Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2019 07:58 - МНОГО РЯДКО НЕВЕРИЕТО СЕ ПОБЕЖДАВА ЧРЕЗ СПОР
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.02.2019 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МНОГО РЯДКО НЕВЕРИЕТО СЕ ПОБЕЖДАВА ЧРЕЗ СПОР

МНОГО РЯДКО неверието се побеждава чрез спор, по-скоро то прибягва до самозащита и намира все нови, и нови опори и извинения. Неверието винаги ще намира оправдание за съмнението и ще оспорва и най-неоспоримото доказателство.

В КАКВИ ЛИ НЕВЕРОЯТНОСТИ, простотии, заблуди, трябва невярващите да вярват, да си ги съчиняват, да си ги въобразяват и измислят, чрез фантазиите си, за да си останат невярващи!

"Филип намира Натанаила и му казва: Намерихме Онзи, за Когото писа Моисей в закона, и за Когото писаха пророците, Исуса, Йосифовия син, Който е от Назарет. Натанаил не му повярва и му рече подигравателно: От Назарет може ли да произлезе нещо добро? Филип го изгледа и му каза: Нямам никакво намерение да споря с тебе. Ако искаш да се увериш, дойди и виж" Йоан 1:45,46.

ИСУС ТИ ПРЕДЛАГА и дава спасение и вечен живот безплатно и даром.

"Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой”. Ефесяни 2:8,9.

ИСУС Е ПЛАТИЛ изкупителната цена за целия свят. Ти си негов по сътворение и изкупление. Исус иска да вложи мир в твоята душа, който мир и спокойствие превъзхожда всяко разбиране- мир и такава радост, какъвто светът не може да ти даде.

"Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои."Йоан 14:27

ИСКА ДА ТЕ ОБЛЕЧЕ в бялата дреха на Неговата правда и да те украси със златото на вярата. Исус иска да те държи като избрана скъпоценност и никой да не може да те изтръгне от Неговите ръце.

"И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми. Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца. Аз и Отец едно сме." Йоан10:28-30

КОГАТО ЗАВЪРШИШ своя земен живот с вяра в Исус, и когато Исус дойде втори път на тази земя, ще те вземе при Себе Си в Неговата слава, за да бъдеш там, където е и Той.

"Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие"Йоан 14:1-3

В ЗАМЯНА НА ТОВА Исус иска твоите грехове, които дявола те е карал да ги вършиш, твоето опетнено сърце, твоята лоша съвест - всичко, което те гнети и мъчи вътрешно. Благодатното време се дава на всички и могат да се спасят докато са живи, за да се приготвят за идването на Исус, независимо какви са греховете им.

"Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами"."Римляни 10:9,10

"ЧОВЕШКИЯТ СИН ДОЙДЕ да потърси и да спаси погиналото.“  Лука 19:10

"ИСУС не е дошъл да погуби човешки души, но да спаси. " Лука 9:55

"ИСУС дойде не да съди света, но да спаси света.” Йоан12:47 

"ИСУС е благ към неблагодарните и злите.“ Лука 6:35

"ИСУС ходатайства за престъпниците" Исая 53:12

"ИСУС дойде да призове грешните.“ Матей 9:13

"ИСУС в отговор им рече: Здравите нямат нужда от лекар, а болните. Не съм дошъл да призова праведните, но грешните на покаяние“ Лука 5:32

АКО НЯМАШЕ ГОЛГОТА, днес ти нямаше да съществуваш.

Бог Отец на Голгота направи замяна.

Удара падна върху Исус, а не върху нашата планета. И така наказанието понесе Исус, а не ти. Този жест и тази невероятна любов те задължават.

"Защото, ако сме отишли до крайности, то е било за Бога. Защото Исус Христовата любов ни принуждава, като разсъждаваме така, че, понеже един е умрял за всичките, то всички са умрели; и че Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал." 2Коринтяно 5:13-15

ХРИСТИЯНИ, които вярват не на кръста, а на този, Който виси на кръста (Исус) ще бъдат спасени. Исус се обърна към една жена и каза: Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите. Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.“ Йоан4:22-24 Исус ни предупреждава, че има и фалшиви християни.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: кой подтикна хората като обезумели и озверени да крещят: Разпни Го?-Дявола. Кой наложи трънения венец на главата Му?-Дявола. Кой накара да бият Исус с бич?-Дявола. Кой качи Исус на кръста?-Дявола. Кой заби пироните на Исус?-Дявола.

МНОЖЕСТВОТО слушаше дявола и свещениците, изпълни молбата им, разпъна Исус и доказа колко му е вярата.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо преди потопа Бог избра само един, въпреки, че целият свят вярваше в Бог, а Бог предпочете и спаси само Ной? Защо? Защото само Ной е вярвал, както Бог е искал. Битие 7:1. Множеството искаше да убие Ной и ако Бог не го пазеше, щяха да го убият.

