Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2019 23:47 - ИСТИНСКОТО ЗНАНИЕ ЗА РАЗГРАНИЧАВАНЕТО НА ЗАКОНА И ЕВАНГЕЛИЕТО Е БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА, ДАВАЩА ПРАВИЛНОТО РАЗБИРАНЕ НА ЦЯЛОТО СВЕЩЕНО ПИСАНИЕ. БЕЗ ТОВА ЗНАНИЕ ТО Б
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 398 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

ИСТИНСКОТО ЗНАНИЕ ЗА РАЗГРАНИЧАВАНЕТО НА ЗАКОНА И ЕВАНГЕЛИЕТО Е БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА, ДАВАЩА ПРАВИЛНОТО РАЗБИРАНЕ НА ЦЯЛОТО СВЕЩЕНО ПИСАНИЕ. БЕЗ ТОВА ЗНАНИЕ ТО БИ ОСТАНАЛО ЕДНА ЗАТВОРЕНА КНИГА   

АКО ЧОВЕК НЕ Е ПРОСВЕТЕН ОТНОСНО РАЗЛИЧИЕТО МЕЖДУ ЗАКОНА И ЕВАНГЕЛИЕТО, той може да остане с впечатлението, че в Свещеното Писание се съдържат редица противоречия. В действителност цялото Писание изглежда изтъкано от противоречия. Веднъж Писанието благославя човека, друг път го осъжда.

   ОТ ЕДНА СТРАНА, В АВАКУМ 2:4 ЧЕТЕМ: „Праведният чрез вярата си ще бъде жив.“ От друга страна, в 1Йоан 3:7  се казва: „Който върши правда, праведен е.“

   ОБРАТНО НА ТОВА АП. ПАВЕЛ ИЗВЕСТЯВА: „Всички съгрешиха и са лишени от славата Божия, оправдавайки се даром с Божията благодат чрез изкуплението в Исуса Христа“ (Римляни 3:23).

   ОТ ЕДНА СТРАНА, СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НИ РАЗКРИВА, че Бог не обича грешниците, а от друга, то ни казва: „Защото всеки, който призове Господното име, ще се спаси“ (Римляни 10:13).

   ПАК В СЪЩОТО ПОСЛАНИЕ АП.ПАВЕЛ КАЗВА:

„Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците.“ (Римляни 1:18),

    А В ПСАЛМ 5:5 ЧЕТЕМ: „НИТО ЩЕ УСТОЯТ ГОРДЕЛИВИТЕ ПРЕД ТВОИТЕ ОЧИ. Ти мразиш всички, които вършат беззаконие"

   ОТ ЕДНА СТРАНА, ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ПОДВЛАСТЕН НА БОЖИЯ ГНЯВ, А ОТ ДРУГА ЧЕТЕМ:

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот“ (Йоан 3:16).

   ДРУГ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ЦИТАТ ОТКРИВАМЕ В 1 КОРИНТЯНИ 6:9-11, КЪДЕТО АПОСТОЛЪТ ПЪРВО КАЗВА: „Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.“  а после добавя: „И такива бяха някои от вас; но вие измихте себе си от такива неща, но се осветихте, но се оправдахте в името на Господа Исуса Христа и в Духа на нашия Бог."

   НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТВЪРДИ, че Старият Завет разкрива един гневен Бог, а Новият - благодатен; или, че Старият Завет учи, че човек може де се спаси чрез делата си, а Новият - че спасението е чрез вяра. Не, ние откриваме и двете учения и в Стария, и в Новия Завет. Но момента, в който се научим да различаваме Закона от Евангелието, ще бъде като момент, в който сякаш слънце изгрява над Свещеното Писание, и ние ще видим цялото му съдържание в най-прекрасна хармония. Разбираме, че Законът не ни е бил разкрит, за да мислим, че ставаме праведни чрез него, а за да ни научи, че не сме способни да го изпълняваме. Когато разберем това, ще открием какво благоуханно послание, какво славно учение е Евангелието и ще го приемем с огромна радост.

   ЗАКОНЪТ ОСТАВА В СИЛА, ТОЙ НЕ Е АНУЛИРАН. Но има и друго послание освен това на Закона. Бог не казва: Чрез Закона човек ще се оправдае“ а „Чрез Закона става само познаването на греха. (Римляни 3:20)

  СЛЕДОВАТЕЛНО НИЕ ПОЕМАМЕ правилния път към спасението в момента, когато признаем, че сме грешни и нечестиви.

   СПОРЕД ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ ЧОВЕК Е СЛЯП И ОБРЕЧЕН ГРЕШНИК, КОЙТО НЕ МОЖЕ САМ ДА СЕ СПАСИ. Но това не бива да ни води към отчаяние, защото има Един, Който е спасил целия човешки род. Христос е отворил вратите на небесното царство за всички нас и ни приканва:

   ЕЛА, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ВЕЧЕ ПРИГОТВЕНО. ЕЛА ЗА СВАТБАТА НА АГНЕЦА.“ СЪЩО ТАКА ТОЙ КАЗВА:

„Исус в отговор им рече: Здравите нямат нужда от лекар, а болните. Не съм дошъл да призова праведните, но грешните на покаяние.“ (Лука 5:31,32); и: „Понеже Човешкият Син дойде да потърси и да спаси погиналото.“ (Лука 19:10)

   ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, НУЖНО ЗА ЧОВЕКА, Е ДА ЗНАЕ, ЧЕ Е СПАСЕН, ЧЕ Е ОСВОБОДЕН ОТ ПРИМКАТА НА ДЯВОЛА, ДА ПРИЕМА ТОВА ПОСЛАНИЕ И ДА СЕ РАДВА С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1071641
Постинги: 1116
Коментари: 19
Гласове: 714
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930