Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2018 07:35 - 1-ФАРИСЕЯТ ЙОСИФ ФЛАВИЙ-37 СЛ. ХР
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.11.2018 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
 1-ФАРИСЕЯТ ЙОСИФ ФЛАВИЙ-37СЛ.ХР

♦ "Роден е в Йерусалим в заможно семейство на свещеник. Майка му е от знатния род на Хасмонеите – Макавеите. На 19-годишна възраст се присъединява към фарисеите и става влиятелен човек в Юдея. През 66 година Йосиф Флавий участва във въстанието на юдеите срещу Рим. Пленен е, но след 2 години е помилван от Веспасиан след като му предсказва, че ще стане император, за което получава римско гражданство, заедно с фамилията Флавий. Поради това се казва Йосиф Флавии. Йосиф Флавий е отличен познавач на религията и културата на своя народ. Заради компетентните му исторически проучвания многократно е цитиран от сериозни историци като Дион Касий, Порфирий, Евсевий Кесарийски и Ориген. Добре познатият еврейски историк от първи век, говори за живота и смъртта на Исус и как Той обикалял, като претендирал, че е Месия и правел велики дела.

 "И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели;така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия Бог." Матей-15:30

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "Ето какво говори Йосиф Флавий в съчинението си "Юдейски древности" за личността на Иисус Христос. Това място гласи дословно:

"По това време (при управлението на Пилат Понтийски в Юдея – б.а.) живееше също и Иисус, мъдър мъж, доколкото той може да бъде наречен човек, защото той извършваше удивителни дела като учител на хората, които приемаха истината с радост. Той привлече към себе си много юдеи, както и мнозина елини.

♦♦♦♦♦♦♦

♦ "И този беше Христос (Месия – б.а.). Макар Пилат по обвинения на нашите народни първенци да го подхвърли на кръстна смърт, останаха му верни тези, които го бяха обикнали отначало. Тогава той им се яви на третия ден отново жив, както пророците Божии бяха предсказали това, а също така и хиляди други чудни неща за него. И до днес съществува община от християни, които се наричат така по неговото име."

"Тогава той отиде в Тарс да търси Савла;       и като го намери, доведе го в Антиохия, та, като се събираха в църквата цяла година, научиха значително множество. И първо в Антиохия учениците се нарекоха християни. "Д.Ап 11:26

♦♦♦♦♦♦♦

"Живота ти дава шанс да опиташ, а това дали ще успееш зависи само от теб. Може би не живота ти е гаден, а просто хората, които допускаш в него! "

♦♦♦♦♦♦♦

"По-добре веднъж да се запалиш, дори и с риска да гориш… от колкото, да се разпалваш всеки път по малко, за да можеш цял живот да се топиш!"

♦♦♦♦♦♦♦

"Лесно е да съдиш, трудно е да разбереш!"

♦♦♦♦♦♦♦

"Там където не те ценят, не се доказвай."

♦♦♦♦♦♦♦

"Мълчанието е удобен отговор… то не значи, че нямаш какво да кажеш, а че имаш да кажеш толкова много, но просто знаеш, че няма смисъл."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"Така, както здравата скала не помръдва под поривите на вятъра, така и мъдреците не трепват, когато ги обсипват с упреци или с похвали."

♦♦♦♦♦♦♦

"Кажи на човека една хубава дума и повече не мисли. Как ще постъпи той, дали заслужава, това, не те интересува. Този човек не се е родил, за да те разбира. Никога не изисквай от хората, с които дружиш да бъдат като теб. Не настъпвайте никого. Нито с мисъл, нито с чувство, нито с постъпка. Ако се отнасяш зле с някой, ти пакостиш на себе си."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"Всеки човек има три характера: този, който му приписват; този, който сам си приписва, и този, който в действителност има."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"Най-голямата грешка, която можеш да направиш в живота си, е да продължаваш да се страхуваш, че ще сгрешиш."

♦♦♦♦♦♦♦




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060521
Постинги: 1102
Коментари: 19
Гласове: 699
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031