Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2019 21:19 - Божието слово не се представя правилно, когато Законът не се проповядва с цялата му тежест, а Евангелието в най-голямата му благост
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Божието слово не се представя правилно, когато Законът не се проповядва с цялата му тежест, а Евангелието в най-голямата му благост

ДВЕТЕ УЧЕНИЯ СЕ СМЕСВАТ, КОГАТО ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ЕВАНГЕЛИЕТО СЕ ПРЕПЛИТАТ СЪС ЗАКОНА И ОБРАТНО.

       ГАЛАТЯНИ 3:11-12: Човек става праведен пред Бога единствено чрез вяра в Исус Христос. Законът не може да направи никого праведен, защото в него няма и дума за оправдание и спасение чрез вяра. Познание за тази вяра можем да почерпим само от Евангелието, защото в Закона не се говори нищо за благодатта.

       НИТО ЕДИН ЕЛЕМЕНТ ОТ ЕВАНГЕЛИЕТО НЕ БИВА ДА СЕ СМЕСВА СЪС ЗАКОНА. Всеки, който погрешно тълкува Закона, го преиначава, като вмъква в него благодат „незаслужената любов“ и търпение на Бога, Който опрощава греха ни. Трябва да се представя Закона по начин, по който да стане ясно, че в него няма нищо притегателно и утешително за заблудените и обречени грешници. Всеки Евангелски елемент, привнесен към Закона, го прави неефективен и обезсмисля основната му функция „да ни посочва греха и да ни осъжда“.

       МАТЕЙ 5:17-19 ЗАКОНЪТ: НЕ ПРАВИ КОМПРОМИСИ. Това е съвсем против неговия характер, защото за него е характерно единствено да изисква. Законът гласи: „Ти трябва да направиш това; ако не успееш, си лишен от Божието дълготърпение и милост“ За да ни изясни това, Господ казва:

       „КОЙТО НАРУШИ ЕДНА ОТ НАЙ-МАЛКИТЕ ТИЯ ЗАПОВЕДИ и тъй поучи човеците, той най-малък ще се нарече в царството небесно.“

       ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, че той ще заеме най-непрестижната позиция в царството небесно, а че той изобщо няма да бъде допуснат в него.

       ГАЛАТЯНИ 3:10: Ако насърчавате хората да вършат добри дела и за тяхна утеха добавите:

       „БЪДЕТЕ СЪВЪРШЕНИ, НО ВСЕ ПАК БОГ НЕ БИ ИЗИСКВАЛ НЕВЪЗМОЖНОТО ОТ НАС. Вършете добро, доколкото силите ви позволяват, само бъдете искрени в своите намерения!“

       ПО ТАКЪВ НАЧИН ВИЕ ЩЕ ИЗОПАЧАВАТЕ ЗАКОНА, ЗАЩОТО БОГ НИКОГА НЕ ГОВОРИ ПО ТОЗИ НАЧИН.

       РИМЛЯНИ 7:14: Законът е духовен; той има за цел да въздейства върху духа на човека, върху неговото сърце, желания и чувства, а не върху тялото му. Ако осъждаме хората за точно определени пороци, такъв метод се оказва безрезултатен. Хората може да престанат да вършат това, което е било осъждано, но след известно време те отново ще се завърнат към старите си навици. Трябва усърдно и откровено да изобличавате престъпването на Божиите заповеди и да казвате на хората: „Дори и да престанете да ругаете, да пиете и други такива пороци, това няма да ви направи християни, нито пък ще ви помогне да избегнете вечното осъждане.

   ЗА БОГА Е ВАЖНО ВАШЕТО ВЪТРЕШНО ДУХОВНО СЪСТОЯНИЕ.

   ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА ПРЕДХОЖДА ПРОПОВЯДВАНЕТО НА ЕВАНГЕЛИЕТО, в противен случай Евангелието няма да постигне целта си.

   ПЪРВО ИДВА МОЙСЕЙ, тогава Христос, или първо Йоан Кръстител, после Христос.

   КОГАТО ХОРАТА ЧУЯТ ЗАКОНА, у тях със сигурност ще се породи чувство на страх и обреченост.

   КОГАТО ПРЕМИНАТ КЪМ ЕВАНГЕЛИЕТО, тогава в душите им ще настане мир, радост и утеха.

   ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ПРИЧИНАТА, защо първо се чете Закона, а именно, за да видят колко омърсени от греха са били и колко болезнено са се нуждаели от Евангелието.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1074373
Постинги: 1119
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930