Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2019 17:58 - НЕОЦЕНЕНИТЕ СТО ДОЛАРА
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 04.01.2019 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 НЕОЦЕНЕНИТЕ СТО ДОЛАРА
image

   „А НА ЕДУАРД, моя най-малък син, моето най-любимо дете, оставям най-скъпото от всичките си притежания - моята Библия.“

   ЕДУАРД ПРОСТО НЕ МОЖЕШЕ ДА ПОВЯРВА НА УШИТЕ СИ. Гневно се обърна към адвоката:

   -КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, че това е всичко, което майка ми е оставила в завещанието си-някаква си тъпа, обикновена книга (Библия)!? Ще даде на Бет къщата, на Джим колата и мебелите, а на мене - някаква си стара книга, приказки от 1000 и една нощ! Прекрасно, много хубаво от нейна страна, благодаря ти мила мамо!

   АДВОКАТЪТ СВИ РАМЕНЕ.

   -СЪЖАЛЯВАМ, господине, но това е писала майка ви в завещанието. И когато говорих миналата седмица с нея, тя специално наблегна на това, колко е важно именно вие да вземете Библията и това писмо, разбира се. Майка ви много ви обичаше, Едуард... Сигурен съм, че е имала предвид нещо специално с тази Библия.

   ГНЕВНИЯТ МЛАД ЧОВЕК взе майчината Библия нервно и бързо излезе от кантората на адвоката.

   КАТО СЕ ВЪРНА ВКЪЩИ, трескаво отвори плика и прочете съдържанието му:

   „Скъпи мой сине,

   МНОГО ТЕ МОЛЯ, грижи се за Библията ми! Чети думите  и, и ще намериш голямо съкровище в нея!

   С любов, мама.“

   Е, НЯМА ЩО! Нямаше нищо повече! Взе Библията и я пъхна при колекцията си от криминални романи.

   -Добре, мамо! Щом така си решила за мене, така да бъде, ще се грижа за Библията ти, но няма да я чета.

   МИНАХА ГОДИНИ. Животът на Едуард вървеше от зле към по-зле, отчаян, без пари и без приятели.

   СЛЕД МНОГО МЪКИ, страдания, страхове, безсънни нощи и без желание за живот, изведнъж той си спомни и се замисли за Библията, която майка му бе му оставила в наследство. Отиде в библиотеката, измъкна я, отвори напосоки и остана изненадан-банкнота от 100 долара! И започна да чете. Сърцето му се смекчи и той почувства, че е направил грешка, като е обърнал гръб на майка си и на Бога.

   КАТО ПРЕЛИСТИ СТРАНИЦАТА, видя друга банкнота от 100 долара!

   КАК ЛИ СА ПОПАДНАЛИ тези банкнота в Библията?-зачуди се той.

   ЗАЧЕТЕ СЕ ОТНОВО, но когато обърна следващата страница, от Библията падна още една 100-доларова банкнота. Заинтригуван, той я обърна наопаки и я разтърси. Банкноти, банкноти и още повече банкноти полетяха към пода. Не можеше да повярва на очите си, на всяка страница имаше по една банкнота!

   НАКРАЯ ЕДУАРД РАЗБРА, защо майка му бе дала Библията именно на него...

   СЪРЦЕТО МУ СЕ СВИ ОТ МЪКА И БОЛКА, че така нервно и грубо се отнесъл към последното желание на милата му майка. Падна на колене и се разплака, и помоли Исус да му прости, за грубото отношение.

   МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ, че Бог е поставил в Свещеното писание едно съкровище за всеки един от нас. Това съкровище се нарича Исус. Това съкровище е много по-добро и по-ценно от парите и живота, който ни е ограничен и един ден ще трябва да го напуснем и да се разделим с всичко мило и ценно.  

   АКО Я ЧЕТЕШ, можеш да намериш най-голямото съкровище скрито в Исус Христос. Бог желае всеки съвършено да проумее, и да познае тайната Божия, сиреч, Христа, в Когото [са скрити] всичките съкровища на премъдростта и на знанието. Павел го откри и каза:

♦♦♦♦♦♦♦

"Но това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа. А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия."   Филипяни3:7,8

♦♦♦♦♦♦♦

   НЕ ЧАКАЙ ДА НАМЕРИШ СВОБОДНО ВРЕМЕ, да остарееш или да ти се случи нещо лошо, та да обърнеш внимание на  Исус и на Божието слово. Чети го и ще намериш съкровището, което Бог пази за тебе.

♦♦♦♦♦♦♦

   „И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му Исус Христос. Който има Сина Исус, има тоя живот; който няма Божия Син Исус Христос, няма тоя живот.“ (1Йоан 5:11,12).

♦♦♦♦♦♦♦

   "И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот? Исус Му рече, повярвай в Мене, дойди и Ме следвай". Матей 19:19

♦♦♦♦♦♦♦

   "Пилат го попита: Тогава, Ти цар ли си? Исус отговори: Ти право казваш, защото Аз съм цар. Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас. Пилат Му каза: Що е истина? Йоан 18:37 "Исус му казва: Аз съм пътят, и Аз съм истината, и Аз съм животът; никой не може да отиде при Отца, освен чрез Мене." Йоан 14:6

♦♦♦♦♦♦♦

   МНОГО ИНТЕРЕСНО: Елита на еврейската нация, най-образованите и почитани от народа, фарисеите и свещениците не пожелаха да го оценят, обърнаха му гръб! Те не оцениха най-скъпия подарък, който небето даде на човека-Исус! Намери се само един и той бе разбойник, който го оцени! От цял свят само Ной! След потопа само Аврам, и да не забравим, от цяла нация го оцениха и повярваха и му се поклониха трима мъдреци, които бяха чужденци!

♦♦♦♦♦♦♦ 

"И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, та всеки, който вярва в Него [да не погине, но] да има вечен живот. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него. Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син."Йоан 3:14-18




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060056
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031