Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 07:27 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ 2021 – 5
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1850 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

              АМЕРИКАНСКИ  ЗАПИСКИ  2021 – 5

 

    Преминали през паспортна и багажна проверка на Междунородното летище в Лос Анжелес се оправяме към изхода му. Около нас служители, повече от пътниците- вежливи, а може би радостни, че виждат по време на смяната си пътници. Същото нещо и пред Летището, където спират автобуси буквално един след друг. А също и посрещачи с коли. Пътници присъстват символично, свободно навсякъде. От другата страна на пътя се вижда огромният строеж - разширението на летището, включващо модернизирането и оптимизирането му, за да може да обслужва и над 100000000 пътници годишно. Кранове, стърчат, строителни машини,но  работници не видяхме, а е понеделник към 15 ч. тукашно време. Явно и тук след ковидкризата има доста промени. Изпреварихме трафика, който започва към 16 ч. Докато се приберем обаче улиците се изпълниха с коли.

   На следващия ден бе първата ни разходка из Бевърли хилс. Тук промените са всеобхватни. Преди година и половина голяма част от къщите бяха в ремонт. Мексиканци, техника, автоматични инструменти, ремонтираха се сградите като Олимпийските игри да се провеждат тук, а не в Токио. Тук и там се строяха нови сгради. Да се получи разрещшение за такъв строеж и да се купи земя е много трудно и скъпо. Започнатите преди година и половина сгради са завършени, но те не отговарят на архитектулата на града, едноетажна Америка. Свръхлуксозни са и в някакъв модернистичен, бих казал кичов стил. В града и около него имаше строежи на огромни сгради, каквито в България няма. Давам пример се една, спорез мен на площ 300 х 300 м. От тези сгради, които се строяха около нас не видях нито една завършена, не виждам и да има строителна дейност по тях. Те са така огромни, че предизвикват у мен чувство на страх. Ходи ми се в Даунтаун, където са небостъргачите, защото да видиш как СГЛОБЯВАТ /!!!/ небостъргач е велико нещо. Всеки елемент е изработен в специализирано предприятие, пътува до обекта, а там с каква техника го вдигат и монтират!!! От последните небостъргачи няма два еднакви, всеки е проектиран сам за себе си. Към 50 етажни са. И това строителство сега не се осъществявало, няма да пътуваме натам.

   В София се  завършва един небостъргач до Технополиса на спирка „Изложбена зала Цариградско шосе”. Такова грозно нещо тук няма. Небостъргач с бетонна конструкция, отвратителнище, пример за образец на стила мутробарок. Кой знае какви простаци, окрали някога спестяванията ни или някой фонд, напр. пенсионния, сега перат парите в тази грозотия. Дано да го бутнат туй грозилище, дето пречи на изгледа към Витоша.

  Замразяването на големите строежи тук говори за едно – от тоя отвратитилен вирус и Америка го е закъсала икономически. След малко ще опиша как се опитва да се  справи с проблема тя.

    Големи средства от бюджета на семействата по времето на Тръмп бяха изчерпвани за закупуване на недвижими имоти или ремонт на имотите на хората, защото както никой не вярваше, че един прост и неук човек ще стане президент на най-великата страна, така после имащите спестявания не вярваха, че същият този прост човек няма да направи някоя щуротия и те да ги загубят както ние по времето на планирания от комунистите обир през /около/ 1991 г. и осъществен от изпълнителните звена на мафията тогава,  обирджиите Любен Беров, Румен Гечев , Жан Кретиена и др. Тези пари на американците, внесени в банките раздвижиха икономиката на страната по времето на Тръмп. Несигурността в утрешния ден, неуправляемата динамика на събитията, тогава доведе до някои положителни неща в икономиката на САЩ, но и до много лоши последствия, едно от които е разделението  между хората. Така направи и нашият президент, противопоставяйки боклуците като него, които не работят и не търсят работа, наричайки ги гладни срещу културните и отговорни хора в страната, които той нарече сити. Като да му не стигна  и това, та противопостави и парламента на правителството, прокуратурата на съда. После обедини простаците като него в партии и сега се опитва да наложи простащината в страната ни като политическа доктрина. Идиотите в целия свят си приличат.

