Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2021 21:12 - "АКО ЗНАЕХТЕ ТОВА, КОЕТО ЗНАМ!"
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове:
0



"АКО ЗНАЕХТЕ ТОВА, КОЕТО ЗНАМ!"

Непълнолетният Алекс бил силно пристрастен към че­тенето на приключенски романи. Негов любим герой бил представител на закона, който винаги вземал връх при все­ки сблъсък със закононарушителите.

Една нощ в стаята на Алекс светело до много по-късно, отколкото обикновено и затова баща му отишъл да види каква е причината. Наближавайки вратата, той чул сина си да ви­ка от удоволствие: "Ако знаехте това, което аз знам! Ако знаехте това, което аз знам!"

- Късно е, Алекс! Какво става? Нали утре имаш изпит? Какво правиш още?

- Чета, татко - отвърнал Алекс възбуден. Толкова ми е интересно, че не мога да оставя книгата.

- Това е една от причините, поради която романите ти вредят, Алекс. Чух да казваш нещо от рода на: "Ако знаехте това, което аз знам" - продължил бащата. Какво означава това?

- Ами, виждаш ли, татко - отговорило момчето - във всички досегашни книги Дан винаги надхитряваше престъп­ниците, независимо колко добре са пресметнати техните кроежи, той предвиждаше всяка тяхна стъпка. Но тази кни­га е по-различна. Прочетох половината от нея, но в тази гла­ва Дан е в много затруднено положение. Неговите действия са осуетени от всяка страна. Престъпниците го превъзхож­дат. Затова обърнах последната глава и я прочетох. Дан по­беждава бандитите и всички те свършват в затвора. Мисля, че си ме чул, когато говорех на един от бандитите-шефове, че не знае каквото аз знам, а именно това, което го очаква.

"Ако знаехте това, което аз знам!" Не ви ли карат тези думи да се замислите? Ние живеем в свят, изпълнен с грях, страдание, насилие, болести, ракови и туморни заболявания, спин, трагедии и катастрофи, страх от бъдещето, климатични катастрофи, озонава дупка, войни, земетресения, наводнения, пожари, терор, паника, разрушаване на околната среда, вълна от бежанци, глад, мизерия. Колко отчаяние и обезсърчение има около нас! Хиляди ги прекра­тяват прекъсвайки съзнателно живота си!

„Ако тези хора знаеха това, което знаем ние!" Ако те знаеха славния край, който Исус ще постави на трагичната греховна история на човека! Ако можеха да се обърнат към Исус Христос и Го приемат като Бог и личен Спасител и започнат да му се молят за помощ и да им прости греховете; Той с драго сърце би го направил; ако можеха да се обърнат към  Божието Слово и прочетат неговата последна глава! Идва­нето на Исус, краят на великата борба, прекрасният дом на спасението, новият свят, лишен от болка, скръб и смърт, ако знаеха всичко това! Ако знаеха, че нашата планета е единствената, на която има грях!

Твоя и моя работа е да им кажем за това. Колкото и да не искат, колкото и да ни хулят, мразят,  подиграват,  заплашват. Ние сме длъжни да ги предупредим за края на света и второто идване на Исус Христос.

   Жалко за хората, които за щастие земно се стремят. Тичат след него, падат и стават и пак продължават да гонят мираж! И накрая умират за нищо! Печално е, но е факт: Повечето хора са безпомощни пионки в ръцете на дявола! Дяволът си играе на котка и мишка с тях. Милиони земни жители живеят за нищо и умират за още по-малко от нищо. Те така и не узнават какво е тяхното истинско предназначение тук, на Земята…Именно поради това тези хорица остават завинаги бедни, нещастни, жалки и болни… Нима и ти искаш да принадлежиш към тази безлична, невежа тълпа?!...



Тагове:   исус,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1074886
Постинги: 1119
Коментари: 19
Гласове: 715
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930