Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2019 07:56 - БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА!
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

БОГ  НЕ СЪЩЕСТВУВА!

♦♦♦♦♦♦♦

"БЕЗУМНИЯТ РЕЧЕ В СЪРЦЕТО СИ: НЯМА БОГ. Поквариха се; сториха развалени дела; Няма кой да прави добро. Господ надникна от небесата над човешките чада За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога. Всички се отбиха от пътя, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един."Псалами 14:3

♦♦♦♦♦♦♦

   ЕДИН ЧОВЕК ВЛЯЗЪЛ В БРЪСНАРНИЦАТА както обикновено правел, за да го избръснат и подстрижат.
Заприк
азвал се с бръснаря, който го обслужвал. Говорили за разни неща и изведнъж станало дума за Бог. Бръснарят казал: Каквото и да ми говорят, аз не вярвам, че съществува Бог. За мен Бог няма и Той не съществува!

АЩО? - ПОПИТАЛ ГО КЛИЕНТЪТ.

-ТА НАЛИ ТОВА Е ТОЛКОВА  ЯСНО. Излез на улицата, за да се убедиш, че няма Бог. Обърни внимание на лицата на хората около тебе, мъката е изписана на лицата им. Мисля, че това е достатъчно да ти докаже, че няма Бог.

Кажете ми, ако Бог съществува, защо има толкова много болни хора, бедни, изстрадали, катастрофи, убийства, кражби, изнасилвания, алчност, омраза, злоба, завист, войни, мизерия? Защо има отчаяни хора? Откъде са безпризорните деца, наркоманите, проститутките, алкохолиците? Защо има толкова суши, пожари, наводнения, толкова много земетресения?

Ако Той наистина съществуваше и е Милостив не би допуснал да има нито страдания, нито болка, глад, мизерия, разпри, вражди. Трудно ми е да си представя един Милостив, Любящ Бог, който допуска всичко това.

Клиентът се замислил за миг, но решил да си премълчи, за да не влиза в спор. Защото много рядко неверието се побеждава чрез спор, по-скоро то прибягва до самозащита и намира все нови и нови извинения. Когато бръснарят си свършил работата, клиентът си тръгнал.

Излизайки от бръснарницата той видял на улицата рошав и необръснат човек (като че ли не се е подстригвал цяла вечност, ­толкова бил рошав, мръсен и дрипав). Тогава клиентът се върнал в бръснарницата и казал на бръснаря:

НАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ ВИ КАЖА? Не съществуват бръснари.

-КАК ТАКА? - учудил се бръснарят. А нима аз не влизам в  сметката?

-НЕ!-ВЪЗКЛИКНАЛ КЛИЕНТЪТ. Те не съществуват, иначе нямаше да има рошави и необръснати хора, като онзи човек, който върви по улицата.

-НО, МИЛИ ЧОВЕЧЕ, работата не е в бръснарите. Просто хората не идват при мене, не искат, не желаят, харесва им по този начин да живеят и ходят. Не мога да ги накарам насила да дойдат при мен, всеки е със свободна воля.

-ТОЧНО В ТОВА Е РАБОТАТА! - потвърдил клиентът. И аз казвам същото: Бог има и Той съществува, Той е любов, Той иска да ни помогне. Но хората не желаят, хората не искат да дойдат при Него, за да им помогне. Ето защо има в света толкова много мъка, болка, страдания, отчаяни, гладуващи и болни хора.

♦♦♦♦♦♦♦

"ТЪЙ КАТО САМ ТИ МРАЗИШ ПОУКА, И ХВЪРЛЯШ ЗАД СЕБЕ СИ МОИТЕ ДУМИ?" ПСАЛМИ 50:17,18




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1074884
Постинги: 1119
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930