МНОЖЕСТВОТО мразеше Исус и го разпъна, защото отказа да му угоди.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо след потопа Бог избра само един, въпреки, че целият свят вярваше в Бог, а Бог избра само Аврам? Защо? Защото само Аврам е вярвал, както Бог е искал. Битие 12:1,2.

МНОЖЕСТВОТО искаше да убие Ной, но Бог го запази.

МНОЖЕСТВОТО искаше да убие Аврам, но Бог го запази.

МНОЖЕСТВОТО искаше да убие Павел, но Бог го запази.

МНОЖЕСТВОТО, което вярваше в Бога, крещеше неистово - Исус не заслужава да живее, да бъде разпънат.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо по време на разпъването на Исус се намери само един, който се осмели да извика пред всички: Господи, спаси ме? Лука23:42. Къде е народът? Къде са учениците? Йоан20:19 Даже и майка му се усъмни в Него! Лука24:1-11.

МНОЖЕСТВОТО, което вярваше в Бога предпочете свещениците, разбойника Варава и дявола, вместо Исус. 

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо еврейския народ, който е бил толкова силно вярващ, беше отхвърлен от Бога? Бог защо избра езичниците, а тях отхвърли?

МНОЖЕСТВОТО, което вярваше в Бога, вярваше на свещениците и на дявола, но не на  Исус.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо Исус никъде и на никого не се е заканвал, заплашвал, и не е наказвал някого, само защото не е искал да повярва в Него и да го следва? Исус е дал право на всеки да вярва, както той  иска.

ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА: защо тези християни, които претендират, че вярват в Исус носят кръстове? Защо палят свещи, защо целуват и се кланят на икони? Ще ти отговорят: защото множеството го прави. Защо мразят, заплашват, гонят, заканват се и са готови да те убият, само защото не искаш да вярваш като тях, въпреки, че те не могат да докажат от Библията това, в което вярват? Начина на поведение и живот показват, че са фалшиви християни. За тях мерило за истинска вяра и пример не е Исус, а свещениците. Защо са толкова озверени и са готови да убиват? Защото на този свят се определят две групи. Защо Исус каза: истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина? Къде са фалшивите и по какво се различават от истинските? Различават се по искреността и могат да докажат вярата си от Библията, и „така казва и учи Исус". Другата група вярва не на Библията и „така казва и учи Исус,“ тя вярва на това: така казва свещеника, човешките предания, традиции, легенди, обичаи, басни и канони, които ги няма в Библията. Няма нищо лошо в това, но те не те спасяват! Само Исус може да спаси! За тях това е станало стил на живот и така са свикнали. Попитай тези хора кое е първо: Библията ли е над човешките обичаи, преданията, традиции и канони и „така учи Исус,“ или човешките предания и традиции са над Библията, и тогава ще ти стане ясно колко групи се оформят?

"По това се разпознават Божиите чада и дяволските чада; никой, който не върши правда, не е от Бога, нито оня, който не люби брата си."1Йоан 3:10

КОГА СЕ ОТКРИВА кой е истинския вярващ, не е ли в трудностите и гоненията?

Кога се виждат кои дървета са вечно зелени, не е ли когато дойде зимата?

КОГА СВЕТЯТ звездите най-силно, не е ли когато е най-тъмно?

В небето ще ни се открият три чудеса:

1-ТО ЧУДО е, че там ще бъдат тези, които сме ги мразили, ненавиждали и отхвърлени от обществото (като разбойника на кръста), но са били искрени и честни в очите на Бога. Бог гледа подбудите и сърцето, не лицето.

2-ТО ЧУДО е, там няма да бъдат тези, които сме им се възхищавали и сме смятали, че са добри, но в очите на Бога са били фалшиви и не искрени, всичко са правили с цел. Можеш да излъжеш човека, но не и Бог.

З-ТО ЧУДО, което е най-голямо от всичките, че ти ще бъдеш и ще се видиш там. Затова Бог ни предупреждава по този въпрос и казва: Ако вярваш в Мене, вярвай искрено и бъди честен. Ако не си искрен и честен, по-добре си остани невярващ и си живей живота. 1Коринтяни 15:1-25

"Защото само един е законодателят и съдията, който може да спаси или да погуби"- Яков-4:12"Недейте съди нищо преждевременно, докле не дойда Аз, Който ще извадя на видело скритото в тъмнината и ще изявя намеренията на сърцата и чак тогава всеки ще получи подобаващата нему похвала от Бога. Понеже ние всички ще застанем пред Божието съдилище"-1Коринтяни-4:5"Защото, нито Отец не съди никого, но е дал на Сина да съди всички, за да почитат всички Сина, както почитат Отца. Който не почита Сина, не почита Отца, Който Го е пратил."Йоан-5:22 "И тъй, ти защо съдиш брата си? а пък ти защо презираш брата си? Понеже ние всички ще застанем пред Божието съдилище."Римляни-14:10

ИСУС ХРИСТОС Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СЪДИЯ.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1058264
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031