Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2019 22:24 - СЪГРЕШИХА, НО НЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ БОГА
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 236 Коментари: 0 Гласове:
2СЪГРЕШИХА, НО НЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ БОГА

♦Ной бе мразен от целия свят и го имаха за луд, искаха да го убият, но Бог не го изостави.

♦Мойсей (най-кроткия мъж) живял някога на земята, стана убиец. Бог допусна да избяга в пустинята, остана там сам 40г. Бог му прости и не го  изостави.

♦Йов (най-праведния човек) живял някога на земята, за да бъде изпитана вярата му, Бог допусна дявола да го измъчва. Бог не го изостави.

♦Давид (най-милия на Бога) се възгордя и самозабрави. Стана крадец, прелюбодеец и убиец. Мразен и гонен бе от цар Саул, но Бог не го изостави.

♦Соломон (най-мъдрия мъж) обърна гръб на Бога. Възгордя се, и не се съобразяваше със законите и правилата на Бога, от който зависеше мъдростта и успеха му. Бог не го изостави.

♦Илия избяга в пустинята от страх да не го убие царица Езавел. Бог но не го изостави.

♦Данаил  беше хвърлен в рова на лъвовете, но Бог не го изостави.

♦Тримата младежи бяха хвърлени в огнената пещ, но Бог не ги изостави. 

♦Йоан бе заточен на остров Патмос, но Бог не ги изостави.

"ТАКА КАЗВА ГОСПОД: ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕ ОНЯ ЧОВЕК, КОЙТО УПОВАВА НА ЧОВЕКА, И ПРАВИ ПЛЪТТА СВОЯ МИШЦА, И ЧИЕТО СЪРЦЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВА ОТ ГОСПОДА." ЕРЕМИЯ 17:5

Когато жените започнат да командват света, тогава краят му е много близо. "Жени ще владеят света" Исая 3:12; "Господ направи ново нещо на земята, - Жена ще окръжи мъж." Еремия 31:22

♦Луцифер-Подведен от красотата и мъдростта, с която бе надарен се възгордя, съгреши, отрече се от Бога. ♦Адам      -Подведен и излъган от Ева, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Авраам  -Подведен и излъган от Сара, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Исак       -Подведен и излъган от Ревека, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Яков       -Подведен и излъган от Рахил, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Самсон   -Подведен и излъган от Далила, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Мойсей   -Подведен и излъган от брат си Арон и сестра си Мариам, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Давид      -Подведен и излъган от една много красива жена и съгреши. Стана прелюбодеец, крадец и убиец, но не се отказа от Бога.

♦Соломон -Подведен и излъган от 1000 жени, съгреши, но не се отказа от Бога.

♦Петър -Съгреши (три пъти се отрече от Исус), но не се отказа от Бога.

♦Павел-Съгреши (гонеше, убиваше, мразеше Христос и неговите последователи), но Бог не ги изостави.  ♦Исус Христос – НЕ СЪГРЕШИ "слезе от небето, пострада заради нас, пример ни даде по неговите стъпки да вървим" Йоан-8:46; 1Петрово-2:21;1Йоаново-3:5-

Всичко това им се случи за наш пример и поука, за да не изпадаме в отчаяние и да си мислим, че няма надежда, че нищо не става от нас и Исус ни е оставил."1Коринтяни-10:11

СЪГРЕШИХА, НО НЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ БОГА.

♦Адам    -Съгреши като искаше да стане бог. Но не се отказа от Бога.

♦Авраам-Съгреши, от страх, започна да лъже. Но не се отказа от Бога.

♦Исак     -Съгреши, от страх, започна да лъже. Но не се отказа от Бога.

♦Яков     -Съгреши, измами, открадна, и от страх избяга. Двайсет годи страда от мъка , че постъпи толкова подло спрямо брат си. Но не се отказа от Бога.

♦Самсон-Съгреши, като предпочете да се подчинява и да се покорява на една проститутка, вместо на Бога. Но не се отказа от Бога.

♦Мойсей-Съгреши, като реши, че е много мъдър и реши да оправя положението като убива. И стан убиец. Но не се отказа от Бога.

Давид     -Съгреши, прояви алчност, завист, открадна, излъга, и мислеше , че ако убива така ще си решава проблемите. Но не се отказа от Бога.

♦Соломон-Съгреши, той си мислеше, че ако изпълнява прищевките на жените си ще има мир и нещата му ще потръгнат, но се излъга, остана разочарован като видя края на живота си колко е безсмислен и суетен. По този начин пренебрегна Бога, обърна му гръб. Но не се отказа от Бога.

♦Петър-Съгреши (три пъти се отрече от Исус, лъжец, страхлив, притеснителен) - но не се отказа от Бога. Когато се разплака пред Бога и си призна слабостта и че сгреши, тогава Бог го направи силен. Но не се отказа от Бога. Юда- Съгреши и предаде и Исус. Не поиска прошка и се отказа от Бога.

♦Павел-Съгреши (гонеше, убиваше, мразеше Христос и неговите последователи) – но се нарече мъжът на вярата и никога не се отказа от Бога.

♦Матей-Съгреши беше бирник и ограбваше народа. Но не се отказа от Бога.

♦Тома  -Съгреши, като прояви неверие спрямо Исус. Но не се отказа от Бога.

Ние ще грешим до края на живота си. Исус знае как и по и какъв начин да ни преобразим.
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410813
Постинги: 681
Коментари: 17
Гласове: 335
Календар
«  Юли, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031