 14:14,20       

       НАВСЯКЪДЕ ИМА СЪРЦА, КОИТО ЖАДУВАТ ЗА ТОВА, КОЕТО НЯМАТ. Те копнеят за сила, която да им помогне да владеят греха; да правят добро; сила, която да ги избави от робството на греха; сила, която да им даде спокойствие, здраве, живот и мир.

       ТАЗИ СИЛА СЕ НАМИРА ЕДИНСТВЕНО И САМО В ИСУС ХРИСТОС.

"Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мене, не можете да сторите нищо." Йоан 15:5

   "Няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което можем да се спасим, освен чрез Исус Христос." Д.Ап 4:12




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1074251
Постинги: 1119
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930