Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2019 20:27 - ХЕНРИ ДЕЙВИД ИНГЛИС 1795-1835
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
ХЕНРИ ДЕЙВИД ИНГЛИС 1795-1835
е шотландски писател и журналист в областта на пътуванията. "Има нещо страхопочитателно и тайнствено в зачатъка и природата на нещата: изящността на физическите закони, които ние формулираме, но не разбираме. Не е въпрос за доказване съществуването на Бога. Вие просто чувствате, че това не може да дойде от нищо и да бъде така чудесно само по случайност .”

♦♦♦♦♦♦♦

♦НИ Е ВИЖДАМЕ МНОГО ОТ ЧУДНИТЕ РАБОТИ НА СЪЗДАТЕЛЯ, които са невидими за другите хора. Вземете биологията-която и да е част на човешкото тяло, или най-малките дребосъчета... Има повече за очудване в тези неща, отколкото човек може да направи през целия си живот. Това дава, както на мене, така и на моите колеги учени чувството, че има нещо велико и прелестно в начините на Причинителя на целия свят, които не могат да се проумеят.

♦♦♦♦♦♦♦

♦ХРИСТИЯНСТВОТО СЪЗДАВА НАУЧНИ МЕТОДИ, чрез своето наблягане върху стойноста на личността. Това не е само възпадение, че Европа е съвременната люлка на науката, а не страните на будизма. Подчертаването на скъпоценността на човека е в контраст и с ориенталски фатализъм. Затова ние имахме реформацията, която подгови най-ефектната наука в света.

♦♦♦♦♦♦♦

♦ИМА НЕЩО В ЧОВЕШКИЯ ДУХ, което е неделимо от религията. С чудесата в природата, които науката открива, църквата получава нова сила да привлича души.

♦♦♦♦♦♦♦

♦НАУКАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ВСЕКИ ВЪПРОС. Тук е мястото, от където учения почва да има мисли сродни с тези на религията.

♦♦♦♦♦♦♦

♦МНОГО ХОРА ОТРИЧАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БОГ. Те не вярват, че ще има съд, провидение и възмездие и това ги кара да живеят както си искат и да правят каквото си искат. А това да направят на някой зло са виртуози.

♦" Понеже присъдата против нечестиво дело не се изпълнява скоро, Затова сърцето на човешките чада е всецяло предадено да струва зло. "Еклисиаст 8:11

♦♦♦♦♦♦♦

♦ДА НЕ СЪМ НА ТЯХНОТО МЯСТО, само ако знаят какво ги очаква... Тежко и горко им, не ми се иска да мисля... За тях Бог не съществува, но вярват, че има дявол. Аз съм виждал как чукат на дърво и казват: да не чуе "дявола". Как е възможно да вярват, че има дявол, като чукат на дърво за да не ги чуе, а няма Бог! Щом няма Бог, защо се страхуват, треперят и се безпокоят за живота си?

" Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се и сториха гнусно беззаконие; Няма кой да прави добро. Бог надникна от небето над човешките чада, За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога. Всеки един от тях се обърна надире; всички заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един." Псалми 53:1-3

♦♦♦♦♦♦♦




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1076848
Постинги: 1120
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930