Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2019 22:23 - НЯМА ПРАВЕДЕН ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА, КОЙТО ДА СТРУВА ДОБРО И ДА НЕ ГРЕШИ
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НЯМА ПРАВЕДЕН ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА, КОЙТО ДА СТРУВА ДОБРО И ДА НЕ ГРЕШИ

♦ЛУЦИФЕР съгреши спрямо Божието Триединство съзнателно и доброволно. Въпреки търпението и многократните предупреждения от страна на Бога и на всички ангели, той упорито отказва да се признае за виновен и че бърка. Бог остави Луцифер да продължи в упоритостта си, за да се види и разбере от целия всемир истината и лъжата, какъв е истинския характера на Бога, като и характера и подбудите на дявола.  Ако Бог беше го унищожил, нямаше да се види разликата в характера на Бога, и на дявола.

♦АДАМ (най-чистият, съвършеният, безгрешният) съгреши и стана, крадец, лъжец, подлец, страхливец, притеснителен, неоправен, предател, показа недоверие, предпочете Ева и дявола пред своя Бог, баща, създател и творец. Но не се отказа изцяло от Бога. Бог не го спря, остави го да избере на коя страна да застане. След като Адам съгреши и тръгна против Бога, очите му се отвориха и той видя другото лице на дявола, но беше вече много късно. Видя в какво окаяно и безнадеждно състояние изпадна, и се отчая. Тази огромна грешка го смачка и смири. Докато упрекваше и прехвърляше вината на Бога, че е създал Ева, а  нея, че тя е виновна, защото го подвела да съгреши; сега осъзна, че никой не му е виновен, а за всичките страдания и мъки е виновен само той. Върна се при Бога смирен, отиде при Него и призна вината си, извини се и помоли за прошка. Благодарение на тази грешка разбра истината, и кой го е обичал. Целият всемир е наблюдавал какво ще направи Адам, какво решение ще вземе, дали ще остане при дявола, или ще се върне при Бога. Той взе правилното решение, върна се при Бога въпреки вината и греховете си.

♦АВРААМ (мъжът на вярата) съгреши и тази грешка го направи силен, позволи му да си види характера, че е притеснителен, недоверчив, неоправен, страхлив, лъжец и слаб. Но не се отчая, не се озлоби, не се отказа от Бога. Когато мина през всички тези изпитания и страхове, те го направиха силен, безстрашен, оправен, внимателен, съобразителен, открит, искрен и честен. Когато разбра къде му е грешката, той се окуражи, укрепи и първото, което направи  беше да се смири. Разбра колко е слаб, страхлив, окаян, жалък и смешен, когато се опитваше да лъже, за да излезе от безизходицата. Върна се при Бога, призна се за виновен, поиска прошка и помощ. Беше готов да докаже на Бога, че  Му вярва безрезервно и го доказа. Минаха двайсет години и когато най-малко очакваше, Бог Му се яви и Му каза: "Авраме, вземи единствения си син и го пренеси в жертва за  Мен", и той го направи. Така наистина доказа, че вярва в Бога. Тогава Бог го успокои и благослови.

♦САМСОН (най-силният мъж) съгреши, възгордя се, самозабрави се дотам, че забрави откъде и кой Му даваше силата. Пренебрегна Бога, предпочете една пропаднала, извратена и лукава жена  пред Него. Бог не го спря, остави го да греши. Трябваше да се види какво представлява без Него. След като многократно отхвърляше и пренебрегваше съветите на Бога, Бог оттегли силата си, но не го остави. Самсон не се озлоби, не се отчая, не се отказа от Бога, продължи да си вярва по своему. Но когато му извадиха очите и почувства, че силите са го напуснали и Бог не е до него, видя се сам, жалък и безпомощен. Започна да мисли трезвено и да отсява скъпоценното от нищожното (жената), която го доведе до това състояние.  Разбра, кое е най важното за него - Бога.

♦МОЙСЕЙ  (най-кроткият) съгреши, стана убиец. Но не се отказа от Бога, смири се и Бог Му нареди да напише петокнижието и да стане водител на Евреите. Колкото повече се замисляше за грешките си, толкова повече се смиряваше и се доближаваше до Бога.

