Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2019 21:01 - ИСУС, ЛЪЖЕЦ ИЛИ БЕЗУМЕЦ?
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 558 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

ИСУС, ЛЪЖЕЦ ИЛИ БЕЗУМЕЦ?

    ЗА ИСУС Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО КАК ГО ВЪЗПРИЕМАТ И ЗА КАКЪВ ГО СМЯТАТ ХОРАТА. От това, което Той казва, и от това, което твърди за Себе Си, не може да се заключи, че е просто човек с висока нравственост или пророк. Тази възможност никога не е стояла пред отделния човек и Исус никога не е имал за цел да я внуши.

   АКО ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО Е ПРОСТО ЧОВЕК, ИЗРЕЧЕ ДУМИТЕ НА ИСУС, той няма да бъде велик учител по нравственост - а би бил безумец.

   НЕ УЧЕНИЕТО НА ИСУС ГО ПРАВИ ТОЛКОВА УДИВИТЕЛЕН, макар че и то би било достатъчно, за да открои изключителността Му. В основата всъщност е единството на учението и човека. Те не могат да бъдат разделени.“!

   ИСУС ТВЪРДИ, ЧЕ Е БОГ. ТОЙ НЕ НИ Е ОСТАВИЛ НИКАКВА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ. Неговото твърдение трябва да е вярно или невярно, затова то се нуждае от сериозен анализ. Въпросът на Исус към Неговите ученици: „Но според както вие казвате, кой съм Аз?“ (Матей. 16:15) предполага няколко възможности.

   ПЪРВО ЩЕ РАЗГЛЕДАМЕ НЕГОВОТО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ Е БОГ, КАТО НЕИСТИННО.

ЛЪЖЕЦ ЛИ Е ИСУС?

   АКО, ДОКАТО ИЗРИЧА ТВЪРДЕНИЯТА СИ, ИСУС ЗНАЕ, ЧЕ НЕ Е_БОГ, Той е лъжец и съзнателно мами своите последователи. Но ако е лъжец, тогава е също така лицемер, защото казва на хората да бъдат искрени, честни и добронамерени, каквото и да им струва това, докато сам Той проповядва и живее в една колосална лъжа. Нещо повече - Той се оказва и демон, защото кара хората да Му се доверят за своята съдба във вечността. Ако той не може да докаже Своите твърдения и знае това, тогава би бил неизразимо зъл. Най-сетне, би бил и глупак, защото тъкмо Неговите твърдения, че е Бог, довеждат до разпъването Му на кръста.

   КЪДЕТО И ДА Е ПРОПОВЯДВАНО ИСУСОВОТО ПОСЛАНИЕ, ЖИВОТЪТ СЕ Е ПРОМЕНЯЛ КЪМ ДОБРО, народи са подобрявали съществуването си, разбойници са ставали почтени хора, алкохолици са били изцелявани, хора, изпълнени с омраза, са започвали да излъчват любов, несправедливите са ставали справедливи!

   ПРОСТОТО СВИДЕТЕЛСТВО НА ТРИ КРАТКИ ГОДИНИ АКТИВЕН ЖИВОТ Е ДОПРИНЕСЛО ПОВЕЧЕ, за да стане човечеството по-добро и да се обнови, отколкото всички философски трактати и всички моралистични проповеди.

   ИСТОРИКЪТ ФИЛИП ШАФ КАЗВА: Това свидетелство, ако не е истинно, трябва да е откровено богохулство или лудост. Първата хипотеза не може да издържи нито за миг пред нравствената чистота и достойнство на Исус, признати от всички и очевидни във всяка Негова дума и действие. Самоизмамата по такъв важен въпрос и при толкова ясен и във всяко отношение логичен ум е просто немислима. Как може да е ентусиаст или луд, Той, Който никога не губи душевното си равновесие, преминавайки спокойно през всички беди и гонения, както слънцето - над облаците; Той, Който винаги дава най-мъдрия отговор на подвеждащи въпроси, Който спокойно и хладнокръвно предрича Своята смърт на кръста, възкресението Си на третия ден, изливането на Светия Дух, основаването на Своята Църква, разрушаването на Йерусалим - предсказания, които се сбъдват буквално! Герой, който е толкова самобитен, толкова съвършен, така последователен, завършен, човечен и въпреки това - толкова извисен над всяко човешко величие, не може да бъде нито измама, нито измислица.

БЕЗУМЕЦ ЛИ Е ИСУС?

   ФИЛИП ШАФ (ТОВА Е ЧОВЕКЪТ, ИЗРЕКЪЛ ЕДНИ ОТ НАЙ-ДЪЛБОКИТЕ ПРОЗРЕНИЯ, ЗАСВИДЕТЕЛСТВАНИ НЯКОГА) КАЗВА: "Подвластен ли е такъв ум - ясен като небето, ободряващ като планински въздух, остър и пронизващ като сабя, необикновено жизнен и деятелен, винаги в готовност и винаги запазващ самоконтрол - на крайна, изключително сериозна заблуда относно собствения си характер и собствената си мисия? Абсурдна представа! Неговите напътствия са освободили много хора от духовното им робство".

ГОСПОД ЛИ Е ИСУС?

   ИСУС ИЛИ Е ЛЪЖЕЦ, ИЛИ БЕЗУМЕЦ ИЛИ ГОСПОД И БОГ. ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ СВОЯ ИЗБОР. По думите на апостол Йоан: „А тия са написани, за да повярвате, че Исус е Помазаника, Божият Син, и [което е по-важно, б. а.], като вярвате, да имате живот в Неговото име.“ (Йоан 20:31)

   Доказателствата очевидно потвърждават тезата за Исус като Господ. Но някои хора отхвърлят безспорните факти под влиянието на собствените си разбирания за нравственост. Те не искат да се сблъскат с отговорността да Го наричат Господ или с последствията от това.

   НА НАС НИ Е ДАДЕН УМ, ФОРМИРАН ОТ СВЕТИЯ ДУХ ТАКА, че да познаваме Бога, дадено ни е и сърце да Го обичаме, и воля, за да Го изберем. Християнската вяра не е сляпа и невежа, а е вяра, приета с ума.




Гласувай:
1



1. rosiela - Няма да е лошо
20.05.2019 21:27
да не пишете непочтително към Бог и Исус Христос, за да не си навлечете Божия гняв. За това се пише смирено и с благодарност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059956
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031