Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2018 21:20 - EMAIL-А
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2018 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

EMAIL-А
image

Безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетни в голяма IT компания. Шефът на Човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.

След изпита му казва:

- Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата, и часа, когато да дойдеш на работа.

Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.

Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава, че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.

Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба.

Решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди, като тръгва от врата на врата, за да ги продаде. За по-малко от два часа удвоява капитала си. Повтаря операцията три пъти и се прибира с 60 долара в джоба!

Осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от вкъщи и да се прибира все по-късно и умножава парите с всеки ден. Купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва начело на малка флотилия за доставки.

След 5 години човекът вече е собственик на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.

Тогава се замисля за бъдещето на семейството си, решава да сключи застраховка "Живот". Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail-a му, за да му изпрати офертата. Човекът отговаря, че няма e-mail.

- Интересно - казва застрахователят - нямате e-mail, а сте успял да построите тази империя! Представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail...

Човекът се замисля и отговаря:

- Щях да чистя тоалетни...

А ти, на какво разчиташ и какво ще направиш и какво ще избереш си е твой проблем. Всеки сам отговаря за своето щастие или нещастие.

„Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.“Римляни 8:28

“Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него.”Eвреи12:11

"Днес викам небето и земята за свидетели против теб, че положих пред теб живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, избери живота, за да живееш, ти и потомството ти"Вт 30:19

"Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.          Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами". Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".Римляни 10:8-13

И това, безспорно, е благословение, защото осигурява на всеки силата да създава и следователно, да променя своята собствена реалност.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060206
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031