Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2018 08:55 - 9-ЙОХАНЕС КЕПЛЕР (1571-1630)
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3667 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 14.12.2018 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

 

9-ЙОХАНЕС КЕПЛЕР (1571-1630) – основател на физическата астрономия и на модерната оптика, откривател на законите за движението на планетите

    ♦♦♦♦♦♦♦

♦ “О, ТИ, КОЙТО чрез светлината на природата усилваш в нас копнежа за светлината на Твоята благодат, за да можем чрез тази благодат да достигнем до светлината на Твоето величие, благодаря Ти, Боже, Създателю мой, че си ми дал тази радост да се наслаждавам на Твоето Творение и да се възхищавам на делата на Твоите ръце.”

♦ “СВЕТЪТ на природата, светът на човека и светът на Бога – всички те са в хармония помежду си. Ние виждаме как Бог, като един архитект, е сътворил света според реда и мярата, и пак според тях е изчислил всичко.”

♦ “ВЕЛИК Е нашият Господ Исус Христос, огромна е Неговата сила и неизмерима е Неговата мъдрост. Хвалете Го небеса, хвалете Го и вие слънце, планети и луна. Хвали Бог Господ Исус Христос – нашият Творец – и ти, моя душа, докато те има; защото от Исус, чрез Исус и в Исус е всичко. За Исус Христос да бъде хвалението, честта и славата во веки веков. Амин.”

♦ СЛЕД КАТО открива законите за движението на планетите и по този начин потвърждава Хелиоцентричната теория на Коперник, Кеплер пише през 1595: “Вярвам, че чрез Божията намеса аз постигнах изведнъж онова, което в миналото не успявах да постигна, въпреки моите огромни усилия.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Аз съм истинската лоза, и Отец ми е земеделецът. Всяка пръчка в Мене, която не дава плод, Той я отрязва; и всяка що дава плод, очистя я, за да дава повече плод. Вие сте вече чисти чрез учението, което ви говорих. Пребъдвайте в Мене, и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от самосебе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мене. Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мене, и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мене, не можете да сторите нищо." Йоан 15:1-5
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

♦ ТВЪРДО вярвам в това, защото не спирах да се моля на Бога Господ Исус Христос да позволи моят план  да успее. Никога няма да мога да опиша с думи радостта, която ми донесе това мое научно откритие. Още след първите надежди за успех вече не съжалявах за загубеното време; вече никаква работа не можеше да ме изтощи; вече не отлагах нито едно изчисление, колкото и трудно да беше то. Аз прекарвах дни и нощи в безкрайни изчисления до онзи решителен момент, в който най-сетне щеше да се разбере, дали моите резултати са в съгласие с орбитите на Коперник или, напротив, ветровете щяха да отвеят радостта ми. В края на краищата, когато осъзнах, че с помощта на моя Бог съм достигнал до истината за нещата, аз обещах на Всемогъщия и Всемилостив Бог, че веднага ще публикувам това изумително доказателство за Неговата мъдрост.”

♦ “КОЛКО са щастливи тези, на които е дадена възможност чрез тяхната работа и изследвания да се издигат до небето! Те виждат там горе Творението на моя Бог Господ Исус Христос и съзерцавайки го, се изпълват с радости и щастие!”  

♦ “ТЪЙ КАТО по отношение на Природата ние астрономите сме свещеници на всемогъщия Бог, ние не бива да мислим за славата на своя интелект, а трябва да мислим единствено за славата на Бога Господа Исус Христос, Който заслужава слава, чест и поклонение.”
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете; в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание; понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено; и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява. " Колосяни 1:13-17

♦♦♦♦♦♦♦

♦"БИ ТРЯБВАЛО да станете най-напред човек, а след това мъдрец. Последното е възможно само при точно изпълнение на човешките задължения, вменени ви от самата природа. Първото ви задължение е било да обичате родителите си и да се грижите за тях, но вие не сте го изпълнили и тази небрежност става причина за сполетелите ви нещастия."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"КРАСНОРЕЧИВИЯТ не е добър. Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ. Мъдрият не спори, спорещият не е мъдър ..."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"НА ТОЗИ свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си."

♦♦♦♦♦♦♦

♦"ЗА ДА придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо."

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1049992
Постинги: 1093
Коментари: 19
Гласове: 692
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031