   Разхождайки се по улиците на Л. А. впечатление прави, че те са доста празни. Те и преди не бяха оживени, но имаше много заведения предимно за хранене, които сега са затворени.  Започнаха да ги отварят, но сега ги затварят отново, защото се очаква четвърта вълна на Ковид-а. Вече подканват да се носят маски, но не е задължително, ако е на открито. Заведение /б. м. за хранене!!!/ – заключено, вътре празно, масите отвън със столовете върху тях. Таково нещо не бях виждал. Американец да не е седал над огромно блюдо и да не яде, та за за какво живее той!  Сега е съвсем различно от това, което бе преди година и половина. Мисля, че в България ще ни отмине  тази вълна, след като начело на здравеопазването имаме министър с отнето право на лекар, но много кадърен, марксрадевеца Кацаров, един прероден герой от типа  Павлик Морозов. Седмица след като той дойде, процентът на заболелите спадна от 20 на 0, 5. Човекът посочи и виновните за смъртта на 10000 души от заболяването – влезли в болниците лекарите да ги лекуват, а те вместо да ги лекуват ги източили. Лично Балтов е източил кристално чистия по природа и после пречистен до съвършенство от Радев министър Кацаров.Здравният министър направи и сравнение -  през двете световни войни не сме дали толкова жертви, колкото дадохме сега поради некадърните ни лекари през годините на управлението на ГЕРБ. Да утепаш някой с колата си – затвор, да утепат тия некъдърници /б. м. източвачите/ 10000 души, за сега нищо. От Л. А. призовавам – комисия в Народното събррание за виновните лекари Народен съд за тях. С председатели на съставите, назначени от Радев.

  Защо мисля, че ще ни отмине тази четвърта ковидвълна? Вирусът не е толкова глупав, вероятно е министъро и него да изплаши и той да заобиколи сраната ни. Заради такъв феномен – страх от културата на служебия ни културен министър, при него никой не влиза. Дано и вирусът Делта да се подплаши от нашия Павлик Морозов.

      В Америка голяма част от хората работят в сферата на услугите - по заведенията за хранене, ресторанти и хотели. Кризата е обхванала обаче не само този сектор. Има много изгубили работата си, но това важи и за големи фирми и заводи, за въздушните превозвачи, за ползващите кораби тип круизи за пътуване по света. Ако правителството на Щатите не се намеси по решителен начин да помогне на хората за сметка на бюджета на страната, съдбата на много хора ще бъде прекършена, ще има протестиращи срещу каквото и да е. Може и така да стане, че тези протести да бъдат насочени от идиотите за политически цели. Напомням, че нашият президент бе против чумата по свините, против шапа по овцете, но неслушайки го , източвачите по ДКЦ-тата и болниците умориха 10000 души. Как де не излезат на улиците простаците и да не защитят народа от лекарите. По същество обаче те искат управници като тях, които да им казват каквото искат и да ги разбират. В Америка тукашните марксрадевци /тръмпистите/ ограбват магазини, чупят, искат и те управници като тях, простаци, но не им се получи на тези президентски избори.

   Щатите са пълни със стоки от цял свят, някои от тях имат срок на годност. Тези стоки трябва да се  реализират. Производителите на месо, на зеленчуци и др. не могат да спрат работа, защото ще банкрутират. Стоката им трябва дасе изкупи. И  как са решили Щатите този въпрос:

   За сега дават по 450 долара седмично на засегнатите от кризата лица, а също и на родителите на деца. Така бюджетът отънява, но средствата се инвестират в предприятията, които се запазват, стокооборотът върви с пълна сила. Хората пращат и сметките си. Разбира се, не може да  е вечно така, но така са решили техните икономисти. Това води до инфлация и опастност хората да загубят спестяванията си, макар за имащите дребни суми да важи правилото: Един долар в Америка е един долар! По времето на Тръмп - у хората страх заради непредвидимостта му и непригодността му за този висок пост, сега - нови опасения, напълно реални – държавата изчерпва ресурса си за да подържа  хората и икономиката, а това не вещае нищо  добро, ако този отвратителен вирус не бъде победен. А причина да се води борбата с него е тгрудно поради простащината, в Америка на превържениците на Тръмп, които са антоваксЪри, в България пък простащината, наричаща се антиваксЕри са електоратниките на Радев и на трите му партии- идиоти, които сега спорят коя е най-просташка, за да поеме управлението на страната. Не само срещу себе си, тези простаци с промити /от простаците с власт, техни гурута/ мозъци се явяват банки за съхраняване на вируса и възможности пред  него за мутации.

  

   Заключение:

   Когато стане катаклизъм, все някой печели от него. Давам пример след като вали град – стъкларите са много доволни от града, съжаляват само, че вятърът не го е извъртял до почупи прозорците от всичките страни на сградите.

   Сега от този Ковид спечелиха фирмите, които правят надуваеми кукли. Търсенето на тази стока е нарстнало повече от 10 пъти, цените са станали по-високи, американците се записват за тях както за колите Тesla. Базовият модел кукла, която е стравала 3000 долара вече е 4000, а според желаните екстри цената може да достигне много висока сойност. За да „избият” от нея, хитреци возят в колата си кукла, за да се допълнят местата до 4 и така имат право да пътуват в най-бързото платно на магистралиите им.

   И други спечелиха от  Ковида, но толкова вмного, че не могат да се освестят, онлайнжриците на любовта. При най-добрите в този бранш печалбата им се е увеличила до 50 пъти и вече боравят с милиони. Но пък няма как да укриват доходите си, свързани са с техния НАП. Предполагам, че те правят молебен да са не маха тая проклетия, Ковида. Предполагам, президентите простази също правят молебен да се състави правителство на дъравата от най-просташката пропрезидентова партия.

/Следва/






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183190
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031