♦ДАВИД  (най-милият на Бога) съгреши, като стана крадец, лъжец, прелюбодеец и убиец; не се отказа от Бога, но продължи да вярва по своему. Бог си беше оттеглил благословенията, но не го остави. От този момент всичко тръгна назад, мрак и тъмнина го обгърна, мъка и безпокойство го преследваха навсякъде. Всички се обърнаха против него, даже и най-верните войници искаха да го убият. Той се видя в чудо, децата му започнаха да се избиват. Една година Бог го чакаше да си признае вината. Накрая падна на колене пред Бога, призна вината си, и поиска прошка. Бог Му прости, възвърна му царството и благословението. Седна и написа Псламите- глави 6; 32; 38; 51.

♦СОЛОМОН (най-мъдрият и най богатият) съгреши. Остави се да го командват 1000 жени. От голямото си желание да им угоди, забрави Бога, който го благослови и го направи най-великия цар. Стана развратник, отиде при дявола и започна да му служи. Тогава Бог се оттегли от него и му отне благословенията и мъдростта. Изгуби мира, радостта и спокойствието си. Почувства страх, самота, радостта и мирът изчезнаха, умът му спря да работи както преди, усети празнота и мрак в душата си. Тогава се осъзна, смири се и отиде при Бога; призна вината си, и поиска прошка. Разбра кое е най-важното "Бой се от Бога и пази заповедите Му".Екл-12:13,14. Бог му възвърна всичките благословения и мъдростта. Тогава Соломон написа Притчите и Еклисиаст.

♦ПЕТЪР съгреши, три пъти се отрече от Исус, беше страхлив, притеснителен и неоправен, но не се отказа от Него. Когато призна грешката и слабостта си, тогава Исус го направи силен.

♦ПАВЕЛ съгреши, като преследваше, гонеше, убиваше, мразеше Христос и неговите последователи.  

В последствие признава, че е най-нищожния от всички светии. Ефесяни 3:8

Признава, че от невежество е мразил, хулил и гонел християните. 1Тимотей 1:13

Признава как гонел Божията църква и я разорявал. Галатяни 1:13

Признава, че опустошавал църквата като влизал във всяка къща и завличал мъже и жени та ги предавал в тъмница. Д.Ап 8:3

Признава, че е гонил до смърт последователите на тоя път, като връзвал и предавал на затвор и мъже и жени. Д.Ап22:4

Признава: “И аз си мислех, че трябва да върша много неща против името на Исус Назарянина; което и върших в Ерусалим, понеже затварях в тъмници мнозина от светиите, като се снабдих с власт от главните свещеници, и за убиването им давах глас против тях. Като ги мъчех много пъти във всичките синагоги, стараех се да ги накарам да хулят; и в ярост та си против тях гонех ги даже и по чуждите градове. По която работа, когато пътувах за Дамаск с власт и поръчка от главните свещеници“ Д.Ап 26:9-11                                                                                                                                                                                                             

И въпреки всичко, което направи и преживя, Бог го нарече мъжът на вярата.

♦ИСУС ХРИСТОС "слезе от небето, пострада заради нас, пример ни даде по неговите стъпки да вървим". 1Петрово-2:21;Йоан-8:46;1Йоаново-3:5-

"А всичко това им се случи за примери и се написа за поука за нас, за да не изпадаме в отчаяние и да си мислим, че няма надежда, че нищо не става от нас и Исус ни е оставил."1Коринтяни-10:11-

Нашите слабости може да са много, греховете и грешките ни да са страшни и отвратителни, но Божията благодат, любов, милост, дълго търпение, благост и кротост  към нас е много по-голяма от нашите грехове.  Тя е за всеки, който я потърси с разкаяние, смирение и искреност в молитва. Силата на Всемогъщия  Бог Исус Христос е дадена на разположение на тези, които се уповават на Него. Сам Исус каза: "Не съм дошъл да погубя човешки души, но да ги спася" Лука 9:55; "Който дойде при Мене никак няма да го изпъдя"Йоан 6:37




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060166
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031