Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2018 09:32 - БОГ Е БЕЗ НАЧАЛО И КРАЙ (ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩ)
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2018 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БОГ Е БЕЗ НАЧАЛО И КРАЙ (ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩ)
Съзнавайки доколкото е възможно тази велика истина френския философ Жан Лабрюйер казва: " Аз съм получил начало и продължавам да съществувам по силата на нещо извън мене, Което ще продължи да съществува и след Мене. Ако това Нещо не е Бог, тогава кажете ми какво може да бъде?" .
image
// - Иначе и не може да бъде! Ако е имало време, когато Бог не е съществувал, това ще означава, че някой Го е създал. Но тогава Той не може да бъде Бог. Ако Той самият нe e вечен, как тогава ще обещава вечен живот?
// - Ако Той е зависим от нещо или от НЯКОГО, тогава какъв Бог ще е?
Пример: В Талмуда / това е книгата на еврейската история написана от древните равини/ е съхранена интересна история за римския император Адриан / 117-138 /. След като завладял света, той се върнал в Рим и казал на приближените си:
"Завладях целия свят и затова искам да се отнасяте към мене като към бог. "Един царедворец се опитал да охлади мерака на императора и му казал: "Ти не си покорил още Божия град Ерусалим и Божия храм."
"Така ли?- казал Адриан. Тогава заповядайте да оседлаят коня ми и съберете армията." Нападнал Ерусалим и сринал и последните камъни от свещения град. И когато си мислил, че вече има пълното право да се отнасят към него като към бог, при него дошли трима мъдреци.
Първият му казал: "Бог казва, че небето и земята са Неговият палат. Един Бог може спокойно да влиза и излиза от своя палат. Ако ти искаш да се отнасяме с тебе като с бог, тогава излез извън земята и се разходи по небето.
Вторият му казал: "Ако искаш да се отнасяме с тебе като с бог, тогава трябва да кажеш пред всички, че ти си направил небето и земята."
Можеш ли да направиш това, без да рискуваш да те помислят за луд? А истинския Бог казва, че Той е направил небето и земята със своята сила и мъдрост.
Третият му казал: "Моля те, помогни ми в този час на голяма беда. Имам кораб, който стои на три мили от брега и на който е цялото ми съкровище. Той е заседнал и не може да продължи."
Императорът казал: Веднага ще изпратя легионите и корабите си да му помогнат."
Мъдрецът казал: "Няма нужда да безпокоиш легионите и екипажите на корабите си. Заповядай само на вятъра да надуе платната и това ще е достатъчно."
Адриан се разсърдил: " Откъде да ти взема вятър. Нима мога да управлявам природата"
"Тогава как искаш да бъдеш Бог, щом не можеш да правиш това? Истинският Бог е създал законите в природата и управлява Вселената чрез тях."
/// Колко всъщност сме нищожни, когато се изправим пред величието на всичко, което ни заобикаля! Огромни енергии, страхотни скорости, невъобразими разстояния...и всичко регулирано и поддържано до съвършенство!!!
"Всички народи пред Него са като нищо, - за по-малко от нищо и от празнота ги счита Той."Исая 40 :17
image


Тагове:   Бог,   исус,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059843
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031